Cum folosesti un calculator (simulator) de credite

Afla secretele folosirii unui calculator de credite – ce iti arata, ce iti ascunde si cum poti sa compari mai multe oferte de la aceeasi banca sau de la banci diferite.

Bancile si in general, institutiile de credit, sunt obligate sa furnizeze informatii detaliate despre creditele pe care le ofera. Sumarizand aceste obligatii, deducem ca acestea au obligatia de a pune la dispozitia clientilor potentiali un sistem simplu de simulare rate credit – fie ele de nevoi personale, ipotecare sau imobiliare, sau de alta natura.

Aceste utilitare de calcul ne ajuta sa vedem ce sume putem imprumuta si care ar fi costurile, indicatorii de referita (dobanda si DAE), si care va fi rata de plata.

Componentele unui calculator credit nevoi personale

Pe scurt, un calculator credit nevoi personale contine in cele mai multe cazuri urmatoarele informatii:

Oferta de credit

Acolo unde pentru aceeasi categorie de imprumuturi (ex: credite nevoi personale) institutia financiara are mai multe oferte asemanatoare, clientul alege o varianta. Categoriile principale de alegere sunt:

Moneda creditului

Desi vremea ofertelor exotice a trecut (amintiti-va de creditele in franci elvetieni sau in yeni), iar ponderea creditelor in lei a crescut semnificativ, inca mai avem destule oferte de imprumuturi in euro, si uneori chiar in dolari SUA.

Suma imprumutata

In general se prezinta o caseta in care se poate introduce suma imprumutului, sau o lista tip drop-down din care se selecteaza varianta dorita, sau in cele mai multe exemple, un cursor pe care il puteti muta stanga-dreapta alegand astfel suma.

Perioada creditului

De la caz la caz, in functie de oferta institutiei care ofera imprumutul, se poate alege in zile, in saptamani, luni sau chiar ani, iar clientul isi alege varianta preferata.

Tipul de dobanda

Mai rar, dar acolo unde ofertele admit asemenea alegere, nu alt tip de credit, ci acelasi tip dar cu mod diferit de calcul, vi se poate prezenta o asemenea optiune. In general se refera la alternativele principale: dobanda fixa sau dobanda variabila.

Progresia ratelor lunare

Si aceasta optiune este destul de rara, dar exxista: graficul de rambursare al unui credit poate fi in rate lunare egale sau in rate descrescatoare. Vom discuta mai tarziu despre avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Promotii si reduceri conditionate la credit

Foarte des intalnim optiunea de reducere a dobanzii (in general cu un punct procentual redus din marja bancii) pentru clientii care primesc salariul in cont la acea banca sau care se angajeaza sa o faca o data cu aprobarea creditului.

Tot aici includem si eventualele restrictii, cum ar fi, ca exemplu, setul de conditii salariale pentru Prima Casa si credite ipotecare.

La fel de adevarat, aceste restrictii sunt rareori prezentate direct si transparent intr-un calculator credit nevoi personale, dar asta nu inseamna ca lipsesc, ci ca le veti regasi in termenii si conditiile respectivei oferte de credit.

Si daca tot am atins acest subiect. A cam trecut vremea acelor clauze scrise cu litere foarte mici in subsolul unui contract, dar asta nu inseamna ca au disparut conditiile si detaliile speciale. Dar oricat de clar si de detaliat ar fi calculatorul de credite al unei banci, nu treceti niciodata mai departe fara sa cititi cu atentie descrierea produsului, specificatiile tehnice si financiare, si orice alte conditii si termeni.

Vedeti, atat de multe optiuni, atat de multe lucruri de ales. Nu vom minti acum: nu exista nicio regula prin care sa stii clar sau sa te poata invata cineva ce sa alegi si cum. Daca am discuta de un imprumut pe termen foarte scurt, solicitat online si aprobat rapid, ar fi mult mai simplu: foarte putine lucruri se pot schimba in cateva zile, saptamani sau chiar luni. Dar un credit nevoi personale se Dar sfaturi se pot da, care sa va ajute sa va faceti propriile alegeri. Cum procedam? Luam lista de mai sus, si la fiecare punct in parte ne vom spune parerea.

Exemplu de utilizare calculator de credite

Cand ai nevoie de un credit, stii destul de clar pentru ce iti trebuie. De aici se face alegerea. Bani pentru achizitii serioase de bunuri, reparatii sau renovare? Alegi credit nevoi personale – ca suma e maricica si rambursarea se va imparti pe perioada lunga – adica rata luara va fi mica. Vrei sa cumperi un teren sau o locuinta? Atunci alegerea e simpla, credit imobiliar cu ipoteca. Sau ai un necaz de suma mica pe perioada foarte scurta (o factura urgenta etc)? Atunci poti cauta fara teama un credit nebancar cu dobanza zero.

Aici treaba sta asa: azi o varianta e buna, dar naiba stie ce ne asteapta maine. Un credit in euro poate avea dobanda mult mai mica decat unul in lei, dar ce faci cand se duce naibii cursul de schimb? Sau poate uneori e invers, dar oricum ar fi, nu se stie niciodata ce va urma. Chiar intr-un mediu economic general previzibil, ca cel european, uneori vine peste noapte o ordinanta de urgenta in Romania si in cateva zile cursul de schimb creste de ne termina.

Solutia: alege intotdeauna un credit in moneda in care iti castigi banii. Ai salariu in lei, credit in lei. Lucrezi online pentru companii straine si esti platit direct in cont in euro? Ia un credit in euro.

Aici e o alegere in mai multi pasi. Dupa ce ai completat pasii de mai sus in calculator credit nevoi personale, pleci desigur de la suma de care ai nevoie. E bine sa nu te arunci ca daca tot iei niste bani imprumut, hai sa vezi ce altceva ai mai putea face cu ei, ca asa ajungi sa dai bani pe lucruri de care nu aveai cu adevarat nevoie, si te indatororezi excesiv, cand nu ai cum sa stii ce surprize iti va oferi viitorul.

Dupa ce ai lamurit asta, te intereseaza doua aspecte. Mai intai, daca ofertele bancii acopera necesarul tau. Daca ai nevoie de 50000 lei, iar creditul de nevoi personale de la banca X se acorda intre 2000 si 30000, atunci e clar ca iti trebuie alta oferta. Sau alta banca.

Apoi, foarte important este daca vei respecta conditiile oentru suma dorita. Aici trebuie sa “te joci” cu suma. Alegi suma dorita, si te uti mai jos cat va fi rata. Iti iei venitul net lunar, din el scazi datoriile lunare (alte rate in genral), iar din ce ramane, calculeaza o treime. Daca ce iti rezulta (din calculele tale separate, asta nu apare in niciun calculator credit nevoi personale) e mai mare sau egal cu acea rata, atunci ai sanse bune sa ti se aprobe creditul dorit. Pe scurt, rata lunara nu prea are cum sa fie mai mare decat o treime din venitul tau net lunar, din care ai scazut deja ratele la eventualele alte imprumuturi in curs.

Si aici ai doua alegeri. Cu cat este mai scurta perioada, cu atat costurile generale vor fi mai mici (dobanda totala platita), dar si rata lunara va fi mai mare, ca toata suma de rambursat se imparte in mai putine “felii”. Daca te intereseaza cat platesti cu totul, pe tot imprumutul, ramane sa fii atent si la raportul intre rata lunara si castigul lunar util (vezi punctul de mai sus). Si acest punct este unul in care trebuie sa faci incercari mai multe in orice calculator credit nevoi personale.

O noua problema fara solutii cunoscute. In anumite perioade, creditul cu dobanda fixa are dobanda anuala mai mare decat variantele similare de imprumut dar cu dobanda variabila. Dar dobanda variabila se calculeaza dupa o formula obligatorie: marja bancii (care ramane fixa pe tot parcursul creditului indiferent ce se poate intampla), si un indice bancar de referinta (ROBOR, EURIBOR etc).

Daca in perioada de rambursare indicele bancar creste, si rata ta va creste, uneori chiar semnificativ, depasind cu mult dobanda de la creditul cu dobanda fixa, daca il alegeai. Dar se poate intampla sa scada acel indice, sau sa ramana relativ constant, caz in care imprumutul cu dobanda variabila ti-ar fi fost mult mai avantajos.

Evolutia indicilor bancari de referinta, chiar daca este banuita, nu poate fi niciodata cunoscuta pe perioade mai lungi. Ce putem spune acum este ca ROBOR este in crestere, iar EURIBOR, chiar daca intr-o evolutie mult mai constanta, a inceput de asemenea sa creasca.

O noua problema de cost total la analiza pe acest calculator credit nevoi personale. La un credit cu rate descrescatoare, rata la inceput este mare, si scade luna de luna. Astfel se plateste la inceput o parte mai mare din “principal” (suma imprumutata – si cum dobanda se calculeaza luna de luna la sold (suma ramasa de achitat din principal), per total dobanda platita cu totul va fi mai mica. In plus, platesti mai mult acum cand situatia ta este stabila, si iti lasi de plata mai putin pentru viitor, cand nu se poate stii ce te asteapta.

Cum spuneam mai sus, un punct redus din dobanda inseamna enorm in suma platita. Daca o banca ofera credit nevoi personale cu 12% dobanda anuala, o simpla scadere la 11% a dobanzii iti va aduce economii lunare semnificative, si totul doar daca iti aduci salariul lunar platit intr-un cont deschis la respectiva banca.

Calculator credite ipotecare

Descriere detaliata calculator credite ipotecare pentru cele mai importante banci si IFN-uri cu oferte de credit imobiliar-ipotecar.

In cazul in care ati ajuns aici, in pagina destinata calculelor pe credite ipotecare si imobiliare, dar altceva cautati, stim exact: mergeti direct la simulare credit nevoi personale.

ING – Creditul ipotecar pentru casa pe care ai pus ochii

Banca Transilvania – Calculator rate credit ipotecar

Daca vrei sa stii ce suma lunara ai de platit si cat trebuie sa rambursezi la sfarsitul perioadei creditului, indiferent daca ai nevoie de un credit de nevoi personale, imobiliar-ipotecar sau auto, incearca simulatorul de credite ipotecare si poti sa vezi o estimare a valorii ratei lunare. Banca Transilvania are un calculator credite ipotecare foarte simplu si intuitiv de utilizat.

CEC Bank – Calculator credite ipotecare

Foloseste calculatorul pentru a obtine valoarea estimativa a ratei tale lunare pentru orice tip de credit de la CEC Bank.

Informatiile au caracter orientativ si nu reprezinta o certificare a incadrarii tale pentru produsul de creditare ales. Pentru o analiza detaliata a situatiei insotita de o consiliere profesionala din partea personalului bancii, este bine sa faci o vizita in unitatile teritoriale CEC Bank.

Costul de analiza nu este cuprins in graficul generat.

La solicitarea clientilor, Banca poate acorda credite in euro numai in situatia in care acestia dovedesc obtinerea veniturilor in euro.

Raiffeisen – Calculator rata credite

Calculeaza efortul financiar: te ajuta sa-ti duci planurile la indeplinire. Cu acest calculator credite ipotecare de la Raiffeisen vei gasi foarte usor toate detaliile obligatorii, dar si o mana de ajutor in alegerea celei mai bune oferte.

Planurile tale pot deveni realitate cu un control bun al finantelor tale. Calculeaza-ti rata la credit ca sa fii pregatit, fie ca vrei sa-ti cumperi o locuinta noua sau sa ti-o amenajezi pe cea in care locuiesti.

BCR – Calcul Creditul CASA MEA

Aici faci primul pas spre “acasa”! Aplica pentru Creditul CASA MEA de la BCR

BRD – CREDITUL LA CASA MEA

Credit in Lei, pe maximum 30 de ani.

Dobanda fixa 5,50% in primii 5 ani; dobanda 2,35% + ROBOR la 3 luni pentru restul perioadei.

Evaluare gratuita pentru toate creditele.

Aprobare financiara in maxim 24 de ore, garantata 90 de zile, ca sa ai timp suficient sa-ti gasesti locuinta potrivita.

Siguranta, oferita de contul de garantii (Escrow) pentru avansul precontractual, pe care il platesti vanzatorului, ca sa nu te stresezi ca poti pierde acel avans (serviciu optional).

Optional, o suma suplimentara, inclusa in valoarea creditului pentru locuinta, pe care o poti solicita in scopul acoperirii cheltuielilor generate de proiectul imobiliar (notar, agentie imobiliara etc).

UniCredit Bank – Informatii utile Credite Ipotecare

Fie ca vrei sa iti achizitionezi o casa printr-un credit ipotecar, sau sa aplici la programul Prima Casa, ai aici tot suportul pentru a-ti indeplini visul.

Facilitatea de credit “Creditul Imobiliar pentru Achizitie Locuinta” are urmatoarele caracteristici:

Libra Internet Bank – Simulator Credit Ipotecar Online

Foloseste simulatorul pentru a configura creditul dorit. Acest calculator de credite ipotecare este un simulator bazat pe datele completate de tine. Te rugam sa ai in vedere ca in raspunsul final se iau in considerare mai multe criterii care pot duce la rezultate diferite.

Banca Romaneasca – Detalii credite ipotecare

Vrei sa-ti cumperi un apartament sau o casa? Acum este momentul potrivit. Intra in calculator credite ipotecare la Banca Romaneasca si ia-ti Creditul pentru Casa!

Alpha Bank – credite imobiliare

Creditele Alpha Housing iti ofera posibilitatea de a alege sa:

Informatii generale:

Patria Bank – Credit ipotecar pentru locuinta Patria Acasa

Alege cel mai prietenos credit ipotecar destinat achizitiei unei locuinte cu avans de la 15% ! Credit cu ipoteca pentru casa ta – oferta avantajoasa de cost.

ROBOR 6 luni + 3,25% marja fixa

Bonus la dobanda: primesti un discount la dobanda de 0,70% daca alegi sa virezi venitul intr-un cont deschis la Patria Bank.

Marfin Bank – O casa pentru fiecare

Fie ca esti interesat sa cumperi o locuinta sau un teren, o casa de vacanta, sa renovezi un imobil sau sa refinantezi un credit care a devenit prea scump, la MARFIN BANK avem solutiile potrivite pentru fiecare si o echipa pregatita sa ajute pe durata intregului proces de finantare.

Verida Credit – Calculator Credit ipotecar nebancar

Te invitam sa realizezi cateva simulari in calculatorul de credite ipotecare nebancare de la VERIDA pentru a afla care este suma maxima pe care o poti imprumuta in cazul fiecarui produs.

Pentru un calcul detaliat te rugam sa contactezi si unul din ofiterii de credit VERIDA, care iti va oferi toate informatiile necesare.

Easy Credit – Credite ipotecare nebancare

Creditul ipotecar oferit de Easy Credit este dedicat persoanelor care au nevoie de ajutor financiar pentru achizitionarea, construirea, extinderea sau consolidarea locuintei. Pot beneficia de acest tip de imprumut persoanele fizice care se incadreaza in criteriile stabilite in prealabil de Easy Credit.

Suma solicitata se stabileste in functie de valoarea garantiei, se verifica rapid prin calculator credite ipotecare, iar creditul poate fi accesat pe termen lung sau mediu de orice persoana acceptata de catre Creditor. Consultantii Easy Credit va stau la dispozitie permanent cu informatii suplimentare.

Calculator rate credit Prima Casa

Calculeaza acum creditul Prima Casa: ce banca are cea mai buna oferta, ce suma maxima poti obtine, cat va fi rata lunara. Afla ce salariu si ce acte ai nevoie

Rezultate calculator rate credit Prima Casa

Exemplu reprezentativ

Rezultat – rata lunara, bancile ordonate de la cea mai scumpa (cea mai mare rata lunara), la cea mai ieftina:

O concluzie ar fi ca imprumutul Prima Casa de la OTP Bank este cel mai ieftin, (de departe), dar atentie: este singurul din lista oferit in Euro. Ca idee, creditele in Euro, la valoare aproximativ egala, sunt mai ieftine decat cele in lei, dar sa nu uitam niciodata riscurile valutare.

Simulator credite independent

Cum spuneam la inceput, orice banca sau IFN este obligata sa prezinte un asemenea calculator pe site, sau sa va faca simularea la alegere in sediul lor. Este adevarat, nu chiar tti respecta regula, inca mai gasim cate o banca care prezinta doar o “simulare credit”, respectiv detaliile la o anumita suma asa zis reprezentativa, pe o perioada aleasa de ei, fara sa ne dea posibilitatea de a ne juca noi cu factorii. Dar aceste cazuri sunt putine.

Dar intrebarea acum este: exista si simulatoare independente de credite? Si prin independente, ne reerim mai mult la comparatoare de credite – site-uri sau aplicatii care sa nu depinda de nicio banca sau IFN, si care sa va arate ce puteti obtine si cat ar costa de la N institutii.

Comparatoare de credite:

Un simulator creedite trebuie in mod obligatoriu sa furnizeze urmatoarele informatii:

Un asemenea simulator trebuie sa va ofere posibilitatea de a opta pentru o suma dorita si pentru o perioada aleasa – in interiorul intervalelor oferite. Pentru orice asemenea optiune, trebuie sa vi se afiseze rata lunara aferenta si eventual suma totala de achitat.

Rezultate simulare credite la principalele banci si IFN-uri

I. Intrebarile din formular – descrierea variantelor

  1. Tipul de credit:

Doriti credit nevoi personale -> o suma mare pe perioada lunga (bunuri de folosinta indelungata, renovarea locuintei sau pentru anumite investitii).

Doriti imprumut pana la salariu -> suma mica de bani pe o perioada foarte scurta (probleme urgente ce nu poate fi rezolvate altfel.

Doriti sa cumparati bunuri de folosinta indelungata, cu plata in rate, pe perioada medie, de circa 12 luni.

  1. Suma dorita:

Dupa cum ati completat in formular, suma de care aveti nevoie este mica, mai putin de 1000 lei.
Doriti o suma mare sau relativ mare de bani.

  1. Varsta:

Cele mai multe institutii acorda credite doar celor cu varsta intre 21 si 62 de ani.

Aveti varsta corespunzatoare, nicio problema din acest punct de vedere.

  1. Ocupatia:

Fara un loc de munca legal sansele unui credit sunt foarte reduse.

Pentru cei cu contracte limitate in timp singurele forme de imprumut sunt cele pe termen scurt.

Aveti contract de munca pe perioada nedeterminata -> perfect.

  1. Venitul actual:

Aveti un salariu mic, sub media pe economie -> puteti imprumuta doar sume foarte mici.

Aveti un salariu de nivel mediu -> puteti solicita imprumuturi mici sau medii ca suma.

Salariul este unul mare -> perfect.

  1. Carduri bancare:

Primiti salariul prin banca, pe card -> foarte bine. La banci nu conteaza, dar e obligatoriu la IFN-urile care ofera imprumuturi rapide fara adeverinta.

Nu primiti salariul prin banca -> exista oferte, dar sunt mai putine.

  1. Restante anterioare:

Aveti restante mai mari de 90 de zile -> problema serioasa pentru aproape toate institutiile de credit.

Cei cu restante de peste 30 de zile sunt inscrisi in Biroul de Credite -> doar cateva IFN-uri va pot acorda credit.

Nu aveti restante -> nu exista nicio restrictie, felicitari!

  1. Adeverinta de salariu:

Ati declarat ca puteti oricand prezenta o adeverinta de salariu -> perfect. Chiar si la bancile care ofera acum credit fara adeverinta, aducand una aveti un plus.

Preferati sa nu alergati dupa adeverinta de salariu -> nicio problema, nu mai este obligatoriu.

II. Creditele promovate – variantele de rezultat propuse

Detalii Divers BCR

Tip institutie: bancara. Suma minima imprumutata: 3000 lei. Credit maxim acordat: 88000 lei. Perioada minima rambursare: 12 luni. Termen maxim imprumut: 5 ani. Dobanda aplicata: 9,91% DAE. Se acorda fara adeverinta: Da, pentru orice sume. Este necesar sa primiti salariul pe card: Nu conteaza cum primiti salariul. Descriere pe scurt: Divers BCR este acordat de catre Banca Comerciala Romana si reprezinta cel mai comod si rapid credit pentru nevoi personale – perfect pentru investitiile pe termen mediu

Detalii Practic BT

Tip institutie: bancara. Suma minima imprumutata: 5000 lei. Credit maxim acordat: 89000 lei. Perioada minima rambursare: 6 luni. Termen maxim imprumut: 5 ani. Dobanda aplicata: 12,44% DAE. Se acorda fara adeverinta: Doar la creditele de mai putin de 5000 euro. Este necesar sa primiti salariul pe card: Nu conteaza cum primiti salariul. Descriere pe scurt: Practic BT este creditul nevoi personale de la Banca Transilvania cu cele mai bune optiuni – inclusiv cele de acordare fara adeverinta la sume sub 5000 euro

Detalii eCredit

Tip institutie: nebancara. Suma minima imprumutata: 300 lei. Credit maxim acordat: 20000 lei. Perioada minima rambursare: 6 luni. Termen maxim imprumut: 5 ani. Dobanda aplicata: variabila in functie de suma imprumutata. Se acorda fara adeverinta: Nu, dar se pot aduce si alte forme de dovada a venitului. Este necesar sa primiti salariul pe card: Nu conteaza cum primiti salariul. Descriere pe scurt: eCredit este serviciul oferit de eMAG prin care plasezi comanda, alegi plata in rate iar a doua zi primesti acasa produsele impreuna cu contractul de credit

Detalii Provident

Tip institutie: nebancara. Suma minima imprumutata: 500 lei. Credit maxim acordat: 10000 lei. Perioada minima rambursare: 12 luni. Termen maxim imprumut: 18 luni. Dobanda aplicata: 45,22% DAE. Se acorda fara adeverinta: Functie de analiza telefonica se pot cere dovezi de venit. Este necesar sa primiti salariul pe card: Nu conteaza cum primiti salariul. Descriere pe scurt: Provident a lansat oferte noi de imprumut nebancar: creditele nevoi personale cu plata lunara pentru perioade mai lungi: rate pe 12 luni, 15 luni si 18 luni

Detalii VivaCredit

Tip institutie: nebancara. Suma minima imprumutata: 100 lei. Credit maxim acordat: 1000 lei. Perioada minima rambursare: 1 zi. Termen maxim imprumut: 35 zile. Dobanda aplicata: ZERO la primul credit. Se acorda fara adeverinta: Da, nu este necesara. Este necesar sa primiti salariul pe card: Obligatoriu. Descriere pe scurt: VivaCredit iti pune la dispozitie creditul rapid pana la salariu cu acordare imediata direct pe card cu dobanza ZERO la primul contract de imprumut incheiat

Detalii CreditFix

Tip institutie: nebancara. Suma minima imprumutata: 100 lei. Credit maxim acordat: 1000 lei. Perioada minima rambursare: 5 zile. Termen maxim imprumut: 35 zile. Dobanda aplicata: 1,20% pe zi. Se acorda fara adeverinta: Da, nu este necesara. Este necesar sa primiti salariul pe card: Obligatoriu. Descriere pe scurt: CreditFix este solutia perfecta pentru acoperirea rapida a unor nevoi sau probleme neasteptate pentru care aveti nevoie imediat de sume de bani relativ mici.

Calculator dobanda rate Simplu Credit

Simplu Credit – imprumut rapid pana la salariu, printre cele mai vechi mai serioase si mai ieftine credite online. Cum se calculeaza costul total al unui credit

Simplu Credit IFN – imprumuturi rapide pentru nevoi personale sau pana la salariu. Dobanda la aceste imprumuturi este printre cele mai mici dintre toate IFN-urile, la acelasi tip de procedura: 100% online, fara drumuri la serviciu sau la ghiseu. Desigur, daca doresti sa iei banii imprumutati de la casieria Simplu Credit, o puteti face. Daca aveti insa un cont bancar de card, atasati un extras de cont la cererea online de imprumut si veti primi banii direct pe card.

Detalii sistem flexibil imprumuturi

Ne bucuram ca apreciati acest articol. Daca totusi nu este exact ceea ce cautati, credem ca v-ar putea fi de mai mult ajutor materialul Imprumuturi rapide nebancare fara garantii. Sau, daca totul este OK, continuati acest articol, urmeaza sectiuni si mai interesante si trimiteri la cele mai bune oferte.

Cat costa un imprumut nebancar Simplu Credit? Ai nevoie de un imprumut rapid? Iata un calcul pentru creditul cu buletinul pana la salariu Simplu Credit.

Completezi cererea online, de pe calculator sau telefonul mobil, iar intre 09:00 si 18:00, de Luni pana Vineri, un consultant Simplu Credit te va suna in maxim 30 de minute.

Daca ai un venit lunar de numai 960 lei net, poti solicita prima oara un imprumut de 330 lei, pe o perioada de maxim 30 de zile, iar costurile creditului vor fi urmatoarele:

Ti se pare mult? Sa vedem o comparatie: la majoritatea IFN-urilor care ofera produse similare – credite cu buletinul fara adeverinta, pe perioada scurta pana la salariu, un asemenea imprumut te-ar costa mult mai mult: DAE de trei ori mai mare decat la Simplu Credit! Dobanda anuala efectiva la Simplu Credit este de maxim 1492.33%, la concurenta este de 4114%, adica la Simplu Credit iei 330 lei, rambursezi 379.5 lei, la celelalte IFN daca iei 330 de lei, rambursezi 448.8 lei!

Calcul Credit Bauspar Basic

Cel mai ieftin credit cu destinatie imobiliara sau locativa posibil pe piata se poate lua doar prin Bancile pentru Locuinte, prin sistemul de creditare – economisire cu prime de la stat. Abordam aici liniile pe scurt si exemple concrete de Calcul Credit Bauspar.

Sistemul bancilor pentru locuinte, al ccontractelor Bauspar mai exact, are o vechime de aproape 70 de ani in Europa, si a ajutat foarte multe familii in perioade grele sa creasca, sa economiseasca si sa investeasca foarte ieftin.

Ce este si cum functioneaza sistemul Bauspar

Principiile sistemului Bauspar sunt aparent complicate, dar in realitate foarte simple: mai intai si mai intai trebuie sa dechideti un cont si sa semnati un contract de economisire-creditare. Prin acest contract va angajati sa economisiti o suma minima anuala sau lunara. Acesti bani nu sunt plati catre banca, nu sunt rate in avans, sunt pur si simplu bani economisiti, pentru care primiti dobanda. Respectand contractul, adica depunand in contul personal de economii la timp si fara a sari vreun termen, veti primi o prima de la stat – o suma de bani pe care statul o va depune in contul dumneavoastra, fara vreo alta obligatie.

Dupa o perioada data, sau dupa acumularea unei sume calculate, veti putea apela la partea de creditare a contractului Bauspar: aveti dreptul la un credit pe termen mediu si lung, cu dobanda fixa reglementata – adica mai mica decat cea de pe piata, chiar si fata de creditele Prima Casa.

Creditele Bauspar acordate de catre bancile pentru locuinte pot avea destinatii diverse – dar din domeniul locativ (adica pentru casa): achizitia unei locuinte, constructia locuintei personale, modernizarea sau extinderea locuintei existente. De asemenea, creditele Bauspar se pot contracta si pentru refinantarea altor credite ipotecare sau imobiliare mai vechi contractate de la alte banci.

Am vorbit despre cateva avantaje clare ale sistemului Bauspar, dar mai trebuie mentionat unul: pentru o mare parte dintre destinatiile posibile prin acest sistem, altele decat cele de achizitie sau constructie locuinte, legea prevede un termen maximd e 5 ani. Sistemul Bauspar insa poate permite asemenea credite tipice de nevoi personale (renovare, modernizare, extindere etc) va da voie sa imprmutati pe 10 ani – astfel rata lunara va fi foarte mica, mult mai mica tinand seama si de dobanda foarte buna. Merita sa cititi mai multe detalii despre sistemul de credite pe 10 ani.

Cum poti face un calcul credit Bauspar

In momentul de fata, banci specializate pentru locuinte, importante, sunt doua: BCR Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Ambele, desi parte a grupurilor “mama”, sunt banci separate, de sine statatoare, asa cum cere legea. Ca un amanunt special, niciuna dintre aceste banci nu pune pe prima pagina un calculator de credite, dar am adunat pentru dvoastra exemple de calcul credit Bauspar astfekl incat sa intelegeti avantajele.

Calcul Credit Locativ BCR Locuinte

La un sistem Bauspar BCR “Plan de casa” – contract de 50000 lei folosibili in scopuri locative personale, cu o suma economisita (sumele proprii depuse, la care se adauga primele de stat si dobanzile acumulate) de 25000 lei, bani imprumutati restul de 25000 lei – FARA GARANTII IMOBILIARE, pentru o perioada de 7 ani. Rezultate calcul credit Bauspar BCR Locuinte:

Dupa cum ati vazut deja, pentru acest sistem special de credite nu se poate pregati un calculator de rate clasic. Totusi, exemplele reprezentative sunt usor de inteles. Pentru a compara cu alte tipuri de credite, ca sa vedeti daca merita sa va inhamati in contracte de economisire, verificati mai intai celelalte tipuri de credite ipotecare, utilizand un simulator de credite.

Calcul credit Bauspar Raiffaisen*

Suma Bauspar: 15.000 lei | 50.000 lei

Rata economisire (lei): 105 | 350

Perioada de economisire (luni): 69 | 68

Dobanda economisire: 1,5% | 1,5%

Sold final economisire (lei): 7.123 | 23.892

Valoare credit locativ (lei): 8.277 | 26.508

Dobanda fixa credit: 4,5% | 4,5%

Perioada rambursare credit locativ (luni): 97 | 80

Rata credit Bauspar (lei/luna): 105 | 350

Total de rambursat (lei): 10.177 | 27.942

Comision de acordare credit (lei): 400 | 400

Comision de administrare (lei/an): 36 | 36

* calcul credit Bauspar – exemple reprezentative.

Avantaje credit Bauspar – concluzii

Atentionam ca sistemul Bauspar a avut parte de necazurile lui in Romania. Dupa un raport al Curtii de Conturi de prin 2015, in care s-au gasit nereguli la bancie pentru locuinte, timp de doi ani nu s-au mai deschis conturi noi. Important de retinut insa este ca niciun client nu a avut ceva de pierdut, ei nu gresisera cu nimic si isi vad linistiti de treaba lor, banii se aduna si dobanzile tot mici sunt.

De la mijlocul anului trecut legea Bauspar modificata a fost adoptata, si acum, daca decideti sa deveniti clienti, totul va fi mai clar, mai simplu si cu siguranta la fel de lipsit de probleme.