Actualizat pe decembrie 30, 2021

Se mai intampla ca o banca sa se inchida, dar foarte rar. Chiar si atunci cand vedem o banca inchisa, de cele mai multe ori este vorba de preluarea acesteia de catre o alta banca.

Mai dese sunt insa cazurile la IFN-uri, destul de multe se inchid in fiecare an, insa valurile in media sunt mult mai mici. De ce? Prin natura lor, IFN-urile nu pot decat sa dea credite. Neavand in conturile lor banii clientilor, nimeni nu ajunge sa se planga ca a pierdut ceva.

Si mai exista un aspect la IFN: aproape toate creditele acordate sunt pe termen foarte scurt, ceea ce face foarte greu ca un contract sa se intinda destul de mult, incat sa se simta ceva cand instututia se inchide.

Pentru a fi insa permanent informati, vom prezenta in continuare cele mai importante instututii financiare care s-au inchis in ultima perioada de timp:

Askredit

De la 100 pana la 10.000 lei prin imprumut nebancar rapid online – cea mai noua oferta romaneasca prin Askredit

Suma maxima ce poate fi imprumutata: de la 10 pana la 10. 000 lei, in functie de produs si de experienta acumulata cu Askredit (la al catelea credit luat de la acest IFN va aflati). Detalii complete si variante de imprumut, in randurile de mai jos.

La Askredit poti aplica doar online:

  1. Credit ACUM – pentru sume cuprinse intre 100 si 500 lei, cu rambursare de pana la 30 de zile, destinat clientilor noi.
  2. Credit SPECIAL – pentru sume cuprinse intre 100 si 800 lei, cu rambursare de pana la 45 de zile, destinat clientilor existenti care au beneficiat deja de creditul ACUM.
  3. Credit KOMFORT – pentru sume curpinse intre 100 si 1200 lei, cu rambursare de pana la 60 de zile, destinat clientilor existenti care au beneficiat de un credit SPECIAL.
  4. Askredit PLUS – Credite de nevoi personale fara garantie (suma solicitata intre 1. 300 si 10. 000 ron). Poti aplica pentru acest tip de credit pe site-ul Askredit (momentan doar pentru Bucuresti, Ilfov si judetele din imprejurimi).

Pentru a accesa un credit, clientii trebuie sa transmita la primul credit doar doua documente : copie act de identitate si copie extras de cont aferent contului in care iti incasezi salariul pentru intreaga luna precedenta, ultimul talon de pensie, ultimul fluturas de salariu sau orice alt document din care sa reiasa ultimul venit net incasat.

Este necesar sa fii cetatean roman si sa ai un domiciliu stabil in Romania, varsta minima 18 ani, un venit stabil, o adresa de email si un numar de telefon personale valide.

Imprumut nebancar in rate cu dobanda fixa

Te intereseaza cat de repede si de ieftin poti obtine o suma de bani? Depinde daca iei la banca sau prin IFN. Costurile depind de ce suma imprumuti si pe ce perioada.

Nu-i asa ca te-ar interesa un imprumut pentru nevoi personale la care platesti doar 11 rate in fiecare an de contract – o luna ai vacanta de la rata, cand doresti tu? Daca nu crezi, uite aici: credit pentru perioade si sume mici.

Cerinte de baza: varsta de cel putin 23 ani, cu cel mult 65 ani impliniti la data semnarii contractului. Venitul minim acceptat – minimul pe economie. Credit acordat numai pe baza unei adeverinte de venit, dar daca va incasati salariul direct in cont la orice banca, puteti prezenta un extras de cont aferent ultimei luni incheiate.

Imprumuturile din sistemul nebancar s-au stabilizat in cele cateva oferte solide, care au rezistat in timp. Desi poate ca promotiile pareau o gaselnita de sezon, anii si miile de clienti fericiti arata ca nu pleaca nicaieri.

De ce ati alege sa apelati la serviciile Askredit IFN? Sa fim sinceri, au una dintre cele ai ciudate oferte de pe piata. Dar asta nu inseamna ca sunt neseriosi, ba dimpotriva. Concret, apreciem ca au fost printre primii care au sarit de la creditele pe termen scurt, la cele in rate – Askredit imprumuta cu plata pana la 60 de zile. Dar de ce suma a ramas atat de mica? In general, IFN-urile care s-au adaptat la perioade mai lungi, au crescut si sumele maxime. Nu insa si Askredit. Da, desi se poate plati la 2 luni, maximul a ramas tot 1200 lei..

Ei bine, va invatam un secret: o data intrati pe site la Askredit, cautati sectiunea “Tri stie. AskTri!”, meniul “Credit de nevoi personale”. Vi se va deschide un mic formular: “Cerere credit de nevoie personale pentru sume mai mari de 1300 de lei“.

Si iata cum s-a destramat misterul: se pot imprumuta sume mai mari de acel maxim, dar numai prin oferte personalizate. Succes!

Cu actionariat 100% italian, Askredit este un IFN specializat in micro-creditare – imprumuturi rapide online cu sume mici si rambursare pe termen scurt. Askredit IFN SA este o societate financiara nebancara monitorizata de Banca Nationala a Romaniei si se afla inscrisa in Registrul General al Bancii Nationale a Romaniei sub numarul RG-PJR-41-110314 din 19 septembrie anul trecut.

TeleCredit

Detalii oferta credit:

Promotii multe si diverse la creditul simplu pe termen scurt

Este de ajuns sa intri in site-ul TeleCredit, sa alegi suma dorita si sa completezi cateva detalii, simple si fara sa fie nevoie de adeverinte de venit, declaratii fiscale sau alte bazaconii, si cu asta basta: in cateva ore ai imprumutul in cont.

Intra acum sa vezi care sunt promotiile saptamanii la TeleCredit: poate dobanda zero sau suma dubla, orice este posibil la aceste imprumuturi rapide.

TeleCredit in rate – va fi sau nu va fi?

Noul plafon pentru imprumutul rapid Telecredit este 2000 lei – acum asteptam cu nerabdare ofertele de credite rapide TeleCredit in rate. Vezi celelalte noutati!

Noul plafon pentru imprumutul rapid Telecredit este 2000 lei. Vezi si celelalte noutati: in primul rand, la primul credit de maxim 500 lei imprumutati dobanda este zero.

Ai nevoie de o suma mica pe termen scurt pentru urgente? N-ai timp de alergat dupa adeverinta sau alte acte? Atunci TeleCredit este exact ceea ce iti trebuie. Cum primesti un imprumut rapid TeleCredit? Cetatenie romana, varsta peste 18 ani si venit constant intr-un cont bancar cu card, plus un numar de telefon mobil si o adresa de email valide.

Avantajul creditului nebancar in rate: plata lunara mai mica

Cum apelezi la imprumuturile TeleCredit? Foarte simplu: completezi cererea de credit online si incarci un extras de cont (se scoate imediat din orice aplicatie de Internet Banking, sau il poti cere la telefon la banca ta, sa ti-l dea pe email). In cel mai scurt timp primesti raspunsul – pe email si prin SMS, iar un consultand Tele Credit te contacteaza rapid. Documentele (buletinul de identitate si extrasul de cont) se incarca online la aplicatia de credit, in care iti creezi un Cont Personal TeleCredit, in care vezi oricand stadiul cererii tale, dobanzile, scadenta la rata (cand trebuie sa achiti).

TeleCredit IFN acorda imprumuturi in mod direct, fara intermediari. Creditele rapide TeleCredit au rata fixa, fara comisioane sau alte costuri ascunse. Dupa aprobarea creditului iti vireaza banii direct in cont. Cum documentee tale le incarci direct in aplicatie online, iar banii ii primesti direct pe card – nu ai de facut nici macar un drum!

Cat costa un imprumut rapid la TeleCredit? Cum imprumutul la nevoie se cunoaste – sloganul TeleCredit, si costurile sunt acceptabile – pentru un asemenea tip de credit. Iei 500 lei pe 30 de zile, dobanda este 6 lei pe zi. Totalul de plata este de 680 lei. Comparati: la Viva Personal si pana la salariu te costa absolut la fel, doar ca varsta minima este de 21 ani; la Simplu Credit costul este de 624.2 lei (599 lei + 25 lei comision acordare credit), varsta minima este de 21 de ani plus adeverinta de salariu.

Vrei sa vezi cat poti obtine si care ar fi rata? Gasesti astfel toate informatiile despre telecredit cont, telefon, refinantare si forum telecredit.

De ce sa apelezi la un imprumut rapid Tele Credit? Simplu: alege un imprumut de la TeleCredit daca te intereseaza urmatoarele aspecte:

Imprumut online TeleCredit

Credit online rapid acordat fara dosar cu multe acte, totul se depune online pe site, scanat sau fotografiat cu telefonul

In acest site poti sa gasesti cele mai multe pareri despre creditul nebancar Telecredit si opiniile clientilor despre imprumuturile rapide oferite de catre aceasta institutie nebancara. Orinde te-ai afla, poti intra foarte usor in contact cu echipa IFN: programul de lucru este foarte generos, de luni pana vineri intre 8 dimineata si 9 seara. Cum poti sa obtii contactul? Simplu, la alegere: telefonic (021-9933), e-mail la adresa support(at)telecredit(dot)ro, prin fax (021-527. 1748) sau prin chat direct pe site.

De asemenea, pentru opinii independente, in site-ul acesta gasesti articole si recenzii foarte bine fundamentate, independente, legate de produsele IFN-ului.

Opinia expertului: de ce o Dobanda Anuala Efectiva de 3 sau 4 mii la suta (DAE 3-4000%), in cazul unui imprumut rapid pe termen foarte scurt, nu este o nenorocire atat de mare pe cat pare? Ideea in sine, de a plati asa ceva, pare de domeniul fantasicului, insa din start, sa calculezi dobanda anuala pentru un credit acordat pe abia a 12-a parte din an este incorecta. Dobanda Anuala Efectiva este un simplu indicator de comparatie si de control contractual pentru creditele bancare si IFN. Asa ca, pe langa valoarea nominala a DAE, analizati si suma dobanzii in sine).

Imprumuturi pentru restantieri

Credite rapide pentru restantieri, in sistem nebancar fara adeverinta sau verificare in Biroul de Credit

Daca sunteti in cautarea modalitatilor de a crea si administra un cont personal IFN atunci ati ajuns unde trebuie, in plus, veti gasi si legaturile directe tot aici. Orice link gasiti in aceasta pagina si in general, in acest site, este securizat si verificat, ca sa nu aveti vreo grija.

Deschiderea unui profil de utilizator – cont personal Telecredit, este foarte simpla. Deschizi o cerere de imprumut online, completezi cu datele tale personale, apoi confirmi deschiderea profilului cont urmand instructiunile din e-mail-ul si SMS-ul primite. Folosind contul acesta poti incarca toate documentele si obtine creditele rapide oricand dupa aceea.

Neaparat sa fiti atenti: nu aplicati pentru prea multe credite in acelasi timp. Atunci cand se aplica pentru un imprumut on-line, mai mult ca sigur solicitarile vor lasa o “amprenta” pe inregistrarile de credit. Tot mai multe institutii de credit se asigura in acest mod ca nu vor fi pacalite de anumiti clienti care solicita cate 4-5 credite negarantate deodata, neavand de gand sa le mai achite. Chiar daca d-voastra sunteti de buna credinta, si ce cautati de fapt este sa acceptati doar creditul cel mai rapid aprobat apoi sa renuntati la celelalte cereri, riscul de a vi se refuza practic toate aceste cereri este foarte mare.

Credit cu buletinul Tele Credit

Imprumut cu buletinul complet online, securizat si secret 100% cu virarea sumei direct in cont de card

Iti oferim aici sansa sa afli tot ce trebuie sa stii despre creditul cu buletinul si imprumuturile oferite de catre Telecredit in acest mod. De exemplu, poti afla daca pentru acest imprumut este necesar sa ai un cont bancar, cat este dobanda, care este dobanda actuala efectiva si cum poti interpreta corect valoarea acesteia.

Societatea financiara prezentata aici – Telecredit IFN s.a., pune la dispozitia clientilor imprumuturi rapide pe termen scurt pentru nevoi personale. Se aproba rapid asemenea imprumuturi atat salariatilor cat si pensionarilor, fara limite minime de venit sau alte restrictii. De asemenea, important de stiut ca aceasta banca nu solicita garantii sau giranti.

Pe cine puteti intreba care este cel mai potrivit imprumut pentru nevoile si pentru posibilitatile voastre? Raspuns: pe nimeni. Singura idee serioasa pe care vi-o putem da este sa va informati cat mai bine. Sa culegeti detaliile despre cat mai multe produse de creditare. Abia apoi sa puneti in balanta elementele esentiale: cat de repede se acorda creditul fata de cat de urgenta este nevoia de bani? La fel de important: cat de mare este dobanda imprumutului, raportat la viteza si usurinta acordarii respectivului credit?

TeleCredit rapid pentru nevoi personale

Imprumut pentru nevoi personale nebancar pe termen scurt fara declararea destinatiei fondurilor

Desi mai putin discutat si prezentat, exista si un serviciu TeleCredit refinantare necesar in special celor care au apelat la un imprumut si nu pot achita rata. Chiar daca treci printr-o perioada mai grea, suficient cat sa stii ca ai foarte mare nevoie de bani insa nicio banca nu te mai poate ajuta, nu este cazul sa disperi, Telecredit IFN deschis la orice forme de colaborare. Ai nevoie de bani desi ai un imprumut in curs la o banca sau la alt IFN? Telecredit ofera imprumut nebancar rapid si personelor care au alte credite, inclusiv daca aveti intarzieri la alte imprumuturi (restantieri in Biroul de Credit). In situatia in care aveti deja un imprumut Telecredit, si doriti altul, condtitia este ca mai intai sa il rambursati pe cel in curs.

Mai mult decat un sfat: nu imprumutati mai mult decat va puteti permite. Inainte de a aplica pentru un credit de nevoi personale, analizeaza cu atentie circumstantele tale financiare si cat de mult iti poti permite sa platesti lunar. Unii creditori – in special in cazul cardurilor sau facilitatilor tip overdraft, pot incerca sa iti ridice foarte mult limita de credit, fapt nesemnificativ la prima vedere, dar care se poate dovedi foarte periculos in viitor. Poate ca nu este cea mai buna idee sa ai la dispozitie atat de usor posibilitatea de a imprumuta bani pe loc in mijlocul perioadelor de cadouri, sau in fata unor oferte aparent de nerefuzat.

IFN Extra Finance | ExtraSimplu

Credite de nevoi personale cu ipoteca (garantie reala), acordate in EURO sau LEI pentru clientii cu garantii – se cer acte de proprietate pe teren, apartament sau casa

Imprumuturile IFN oferite de catre Extra Finance se pot obtine in urmatoarele conditii:

Varsta minima (la semnarea cererii de imprumut): 18 ani, si varsta maxima (la ultima rata scadenta): 70 ani. Adeverinta de salariu / venit: Da, plus garantii la imprumuturile mari. Verificare in Biroul de Credit: Pot solicita un imprumut si cei inscrisi, conditia fiind sa nu aiba abateri repetate, si sa fi achitat toate datoriile intre timp.

Venit minim acceptat: Se analizeaza de la solicitant la solicitant, iar creditul minim: 200 lei. Suma maxima ce poate fi imprumutata: 100.000 euro (echivalent in lei – dar daca garantiile acopera 250% din asemenea imprumut). Perioada minima: 5 zile. Perioada maxima pentru rambursare: 5 ani.

Credit de nevoi personale cu ipoteca (garantie reala), acordat in EURO sau RON, pentru clientii cu garantii in Mun. Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Brasov, jud. Ilfov, precum si in jud. Arges, Brasov si Constanta doar pentru case de vacanta, pensiuni. Pe langa actele de mai sus, sunt necesare si acte de proprietate imobil pentru teren, apartament, sau casa (cadastru, intabulare, act din care sa reiasa dreptul de proprietate).

Modificari program ExtraSimplu

Obtine codul promo ExtraSimplu si vei beneficia automat de o reducere substantiala a dobanzii

Obtine codul promo ExtraSimplu si vei beneficia automat de o reducere substantiala a dobanzii! Dar inainte de asta, vezi condtiile specifice de acordare a creditelor IFN ExtraSimplu:

Suma maxima ce poate fi imprumutata: 2000 lei (minim 200 lei). Perioada creditului ExtraSimplu este intre 5 si 30 de zile.

Extra Finance IFN nu are contracte de cumparaturi in rate rapide prin marile magazine. Exista sisteme integrate de cumparare in rate direct in marile magazine online, la care impreuna cu formularul de achizitie se primeste si formularul de imprumut rapid nebancar, dar poate ca la fel de usor este si sa iei un imprumut rapid fara acte ExtraSimplu, si sa mergi la magazin cu banii sa cumperi direct.

Imprumut nebancar rapid Extra Finance

Creditul ExtraSimplu este realizabil aproape complet online: completezi formularul, atasezi copii scanata dupa buletin si extrasul de cont, apoi completezi veniturile

Creditele nebancare rapide oferite de catre Extra Finance se pot obtine in urmatoarele conditii:

Varsta minima (la semnarea cererii de imprumut): 18 ani, si varsta maxima (la ultima rata scadenta): 70 ani. Adeverinta de salariu / venit: Da, plus garantii la imprumuturile mari. Verificare in Biroul de Credit: Pot solicita un imprumut si cei inscrisi, conditia fiind sa nu aiba abateri repetate, si sa fi achitat toate datoriile intre timp.

Venit minim acceptat: Se analizeaza de la solicitant la solicitant, iar creditul minim: 200 lei. Suma maxima ce poate fi imprumutata: 100.000 euro (echivalent in lei – dar daca garantiile acopera 250% din asemenea imprumut). Perioada minima: 5 zile. Perioada maxima pentru rambursare: 5 ani.

Creditul ExtraSimplu este realizabil aproape complet online: pasul 1 – online: completezi formularul cu informatiile generale despre tine si atasezi o copie scanata dupa buletinul / cartea de identitate. Pasul 2 – online: completezi formularul cu informatiile referitoare la veniturile tale si angajator si trimiti o copie scanata dupa extrasul de cont. Pasul 3 – un drum: semnezi contractul de credit si in cateva ore ti se vireaza banii in cont.

Credit nebancar Extra Finance

O solutie ar fi – la sume mici si pe perioade scurte, apelul la un credit rapid ExtraSimplu, prin care in doar cateva ore puteti obtine sume de bani de pana la 2000 lei

Imprumuturile nebancare oferite de catre Extra Finance se pot obtine in urmatoarele conditii:

Varsta minima (la semnarea cererii de imprumut): 18 ani, si varsta maxima (la ultima rata scadenta): 70 ani. Adeverinta de salariu / venit: Da, plus garantii la imprumuturile mari. Verificare in Biroul de Credit: Pot solicita un imprumut si cei inscrisi, conditia fiind sa nu aiba abateri repetate, si sa fi achitat toate datoriile intre timp.

Venit minim acceptat: Se analizeaza de la solicitant la solicitant, iar creditul minim: 200 lei. Suma maxima ce poate fi imprumutata: 100.000 euro (echivalent in lei – dar daca garantiile acopera 250% din asemenea imprumut). Perioada minima: 5 zile. Perioada maxima pentru rambursare: 5 ani.

Extra Finance IFN nu are birouri in magazine, deci nu se pot primi imprumtuuri direct in magazin. O solutie ar fi – la sume mici si pe perioade scurte, apelul la un credit rapid ExtraSimplu, prin care in doar cateva ore (cel mult pana a doua zi) puteti obtine sume de bani de pana la 2000 lei. Dar mare atentie, dbanzile nu sunt mici, asa ca nu va aruncati la asemenea sisteme de credit pentru moda sau mofturi sau un televizor mai mare.

Imprumut urgent Extra

Creditul acesta iti pune la dispozitie o oferta flexibila si rapida de imprumut, fara garantii, 2000 lei in cateva ore cu buletinul

Creditele urgente IFN oferite se pot solicita astfel:

Varsta minima (la semnarea cererii de imprumut): 18 ani, si varsta maxima (la ultima rata scadenta): 70 ani. Adeverinta de salariu / venit: Da, plus garantii la imprumuturile mari. Verificare in Biroul de Credit: Pot solicita un imprumut si cei inscrisi, conditia fiind sa nu aiba abateri repetate, si sa fi achitat toate datoriile intre timp.

Venit minim acceptat: Se analizeaza de la solicitant la solicitant, iar creditul minim: 200 lei. Suma maxima ce poate fi imprumutata: 100.000 euro (echivalent in lei – dar daca garantiile acopera 250% din asemenea imprumut). Perioada minima: 5 zile. Perioada maxima pentru rambursare: 5 ani.

Creditul ExtraSimplu pune la dispozitie o oferta flexibila si rapida de imprumut. Se acorda credite fara garantii, de pana la 2000 lei in cateva ore, cu doar doua documente: o copie dupa buletinul de identitate si o copie dupa extrasul de cont. Aprobarea este imediata, iar banii sunt virati chiar in aceeasi zi in contul tau bancar. Observati, sper, ca aceasta este o solutie rapida de a obtine un credit pana la salariu – perioada scurta si sume mici, pentru nevoi urgente.

Volksbank

Initial, aceasta pagina se referea la oferta Volksbank pentru credite bancare de nevoi personale cu dobanda variabila. Intre timp insa, Volksbank Romania a fost achizitionata de catre Banca Transilvania, iar ofertele primeia au fost inlocuite cu produsele celei din urma.

Oferta generala ramane foarte bine structurata in materie de credite pentru persoane fizice: foarte putine variante – totul este simplu si clar.

Varianta pentru nevoi personale cu dobanda variabila fara garantii permite accesarea a maxim 93309 lei, pana la 5 ani, la un cost foarte bun: maxim 10,54% DAE.

Variantele noi de oferta pentru imprumuturi mai vechi arata foarte bine

Revenim la produsul in sine: “Creditul de consum, cu dobanda variabila”. De ce nu ii spun ca toata lumea, ca este un credit pentru nevoi personale? Cu sume de pana la 70000 lei, la care nu trebuie sa aduci nici avans, nici vreo justificare a cheltuielilor, poti face foarte multe, poti sa iti rezolvi probleme de natura familiala sau de orice fel personala, nu doar “consum”. Probabil ca face si asta parte din strategia de imagine si marketing a bancii.

Am tras deja o concluzie ca este un credit acceptabil spre bun, ca pret. Acum ramane sa vedem partea cealalta: conditiile de acordare. Mai da Volksbank atat de usor si oricui credite?

La capitolul venituri acceptate, intra aproape orice: salarii, pensii, chirii, venituri din activitati liberale sau din ingrijire copil. Care sunt limitele accepte? Luand in analiza un exemplu tipic, al unei familii de trei membrii, sos-sotie cu un copil, care nu are alte credite, limitele de creditare sunt:

Desigur, daca familia este mai numeroasa, sau daca ai si alte credite (in special din cele de nevoi personale – consum), suma pe care o poti imprumuta, la acelasi venit net personal / familial, scade.

Oferte noi pentru credite bancare de consum si nevoi personale in lei cu dobanda variabila.

Bancpost

Imprumut rapid prin banca de traditie – Bancpost are sedii in toata tara si poate oferi o gama larga de credite rapide personalizate

Bancpost prezinta una dintre cele mai vaste sisteme de oferta:

O lista de oferte care combina credite de nevoi personale “cu vacanta”, cu cardurile celebre Euroline si cu un produs asociat WizzAir – zboruri low cost… Nu mai stiu cui se adreseaza Bancpost. Desi in declaratia lor din descriere afirma ca ii intereseaza cel mai tare clientii persoane fizice cu posibilitati, cei cu venituri mari, in oferta par a se adresa mai repede unor alte tipologii de clienti tipici pentru credite.

Oferte de credite urgente in functie de dosar, de la Bancpost

Nota bene, Bancpost este prezenta cu oferte in sectorul ipotecar, inclusiv pe programul Prima casa, par a fi mult mai interesati (cel putin daca luam in considerare intensele campanii promotionale) de creditele de nevoi personale, de imprumuturile mici de bani, pe perioade scurte.

Pe ce s-ar putea baza aceasta strategie a lor? In primul rand, numarul de clienti Bancpost – posesori de carduri de debit pentru salariu, este inca foarte mare in toata tara, in special ca au fost printre primele banci care s-au axat foarte puternic pe asa ceva, inca din anii ’90. Din pacate, si o spun mai mult din exerienta personala, si modul de a trata clientela a ramas destul de asemanator celui din acei ani – aici clar mai au de lucru. Cat de frumos arata in reclama modul in care se discuta cu clientii, pe atat de invers pare realitatea. Asa ca inca o data, spun sincer: nu am nici o idee ce vrea de fapt Bancpost.

Merita sa apelati la aceasta banca pentru un credit? In ciuda celor spuse mai sus, normal ca da, toate bancile din top 10 sunt suficient de mari si de serioase cat sa nu ne temem ca fac lucruri rele.

Si nu in ultimul rand, este probabil cea mai inovativa banca din acest top 10 – in termeni de promotii inovative. Sistemul de credit pentru nevoi personale cu o luna de pauza de la plata ratei in fiecare an – mi se pare o idee senzationala. Asocierea unui produs de credit cu clientii WizzAir, iarasi mi se pare o idee foarte buna.

Pentru ce este destinat cardul de credit Wizz? Bancpost spune ca pentru minivacante, vacante cu familia, iesiri la cumparaturi. Ok, bine, dar cand ma uit la conditiile minime pentru acordare? Varsta intre 23 si 65 de ani, si venituri nete de minim 500 lei ! Pai acesti oameni nu sunt in niciun caz cei care se plimba la cumparaturi, sau dau o fuga la un concert de muzica clasica..

As mai vorbi despre EuroLine American Express, cardul de credit celebru. Dar acesta nu este un produs Bancpost, ci ERB Retail Services.. Deja intra in sfera IFN, si nu asta ne-am propus sa va prezentam aici.

Imprumut rapid prin banca de traditie – Bancpost are sedii in toata tara si poate oferi o gama larga de credite rapide personalizate.

Vacanta pe credit

Vacanta frumoasa, simpla dar de calitate, totul platibil in rate lunare pana la vacanta de la anul. Vacanta pe credit. Ce spuneti, va intereseaza? Ar fi culmea sa nu va intereseze. Normal ca va intereseaza. Dar intrebarea e: cat costa?

Ei aici e aici. Depinde cat de mare e diferenta intre posibilitati si pretentii. Daca aveti salariul minim pe economie, poate e de ajuns o vacanta de 5 zile la Venus, sau Eforie Sud. Asta nu costa mult, mai ales la pensiuni, asa ca nici nu e nevoie de cine stie ce credit mare. Iar un credit mic nu costa mult. De ce? In special pentru ca il puteti lua de la banci. Dar daca vreti in Maroc, sau la Mamaia.. alta devine povestea. Banca n-o sa va dea atatia bani, asa ca ajungeti la un IFN. Si gata, v-ati ars rau si la dobanda, nu doar la suma mare.

De ce vacanta pe credit?

De ce? Pai am spus deja. Pentru ca e al naibii de greu sa strangi, sa pui bani deoparte. Pentru ca e tentant sa-ti iei tot salariul si sa dai o fuga la mare. Dar ce faci dupa aia? Ajungi sa te imprumuti in stanga si in dreapta. Nu mai iesi din datorii, si pana la urma, crede-ma, tot pe la vreun IFN ajungi.

Sau te gandesti ca te descurci cu bani putini. Pleci cu rezervare ieftina. Ajungi acolo, mananci salate de la aprozar. Pana scapi “la o pizza”. Dau si-o bere, merge si-a doua. Se racoreste afara, parca intra mai bine o baterie de vin. Sigur ajungi pana la urma si prin vreun club. SI gata treaba.

A doua zi stai pe plaja, c-o durere de cap. Stai cu Google pe ecran, cautand un credit nebancar prin telefon. Te-ai scos, nu? Asta da vacanta pe credit.. fortat.

Asa ca, nu-i oare mai bine sa te pregatesti din vreme, sa iti stii posibilitatile, sa faci un credit bancar decent, cu care sa achiti un pachet bun, eventual cu masa inclusa?

Oferte credit vacanta

Creditul de vacanta cu vacanta de la Garanti Credite de Consum: acum nu trebuie sa te mai gandesti la ce sa renunti ca sa ai bani de vacanta. Cu Creditul de Vacanta cu Vacanta ai toate sansele sa mergi acum acolo unde doresti.

Vacante in rate prin Paralela 45: Nu trebuie sa asteptati pentru a avea o vacanta de vis! Folosind un card de credit ING poti sa achiti vacanta dorita in 12 rate fara dobanda. Iata cea mai ieftina vacanta pe credit, daca folosesti cardul sa platesti rezervarea, apoi il lasi acasa.

Vacante cu plata in rate de la Christian Tour: Un drum pentru fiecare, catre fiecare vis – rezerva orice vacanta cu posibilitati multiple de a plati in rate.

Vacante in rate prin Agentiile TUI Travelcenter. Achita in rate cu cardurile de credit partenere: Cardul de credit EuroLine MasterCard sau CardAvantaj.

VACANTA IN RATE CU DOBANDA 0 PRIN ALLTUR SI ING: prin intermediul Alltur puteti beneficia de un Card de Credit de la ING si plata vacantei in rate lunare cu dobanda zero.

Cand nu este o idee buna?

Cand folosesti creditul ca pe un mijloc de ati organiza cheltuielile, este o idee buna. Cand cheltui mai mult decat ar trebui, nu este o idee buna deloc. Sau cand platesti comisioane si dobanzi mult prea mari.

Daca nu ai bani de vacanta, nu mergi in vacanta. Ai bani, dar preferi un flux de numerar curat, egal lunar? Atunci un credit ieftin este foarte bun. Si cum cu un card de credit potrivit, la agentiile mari, poti chiar achita in 12 rate lunare fara vreo dobanda…  totul este bine. Daca nu va aruncati la mai mult decat puteti duce, desigur.

Pare simplu. Credit ieftin e bun. Credit scump nu e bun. Credit mare e rau. Of… Dar cat ar trebui sa coste o vacanta pe credit? Daca iesi in 12 rate la credit, rata nu ar trebui sa fie mai mare de 7% din castigul lunar. Simplu? Exemplu. Ai 2000 lei net salariu. Gasesti vacanta pe credit in 12 rate. Daca rata e mai mare de 140 lei, nu e bine. La 140 lei/luna, inseamna ca ai ~1680 lei pentru vacanta. Cateva zile. Dar castigi doar 2000 de lei, nu? Ce te-ai astepta.