Vrei sa platesti o rata lunara mult mai mica la imprumuturile tale? Ai nevoie de o oferta tip credit refinantare credite de nevoi personale pe termen lung. Un credit pentru nevoi personale nu poate depasi termenul maxim de 5 ani. Logic deci, nici refinantarea nu poate sa depaseasca aceasta limita de timp. Nu conteaza daca e a unuia sau a mai multor asemenea credite. Dar… exista cateva exceptii.

Nu complicam inutil textul acesta cu descrierea exceptiilor legale. Cert e ca exista si ca pot duce un credit de nevoi personale sa sara de cei 5 ani maxim, pana la 10 ani,. Am scris deja in detaliu despre asta. Va recomand sa sariti la textul respectiv. Adica, sa cititi paragraful referitor la situatiilor in care se poate refinanta cu termen lung. Apoi veti fi retrimis aici pentru ofertele specifice pe care le-am gasit. Deci salt scurt la: Situatii refinantare nevoi personale pe termen lung – credit nevoi personale 10 ani. E bine sa cititi acel text, altfel va fi mai greu de inteles ce urmeaza aici. E scurt pasajul.

Bun, ati revenit aici. Sau nu ati avut nevoie de textul recomandat si doriti sa inaintati direct? Ok, dar inainte de descrierea ofertelor, incepem cu o precizare. Nicio banca nu specifica clar in oferta sa ca nu acorda credite de nevoi personale pe termen lung, fara ipoteca. De ce? Pentru ca situatiile sunt putine, rare si nespecifice. Facem totusi distinctia – ceva cu totul aparte este programul Prima Casa – acolo regulile sunt cu totul altele.

Totusi, cel putin dintre bancile mari (primele 10), doar 3 au pe site in clar precizat ca fac refinantare speciala de pana la 10 ani pentru cei care se califica. Pentru restul de banci insa, cum spuneam, puteti oricand sa completati un formular de contact. Sau daca vreti un raspuns mai rapid, le faceti o vizita, si e foarte posibil sa primiti o oferta pe loc.

Cele mai bune oferte credite refinantare

Am spus ca trei banci specifica in clar ca ofera si imprumuturi de refinantare imprumuturi nevoi personale pe termen lung. Corect, doar ca una dintre ele doar face o precizare, ca “se poate”. Celelalte doua insa au oferte clare, la care se poate face calcul in simulatorul de credite. Vom prezenta mai jos in detaliu cele doua oferte la care avem date de analizat. Inca o data insa, pentru a nu incarca acest text, va recomandam serios sa faceti o comparatie cu costurile obisnuite ale unui asemenea produs.

Dupa ce deja stim foarte bine si cine si cum poate apela la o refinantare a creditelor nevoi persoanale pe termen lung si fara ipoteca, si ne-am facut o idee despre care sunt conditiile si mai ales, dobanzile la acest tip de imprumuturi, punem pe masa ofertele gasite.

Refinantare credite nevoi personale prin ING Bank

ING Bank, la sectiunea de imprumuturi noi, precum si in toate sectiunle de Refinantare credite, nu prezinta o oferta clara pentru acordarea sau refinantareea de credite pe perioade mai lungi de 5 ani. De ce atunci i-am inclus aici, spre deosebire de multe alte banci? Pentru ca la ING se prezinta totusi un text: “perioada de creditare poate fi extinsa pana la 10 ani daca refinantezi fara suma suplimentara creditele luate inainte de…”.

Daca tot ne-am legat de ofertele ING Bank, facem o noua paranteza, stim ca am facut multe din acestea, dar merita sa vedeti ceva foarte interesant: primul credit rapid bancar din Romania. Pentru prima oara, publicitatea facuta de banci in legatura cu acordarea rapida a creditelor isi gaseste corespondent in realitate.

Credit pe 7 ani Alpha all in 1

Asa cum tot spuneam mai sus, avem doua banci la care gasim pe site direct – calculator credite de nevoi personale pe termen lung. Prima este Alpha Bank. Este prima in lista noastra pentru ca am lasat cea mai ieftina oferta la final, dar asta nu inseamna ca oferta Alpha nu este valoroasa si avantajoasa.

Singurul neajuns la Alpha Bank este ca refinatarea lor, desi legal da dreptul sa mearga pana la 10 ani, ei se opresc la 84 de luni maxim, adica 7 ani. Dar tot e mai bine decat 5, in special pentru ca dobanda este buna si prin lungirea perioadei de rambursare, scade rata si automat cerintele de venit minim lunar sunt mai mici.

Deci analizam aici un credit pe 84 de luni (7 ani), destinat refinantarii imprumuturilor de nevoi personale contractate inainte de 31.10.2011, in suma totala de 90’000 lei, dobanda fixa si rate lunare egale. Oferta de dobanda este speciala pentru cei care primesc salariul in cont la Alpha Bank, sau sunt de acord sa faca aceasta o data cu semnarea creditului de refinantare.

Rezultatul simularii: dobanda – 12%, DAE 12.68%; rata lunara: 1’588.75 lei/luna. Cost total credit: 43’454.66 lei – adica imprumutati 90’000 lei, si platiti inapoi in total 133’454.66 lei.

Refinantare pe termen lung pentru nevoi personale la BCR

Am ajuns in sfarsit la cea mai buna oferta: am gasit-o la BCR. Un lucru bun, tinand seama ca BCR este banca cu cele mai multe filiale, peste tot in tara, si ca probabil cei mai multi dintre noi sunt deja clientii BCR, aceasta fiind cea mai mare banca romaneasca.

BCR va poate face refinantarea creditelor de nevoi personale luate inainte de 31 octombrie ’11 pe perioada maxima, adica pana la zece ani. Nu vom face insa simularea aceasta, pentru ca nu am mai putea sa facem comparatia extrem de utila cu cealalta oferta, cea de mai sus, a Alpha Bank. Deci calculam tot 90’000 lei, tot pe 84 de luni, si la fel, cu dobanda fixa, rata lunara egala si salariul primit in cont la BCR prin conventie.

Ce ne iese din calcule: dobanda este de 8.99%, cu DAE final de 9.37%. Poate la prima vedere, DAE de 9.37% al BCR, fata de 12.68% de la Alpha, e mai bun dar nu cu cine stie cat. Stati sa vedeti cat inseamna asta in bani. Rata lunara la BCR – pentru aceeasi bani si aceeasi perioada, este de 1’447.56 lei. Ati inteles? Cu 141.19 lei mai putin pe luna. Luna de luna, timp de 7 ani, aproape un milion si jumatate de lei vechi, economisiti, pentru absolut acelasi lucru.

Deci cea mai buna oferta de credit refinantare nevoi personale pe termen lung este clar cel de la BCR. De ce insa e bine sa nu uitati de oferta Alpha Bank? Pentru ca nu se stie niciodata care sunt conditiile de aprobare a dosarelor, nu strica sa aveti o oferta in rezerva.

Oferte nebancare de refinantare

Va intrebati de ce oare discutam despre sistemul nebancar intr-o discutie legata de sistemul de credite de nevoi personale pe termen lung? Se stie doar, IFN-urile se limiteaza fie la imprumuturi pe perioade foarte scurte, fie, in foarte rare cazuri, merg pana la maximul cunoscut ca reglementare – respectiv 60 de luni. Ei bine?

Ei bine, e bine, am iesit din zona noastra obisnuita de analize, si am intalnit un sistem pe cat de vechi si de cunoscut candva, pe atat de nedreptatit astazi in lumea informatiilor: Casele de ajutor reciproc. Ce sunt acestea de fapt? Simplu: Institutii Financiare Nebancare cu statut special.

Ce este special? Pe de o parte, pot avea acces la serviciile lor doar cei care au calitatea de membru. Da, trebuie sa te inscrii si sa platesti partea ta din capitalul social al CAR-ului. Pe de alta, accesul la credite este foarte simplu, acceptanduse numeroase exceptii de la reglementarile pe care trebuie sa le respecte bancile si celelalte IFN-uri.

Cele mai de luat in seama exceptii? Exact cele care ne dor cel mai tare: cota de indatorare si perioada creditului. Exact, la CAR se pot acorda credite unde rata este mai mare decat la banci, iar perioada poate depasi cei 5 ani! Cum nu este necesara nicio dovada a modului de utilizare a imprumutului, si cum CAR-ul este un IFN la baza, putem spune fara teama ca am gasit creditul nebancar de nevoi personale pe termen lung!

Credit de refinantare – conditii de creditare mai avantajoase

Creditul de refinantare este un produs financiar oferit de institutiile bancare si nebancare care poate imbunatati nivelul de trai. De avantajele acestui tip de imprumut pot beneficia persoanele care au contractat in trecut credite scumpe. Tendintele de scaderea a dobanzilor si reducerea numerului de comisione au facut ca imprumutrile actuale sa fie mai rentabile decat cele oferite de banci in anii trecut.

Printr-un credit de refinantare pot fi achitate numeroase tipuri de imprumuturi: credit de descoperire de card, credit de nevoi personel, credit auto, imprumut imobiliar cu ipoteca, imprumut pentru studii sau pentru necesitati medicale.

Care sunt avantajele refinantarii unui credit

Avantajele refinantarii sunt multiple, primul efect care poate fi resimtit este o scaderea a ratelor lunare. Un alt beneficiu este ca pot fi stinse credite care presupun efort financiar considerabil. Un alt avantaj este ca prin acest produs financiar pot fi reesalonate ratele lunare, si efortul de achitare sa fie minimizat.

Un credit de refinantare poate comasa mai multe credite si astfel se pot diminua sumele achitate, in plus modul de achitare devine mai confortabil pentru client.

Prin acest produs financiar se pot plati anumite credite si se pot obtine sume suplimentare de bani, care pot fi folosite de client, pentru a initia alte prioecte.

Cum poate fi initiata o refinantare, ce presupune acest proces

Creditul de refinantare inseamna, inchiderea sau prelungirea unui imprumut cu altul mai ieftin. Pot fi refinantate credite de la banca cu care s-a semnat contractul initial, sau cu o alta banca care ofera conditii mai avantajoase.

In cazul refinantarii este bine sa se solicite consultanta specializata de la un broker bancar autorizat, pentru a fi intelese corect toate stipularile contractuale, si pentru a fi analizate cu atentie toate aspectele, astfel inca refinantarea sa fie avantajoasa.

Contractele mai vechi, presupun plata unor comisioane de rambursare anticipata, deci trebuie verificate cu atentie toate stipularile din contractul care se doreste a fi reevaluat.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este acordul bancii care detine contractul initial de imprumut. Acest document poate fi oferit gratuit, de anumite institutii, insa unele banci percep taxe substantiale pentru eliberarea acestuia.

Institutiile bancare, care ofera credite de refinantare pot solicita incheierea unor polite de asigurare de viata, pe durata derularii contractului, deci costul final al ratei lunare poate fi mai mare.

Piata bancara este in plina dezvoltare, iar concurenta dintre institutii este acerba, astfel ca ofertele pentru refinenare pot fi exceptionale, pot include pauza de la plata ratelor, perioada de gratie, dobanda preferentiala sau asigurare de viata cadou.

Cum poti obtine o refinantare?

Completand formularul de contact, pot fi aflate informatii precise, clare, usor de inteles cu privire la pasii care trebuie urmati pentru a beneficia de cea mai buna oferta pentru refinantare. Pot fi aflate de la specialisti care sunt avantajele complete ale refinantarii, dar si alte informatii esentiale care duc la cresterea nivelului de trai si a calitatii vietii.

Doar completand formularul va putem oferi toate informatiile de care aveti nevoie. In felul acesta aflam solicitarea dvs. si va oferim toate informatiile necesare in cel mai scurt timp posibil.

ING Bank refinantare credit

Profita de oferta de refinantare prin ING Personal, astfel incat poti reuni pana la 15 credite (de orice fel, inclusiv overdraft, descoperit de cont sau card de credit) – dar nu mai mult de 90000 lei in total. Astfel, in afara de avantajul evident administrativ, pe de o parte, sigur iti scazi suma totala lunara de plata, plus ca poti obtine si bani in plus.

Cuvinte cheie: ING Bank refinantare credit, Refinantari. Denumirea comerciala a ofertei de credit bancar / imprumut nebancar: ING Bank refinantare credit. Tipul imprumutului: Refinantare cu ipoteca. Numele institutiei financiare de credit (sau marca comerciala inregstrata, dupa caz): ING Bank.

Detalii oferta credit:

Vrei bani in plus si sa ai la fel rata ca la creditul vechi?

Nu te intreaba nimeni de ce ai nevoie de mai multi bani, in conditiile in care ai deja unul sau mai multe credite in derulare. Mai mult, dobanzile la imprumuturile noi sunt mult mai mici decat cele de acum cativa ani. Normal sa vrei o refinantare.

Ai ramas cu dobanda mare la un credit mai vechi sau ai nevoie de mai multi bani? Sau ambele? Refinanteaza imprumutul la ING Bank, imediat se rezolva.

BRD Refinantare

Status noutati: toate detaliile legate de acest credit sunt actualizate la zi (April, 2021).

Cuvinte cheie: BRD Refinantare, Refinantari. Denumirea comerciala a ofertei de credit bancar / imprumut nebancar: BRD Refinantare. Tipul imprumutului: Refinantare fara garantii. Numele institutiei financiare de credit (sau marca comerciala inregstrata, dupa caz): BRD.

Detalii oferta credit:

Bani in plus si rata mai mica? Da, se poate: BRD Refinantare

Cand spui BRD spui seriozitate. Banca solida, veche, serioasa. Produse putine, clare: vrei credit in lei, iei in lei, cu dobanda fixa sau variabila, dupa cum crezi ca poti prezice piata. Vrei in euro, primesti euro, dar riscul valutar este al tau.

Daca ai unul sau mai multe credite cu dobanda mare, schimba intr-unul nou, cu costuri mult mai mici, iar daca vrei, poti sa iei si sume suplimentare.

Refinantare fara garantii la Unicredit

Cuvinte cheie: Refinantare fara garantii la Unicredit, Refinantari. Denumirea comerciala a ofertei de credit bancar / imprumut nebancar: Refinantare fara garantii la Unicredit. Tipul imprumutului: Refinantare fara garantii. Numele institutiei financiare de credit (sau marca comerciala inregstrata, dupa caz): UniCredit Bank.

Detalii oferta credit:

Aceeasi suma cu rata redusa sau bani in plus la acelasi cost

Dupa ce ai trecut prin toate procedurile pentru a lua unul sau mai multe credite, te cred ca nu prea iti mai vine sa o iei de la capat cu dosare noi pentru refinantarea lor, dar gandeste-te la banii pe care ii poti economisi luna de luna: merita!

Imprumuturile de refinantare ale UniCredit se obtin in conditii mai lejere si verificari mai putine decat un credit de nevoi personale sau de consum.

Imprumuturi cu garantii imobiliare si refinantari

Trecem acum la creditele de nevoi personale cu garantii imobiliare si la refinantari. Trebuie sa fim atenti sa nu le confundam cu imprumuturile ipotecare imobiliare pentru achizitia unei locuinte, a unui teren sau a oricarei alte forme de proprietate imobiliara.

Articolul prezent este ultimul din seria deschisa cu ghidul “imprumut rapid“. Am terminat cu variantele mai facile de imprumut online, fara acte sau fara venit. Am trecut si prin liniile si cardurile de credit. Am atins chiar si creditele garantate cu un autoturism (atentie, nu este vorba de amanet).

Sistem garantii imobiliare

Am ajuns asadar la ofertele cu garantii imobiliare. Si cum domeniul este cel mai deschis pentru asa ceva, cuplam aici si refinantarile. Trebuie mentionat insa ca o refinantare se poate face si fara garantii, nu este o conditie.

Imprumuturile ipotecare imobiliare de achizitii permit perioade de rambursare foarte lungi, de 25, 30, si chiar pana la 35 de ani in anumite situatii. Spre deosebire de acestea, un credit cu garantii imobiliare are toate caracteristicile unui credit pentru nevoi personale.

Care sunt aceste caracteristici comune, pe care creditul garantat le impartaseste cu cele fara garantii? Iata o lista scurta:

Specificitatile ipotecii

Mai sus am vazut asemanarile. Diferentele stau in modul de garantare. Pentru un imprumut cu garantii imobiliare, garantia este formata din ipoteca imobiliara asupra unui bun imobil cum ar fi: apartament, vila, casa, cladire, teren intravilan cu sau fara constructie, teren extravilan etc.

Acordarea unei asemenea finantari presupune o serie de costuri suplimentare. Niciuna dintre aceste taxe nu este datorata institutiei care ofera creditul, ci serviciilor legal obligatorii aferente:

Alegerea ratei lunare

La alegerea clientului, rambursarea e poate face in:

Si in cazul acestui imprumut rapid se mentin conditile privind rambursarea anticipata.

Creditul de consum Standard cu Garantii Imobiliare (…) este solutia perfecta pentru tine atunci cand ai nevoie de un credit, fara sa justifici utilizarea acestuia: obtii rapid pana la 600.000 LEI si folosesti banii pentru orice ai avea nevoie…

Libra Internet Bank

Avantaje – dezavantaje

Cel mai important: dobanda! La o finantare garantata cu ipoteca imobiliara este mult mai mica decat la celelalte. In al doilea rand, chiar daca dureaza mai mult evaluarile, sansele de aprobare la cererea de imprumut sunt semnificativ mai mari. Dezavantajele rezida in sansa de a pierde mai usor imobilul in caz ca nu mai platesti ce datorezi.

Refinantari

Acest contract este in linii mari identic cu cel anterior. Fie ca apelati la un credit cu garantii imobiliare avand ca destinatie consumul sau nevoile personale, fie ca o faceti pentru a stinge unul sau mai multe credite anterioare, conditiile de acordare si de rambursare sunt similare.

Avantajul unui credit de refinantare vine atunci cand noul contract prezinta conditii mai bune. In general prin conditii mai bune se intelege o dobanda mai mica, dar uneori se obtin si alte avantaje.

Avantaj 1: rescadentare: creditul de refinantare se acorda pe o perioada mai mare decat cele pe care le refinanteaza.

Avantaj 2: consolidare: prin refinantare se aduna intr-un contract mai multe credite diferite anterioare, de la una sau mai multe institutii de credit.

O mentiune: poate ca va intereseaza sa faceti refinantarea unui imprumut pentru ca ati acumulat datorii si restante la plata ratelor. Daca acesta este cazul, ar fi de preferat sa cautati alte solutii.

O alta mentiune: aveti in curs un credit luat inainte de 2011? Daca da, aveti dreptul legal la refinantare nevoi personale pe 10 ani.

Cele mai la indemana si recomandate solutii de credit pentru restantieri sunt legate chiar de institutia de credit la care aveti imprumutul. Acolo se pot negocia rescadentari si modificari ale contractului.

Aduna-ti toate creditele intr-unul singur, mai avantajos (…). Obtii o rata lunara unica, cu pana la 70% mai mica decat suma ratelor platite la creditele anterioare…

Raiffeisen Bank

Veti avea mai mult ca sigur de suportat conditii mai grele decat cele anterioare si un cost total superior. Dar astfel puteti rezolva restantele, si astfel abia deveniti mult mai usor eligibili pentru o refinantare la o alta institutie. Cu alte cuvinte, iesind din masa celor cu restante inregistrate in BC, abia atunci puteti gasi o oferta mult mai buna de imprumut rapid pentru refinantare.

Retineti insa ca nu exista nicio garantie ca o cerere de refinantare va fi automat aprobata, deci aveti de retinut un risc aici.

Avantajele refinantarii

  1. Scaderea dobanzii
  2. Desprinderea dependentei de un indice in permanenta crestere (ROBOR).
  3. Recalcularea asigurarii, cu scaderea primei lunare de plata.
  4. Strangerea mai multor rate intr-una singura (unde este cazul).
  5. Obtinerea unei sume in plus, fara cresterea ratei (cand valoarea ipotecii o permite).
  6. Dosar rezolvat direct de catre banca fara documente cerute din nou sau in plus.

Efectul ratei noi la dobanda

In fiecare an, sau chiar mai des, apar oferte noi, mai avantajoase decat cele de dinainte. Astfel, refinantand, treci de la dobanda veche, mai mare, la cea noua, mai avantajoasa.

La fel, apar banci noi, fiecare cu oferte foarte bune la inceput, pentru a atrage clienti noi. Puteti beneficia de omentele propice.

Se adauga, fata de ani din urma, facilitati noi. De pilda, daca primiti salariul in contul unei banci, primiti reduceri mari la dobanda pentru creditele obtinute de acoolo.

Cu titlu de exceptie, prin legislatia specifica, imprumuturile vechi de consum garantate cu imobil pot beneficia de o oferta speciala: refinantare credit nevoi personale fara ipoteca pe 10 ani.

Efectul eliminarii ROBOR

Prin efectul legii noi din 2019, ROBOR este inlocuit de un indice nou – IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor). IRCC are o valoare mai mica decat ROBOR, si este mai stabil. Economistii prevad ca acest indice nu va creste la fel cum crestea ROBOR. Si cel mai important lucru, IRCC nu mai depinde atat de mult de dorintele bancilor.

Optimismul este bun, dar nu exagerat: daca apelati la o refinantare credit ipotecar pe IRCC, nu scade spectaculos dobanda. Dar cumuland toti factorii, expusi deja mai sus, castigul final poate fi foarte bun.

Mai jos grupam cele mai interesante oferte din aceasta categorie, dar va recomandam sa nu va feriti de bancile mai mici sau mai putin cunoscute. Teama nu are ce sa caute: legea va apara, si va apara direct, prin intermediul Autoritatii pentru Protectia Consumatorului.

Refinantare credit ipotecar ING

Refinantarea presupune sa obtii un nou credit din care sa iti achiti creditul sau creditele pe care le ai deja. Economia de piata nu sta niciodata pe loc, se dezvolta, rezolva probleme, evolueaza. La fel si rata si conditiile creditelor. Daca esti atent si iti refinantezi creditele la momentul potrivit poti sa salvezi din costuri si sa ramâi si cu bani in buzunar.

Refinantare credit ipotecar BCR

Oferta de refinantare beneficiaza de costuri avantajoase – dobanda fixa promotionala nu este conditionata de alti parametri (valoarea creditului, virarea salariului, acordarea unei sume minime, etc), ea fiind aplicata tuturor clientilor care detin credite in derulare la alte banci. Pot fi refinantate orice credite de la alte banci (inclusiv carduri de credit si facilitati de descoperit de cont) printr-un credit Divers BCR in lei, indiferent de moneda in care acestea au fost acordate initial.

Refinantare credit ipotecar Banca Transilvania

Banca Transilvania lanseaza o campanie destinata persoanelor fizice, care doresc sa isi refinanteze la BT creditele in euro sau lei, contractate de la alte banci. Banca returneaza clientilor echivalentul unei dobanzi, in puncte Star BT – la aniversarea de un an a imprumutului de la Banca Transilvania si acorda pana la 100 de lei in puncte de puncte Star BT – la contractarea creditului. Promotia este valabila pana in data de 31 august a.c.

Refinantare credit ipotecar Raiffeisen

Mai multe credite deodata sunt greu de tras dupa tine. Prea multe rate lunare, prea multe drumuri la banca, prea multe obligatii financiare, dobanda prea mare… E timpul sa te eliberezi de stresul administrarii lor! Aduna-ti toate creditele intr-unul singur, mai avantajos, Flexicredit Integral. Obtii o rata lunara unica, cu pana la 70% mai mica decat suma ratelor platite la creditele anterioare!

Refinantare credit ipotecar BRD

Creditul de refinanţare iţi permite gruparea unuia sau a mai multor credite pe care le ai la mai multe banci,indiferent de moneda sau daca au fost contractate pe numele tau sau al soţului/soţiei. Poţi refinanţa toate tipurile de credite (imobiliare/ipotecare, de nevoi personale, cardul de credit, descoperitul autorizat de cont) folosind unul dintre produsele BRD dedicate.

Refinantare credit ipotecar IFN

OFERTA PENTRU REFINANTARE CREDITE EASY CREDIT?

Prin oferta de refinantare, Easy Credit facilieaza accesarea creditului in scop de refinantare, prin negocierea costurilor creditului si suportarea cheltuielilor necesare semnarii, totul in conditii mult mai avantajoase pentru dumneavoastra.

Refinantarea ipotecara a creditului imobiliar

Creditele bancare in lei pot fi refinantate simplu, rapid si mai ales – ieftin, cu transferul sau constituirea unei garantii imobiliare

Inca unul dintre produsele caracteristice noii ere a CEC Bank – creditul bancar de refinantare cu garantie imobiliara.

In varianta in care refinantati astfel un credit in valuta, se poate face o conversie foarte buna catre acest credit in lei. Probabil cel mai important avantaj al creditelor de la CEC: perioadele de gratie foarte generoase.

Refinantare garantat cu ipoteca imobiliara: o dobanda foarte buna, de numai ROBOR 3M + 3% marja fixa a bancii pe toata perioada creditului.

La aceasta dobanda se adauga un comision de administrare lunar de 0,05% din sold, care duce dobanda anuala efectiva totala la 6,37%, ceea ce nu este deloc rau.

Pentru accesarea acestui produs se mai percep o taxa de analiza dosar de 250 lei, si un comision unic de 400 lei.

Dobanzile la imprumuturile imobiliare au scazut foarte mult, refinantarea este o idee foarte buna acum

In cazul in care doriti la un moment dat sa inchdeti contractul prin plata in avans a intregii sume (sau doar unei parti din aceasta), comisionul de rambursare anticipata este zero (0%). Va intrebati poate, de ce ati vrea sa platiti in avans o parte din credit?

Pentru ca asa va reduceti mult ratele din acel moment inainte. In fiecare rata pe care o platiti, luna de luna, la orice fel de credit, o parte din bani reprezinta parte din suma imprumutata, o alta parte este dobanda – iar dobanda intotdeauna se calculeaza la sold, si a treia componenta sunt comisioanele, de asemenea calculate la sold (la suma ramasa de rambursat din cat ati luat credit).

Cand aceasta suma – principalul, scade, chiar si cu doar cateva procente, veti vedea ca ratele ce urmeaza vor scadea vizibil. Mai sus va aratam ca dobanda anuala efectiva la acest credit este de 6,37%. Daca de exemplu ati pune mana pe niste bani, si va ganditi mai bine sa faceti un depozit, dobanda pe care o primiti la acesta, la CEC Bank, este de doar 4,4% (si asta la depozitele pe 3 ani), deci pierdeti din diferenta.

Ce fel de credite se pot refinanta prin acest sistem? In principiu, de orice fel: imobiliare, ipotecare de consum, sau de nevoi personale, dar conteaza cand ati incheiat respectivele conventii:

Ce ne place cel mai mult la creditele bancare de la CEC Bank: duratele acceptate sunt foarte mari (pana la 30 de ani pentru absolut orice fel de credit incheiat inainte de 31.10.11,la fel si pentru cele imobiliare de dupa aceasta data, iar pentru cele de nevoi personale de dupa 31 oct ’11, 5 ani), si MAI ALES VARSTA ACCEPTABILA: aici CEC este de nebatut – minim 18 ani si maxim 75 de ani – data ultimei rate !

Practic, daca as avea 45 de ani, si inca 20 ani de plata la o rata foarte mare, la CEC Bank pot sa imi refinantez imprumutul si sa impart achitarea lui pe 30 de ani. E adevarat ca astfel suma toata platita la final ar fi mai mare, insa repartizate mult mai usor, in rate mai mici. Iar daca aveam un credit cu DAE de 10-12% (cat se poate de obisnuit acum cativa ani), prin trecerea la aceasta dobanda foarte buna de la CEC probabil ca as reduce de fapt destul de mult acea diferenta per total.

Si nu in ultimul rand, perioada de gratie la acest credit al bancii CEC: 360 de zile la orice imprumut contractat inainte de 31 oct 2011 si la cele imobiliare de dupa aceasta data, si 180 de zile pentru cele de consum – nevoi personale de dupa acea data.

Va spun: pot exista si credite mai bune decat acesta – in anumite conditii. Totul tine de fapt de conditii: chiar daca un produs asemenator de la o alta banca are o dobanda totala mai mica, dar conditii mai stricte la veniturile acceptate, sau chiar si la varsta.. nu mai este cel mai bun imprumut pentru dumneavoastra, clar.

Credite de investitii imobiliare sau ipotecare

Creditul imobiliar / ipotecar sau creditul pentru investitii imobiliare este acel tip de credit in baza caruia se pot achizitiona diferite bunuri imobiliare, respectiv garsoniere, apartamente, case, case de vacanta, terenuri intra si extravilane,  precum si amenajări / modernizări / viabilizări / reparații de locuințe.

Avantaje:

Beneficiari: orice persoana fizica romana sau straina in varsta de cel putin 18 ani si care indeplineste toate criteriile de eligibilitate impuse de catre banci.

Destinatie: completarea surselor proprii in vederea realizarii unei investitii imobiliare.

Moneda de acordare: RON, EUR, USD, CHF

Valoare maxima: nu exita o valoare maxima a creditului, acesta este data de valoarea de achizitionare a imobilului, de avansul minum solicitat si de veniturile pe familie.

Perioada de creditare: maxim 35 de ani.