Actualizat pe aprilie 25, 2023

Un imprumut de tip linie de credit cu aprobare rapida sau cu preaprobare, care se deosebeste destul de mult de un imprumut clasic, bancar sau nebancar.

Sau sa ne gandim in alt mod. O data aprobata o linie de credit, nu este deloc necesar sa luam vreun leu de acolo. In acest caz, avem de platit doar o suma extrem de modica pentru fondurile neutilizate. Dar in momentul in care avem nevoie de bani, stim ca tot ce avem de facut este un drum la banca pentru cateva semnaturi. Atat si gata, am obtinut cea mai rapida finantare, un record absolut.

Mai mult, indiferent cat de mare este limita de diponibil, noi luam doar cat avem nevoie. Repetam: platim dobanda doar pentru cat consumam.

Atenție însă – pentru mult timp te poți folosi de aceste sume, dar cândva vine și finalul perioadei de acordare a liniei de credit. Poate ca nu veti fi pregatiti pentru a rambursa integral suma utilizata. Ce este de facut? Simplu, faceti rapid o cerere de prelungire a perioadei. Cele mai multe linii de credit se prelungesc fara nicio problema. Conditia principala va fi mereu seriozitatea: plata dobanzii lunare, fara intarzieri si fara restante.

Există situații în care afacerea ta are nevoie de o sumă de bani pentru susținerea activității curente. Alegând soluțiile de creditare pentru capital de lucru (…) îți creezi o rezervă de bani la îndemână pentru cheltuielile zilnice…

Exemplu de linie de credit nebancară pentru persoane fizice: Ofera Viaconto

Caracteristici credit Viaconto: Sume intre 200 si 4000 lei, dobanda: 1% pe zi plus 35 lei suma fixa, comision analiza dosar. Durata creditului este de 1 – 30 zile, cu posibilitatea de preungire automata in conditii specifice. Astfel, o line de credit nebancar Viaconto poate dura pana la 60 de luni. Pentru a beneficia de facilitatea de linie de credit, trebuie ca la fiecare scadenta sa achitati o suma inima, constituita din dobanda acumulata si 5% din suma imprumutata. O asemenea plata trebuie sa fie de minim 50 lei.

Viaconto reprezinta cel mai simplu credit acordat rapid fara adeverinta, pe termen mediu de la 1 zi la 5 ani, cu plati lunare descrescatoare.

Inainte de a lua orice decizie este bine sa cunosti toate detaiile legate de aceste credite IFN cu plata in rate si abia apoi sa tragi o concluzie legata de imprumut. Doar cand stii foarte clar la ce te angajezi este momentul sa iei o decizie – legata atat de a lua sau nu acest credit, cat si de suma solicitata.

credit nebancar cu aprobare rapida

Pentru a obtine un astfel de imprumut, trebuie sa indeplinesti urmatoarele cerinte: sa fii cetatean roman, sa ai posibilitatea sa rambursezi imprumutul la data scadenta, sa ai un cont bancar intr-una din bancile din Romania, sa ai carte de identitate si sa ai un venit lunar stabil. Este nevoie de o copie scanata sau fotografiata a cartii de identitate si, daca este necesar, poate fi necesar si un document de dovada a venitului.

O parere: de ce practica IFN-urile dobanzi atat de mari in comparatie cu bancile? Trecand peste motivele destul de cunoscute (capitalul le apartine proprietarilor – nu clientilor deponenti, riscurile sunt mai mari s. a. m. d.), mai este ceva: pentru ca isi permit. Oferta institutiilor financiare nebancare nu exista in portofoliul bancilor: credite rapide pe termen foarte scurt, imprumuturi fara dovada veniturilor si fara verificare in Biroul de Credit, credite 100% online cu banii direct pe card etc.

Linia de credit cu funcție de credit cu acordare rapidă pentru persoane fizice

Ce este o linie de credit?

O linie de credit este un tip de împrumut care îți oferă acces la o sumă de bani pe care o poți utiliza atunci când ai nevoie. Diferența dintre o linie de credit și un credit obișnuit este faptul că o linie de credit îți permite să împrumuți bani pe o perioadă nedeterminată, în timp ce un credit are o perioadă fixă de rambursare.

Chiar dacă exemplele de linii de credit pentru persoane fizice nu sunt multe, notăm o categorie aparte – cei care conduc o afacere din postura de persoane fizice (și completăm cu o altă deescriere de ofertă – „credit pentru PFA nou infiintat”).

Cum funcționează o linie de credit?

Atunci când obții o linie de credit, banca sau instituția financiară îți va stabili o limită de credit. Acesta este plafonul maxim de bani pe care îi poți împrumuta. În general, limita de credit depinde de veniturile tale, istoricul de credit și alte factori financiari.

Atunci când ai nevoie de bani, poți utiliza linia de credit pentru a obține suma de care ai nevoie. De exemplu, dacă ai o linie de credit de 10.000 de lei și ai nevoie de 5.000 de lei pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute, poți utiliza linia de credit pentru a obține acești bani.

Este important de reținut că o linie de credit are o rată a dobânzii variabilă. Acest lucru înseamnă că rata dobânzii pe care o plătești poate să crească sau să scadă în funcție de evoluția pieței financiare. De aceea, este important să fii conștient de costurile implicate în utilizarea unei linii de credit și să te asiguri că poți să rambursezi banii împrumutați într-un timp rezonabil.

Cum poate fi utilizată o linie de credit?

O linie de credit poate fi utilizată într-o varietate de scopuri financiare. Aceasta poate fi utilă pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute, pentru a finanța capitalul de lucru sau pentru a acoperi alte nevoi personale.

De asemenea, o linie de credit poate fi utilizată pentru a consolida datoriile, pentru a finanța proiecte mari sau pentru a face investiții. În general, este recomandat să utilizezi o linie de credit doar pentru nevoi de finanțare pe termen scurt, deoarece costurile asociate cu dobânzile pot fi destul de ridicate.

Este important să ții cont de faptul că, deși o linie de credit poate fi utilă, utilizarea sa în mod necorespunzător poate duce la o acumulare rapidă a datoriilor. De aceea, este important să ai o strategie clară de rambursare și să te asiguri că poți face față plăților lunare.

Avantajele și dezavantajele unei linii de credit

O linie de credit poate avea mai multe avantaje, dar și dezavantaje. În rândurile de mai jos, vom explora cele mai importante beneficii și riscuri asociate cu o linie de credit.

Avantajele unei linii de credit includ:

Dezavantajele unei linii de credit includ:

Concluzii

În concluzie, o linie de credit poate fi un instrument financiar util pentru a face față nevoilor tale pe termen scurt. Este important să te asiguri că utilizezi o linie de credit în mod responsabil și că poți face față plăților lunare. Dacă decizi să utilizezi o linie de credit, asigură-te că ai înțeles costurile implicate și că ai creat o strategie de rambursare clară.

Un imprumut tip linie de credit costa mai mult decat un imprumut clasic. Facilitatile de care beneficiati insa, sunt net superioare oricarei forme de finantare cu plata in rate lunare.

Totusi, fiecare nevoie este speciala, fiecare situatie este aparte. Fiecare dintre noi trebuie sa analizeze caz cu caz, situatie cu situatie. Eu nu ma jenez niciodata sa scot o foaie de hartie si sa-mi fac calcule. Sa intre oricat de multe. Nu mi-e rusine sa intreb de oricate ori este nevoie, pana inteleg ce trebuie sa inteleg.

Acasa imi fac mereu cate un Excel. Pun intr-o parte intrarile, in alta iesirile. Le pun luna de luna, le estimez pe cat mai mlt timp inainte. Cand am de ales intre un imprumut clasic si o linie de credit, adaug o coloana la acel Excel: cat am cu adevarat nevoie sa trag din acea linie de credit in fiecare luna, cat pot rambursa in avans, si cat pot economisi lunar.