Actualizat pe aprilie 12, 2023

Afla cum poti alege cele mai ieftine credite acordate in regim de urgenta – atat din sistemul nebancar cat si de la banci. Imprumuturi rapide si fara adeverinte

Vreau sa imprumut bani urgent

Am cautat si eu sa gasesc imprumuturi nebancare, pe net, si am gasit sute de pagini vechi. Daca la unele macar scria pe undeva ca informatiile sunt din anii trecuti, la multe altele nici macar nu stii in ce an s-au publicat. Am citit si chiar am scris despre unele IFN-uri, ca sa aflu mai tarziu ca de fapt se si desfiintasera. Deci, vrei un imprumut bani urgent anul asta, si cauti pe net. Ce gasesti?

Cum ziceam, gasesti de toate, dar iti ia prea mult timp sa vezi ce e bun sau ce e vechi si nu mai e valabil. Asa ca adun aici cate pot despre ce se intampla cu adevarat anul acesta, ca sa poti macar sa stii de unde sa incepi.

Deci hai să vedem ce am găsit:

5 răspunsuri concrete la întrebarea: “Vreau sa imprumut bani urgent”

  1. Vreau sa imprumut bani urgent!/ Desigur, poți apela la instituțiile financiare nebancare care oferă credite rapide cu proces de aprobare rapid și fără multe formalități.
  2. Am nevoie de bani acum! Nicio problemă, încearcă să obții un împrumut de la un prieten sau membru al familiei, însă asigură-te că vei putea rambursa suma împrumutată la timp.
  3. Cum fac rost de bani imediat? Simplu, verifică dacă poți obține un avans la locul de muncă sau dacă există posibilitatea de a primi o plată în avans pentru un proiect.
  4. Nimeni nu mă împrumută, de unde fac rost de bani? Complicat, dar încearcă să vinzi obiecte de valoare sau să faci un schimb de bunuri pentru a obține banii necesari.
  5. Toate împrumuturile urgente sunt prea scumpe la amanet sau IFN, ce mă fac? Nu strică deloc să mergi unde nu credeai că ar merge ceva repede: verifică dacă poți obține un împrumut de la o bancă, însă ai în vedere că ai nevoie de o istorie creditară solidă pentru a primi o sumă mai mare de bani.

Lista la zi – 2023, cu oferte bani urgent

Cum si cat de urgent poti ridica banii dupa aprobarea unui astfel de imprumut?

Situatia institutiilor financiare, bancare si nebancare, care pot oferi imprumuturi urgente cu depunere online a cererii si virarea creditului direct pe card

Facem aici diferentierea clara intre cele doua tipuri de credite rapide – in functie de modul in care iti primesti banii: 1, cererea se poate depune online dar banii seprimesc doar de la casieria IFN-ului sau o sucursala bancara; 2, credite rapide cu cerere online si banii virati direct pe card. Prezentam in continuare situatia institutiilor financiare, bancare si nebancare, care pot oferi imprumuturi urgente cu depunere online a cererii si virarea creditului urgent, direct pe card.

Cum se obtine credit direct pe card?

Un card de credit inseamna cumparaturi oriunde si oricand, cu un numar de zile dobanda ZERO pentru orice plata – in magazin sau online

Ce avabtaje aveti cand incasati bani pe un card de credit sau pentru cumparaturi. Acesta poate fi folosit in orice punct de vanzare sau ATM cu sigla corespunzatoare emitentului (fie magazin, fie cumparaturi online), atat in tara cat si in strainatate. De ce prezentam un produs de creditare bancara intr-un site specializat in imprumuturi nebancare rapide? Pentru ca este un produs foarte bun! Macar pentru comparatie, si tot merita sa analizati modul de acordare si conditiile pentru a avea acces la asa ceva.

Avantajele virarii prin card de credit

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Cumparaturile pe credit prin Card de Credit iti dau o perioada de gratie cu dobanda ZERO pentru orice plati in magazin sau online, daca pana la data scadenta achiti integral sumele cheltuite din limita de credit.

Poti transforma orice suma in limitele contractuale, achitata la un comerciant cu Cardul de Credit, in plan de rate egale pe 3, 6, 9 sau 12 luni. Planul de rate poate fi activat in maxim 10 zile lucratoare de la decontarea tranzactiei, dar nu mai tarziu de ultima zi lucratoare a lunii respective.

E foarte simplu sa transformi o suma datorata in plan de rate, prin Internet Banking sau apeland la consultantii din Contact Center si din orice sucursala a bancii unde ai contul.

Poti folosi un Card de Credit si pentru refinantarea ratelor la credite de nevoi personale sau la alte carduri de credit, daca dobanda este mai buna!

Pentru a vedea avantaje unui asemenea produs de creditare, aruncam o privire pe cardurile de credit nebancare cele mai cunoscute:

Cardul Cardulescu de la Cetelem

Cardul MasterCard Standard SuperPlus de la TBI Credit

Alte sisteme de creditare rapida

C.A.R.

De fapt istoria acestor tipuri de imprumuturi, ne bancare, adica nu prin banca, este mult mai veche. Cei care am prins vremurile de demult, dinainte de 89, dar si cativa ani de dupa, ne mai amintim despre CAR. Spuneam ca mi-am luat un figider nou, am facut CAR. Casa de Ajutor Reciproc. Versiunea organizata a rotii facute cu colegii.

Si acum mai exista CAR-uri, chiar foarte multe, la intreprinderile mari si printre pensionari, insa nu mai sunt ce erau candva. Chiar daca mai acorda si acum imprumuturi, dintre cele nebancare, desigur.. nu se compara cu Provident, cu Viva, cu Easy Asset Manageent sau cu Cetelem. Acestea, si multe multe altele, numite Institutii Financiare Nebancare (pe scurt: IFN), au deja capital mare, angajati multi, consultanti, publicitate, birouri, site-uri pentru cereri online, emit chiar si carduri de credit.

Ce sunt aceste imprumuturi nebancare si cu ce se deosebesc ele de cele pe care le-am putea lua de la banci? Pai in primul rand, imprumuturile sunt imprumuturi. Unele sunt mai usor de luat, altele sunt mai ieftine, dar tot imprumuturi sunt.

La prima vedere, cel mai simplu e sa iei bani cu imprumut de la familie sau prieteni. Ca na.. nu iti iau dobanda. Dar acum sa fim sinceri, cati ati vrea sa fiti datori in familie? Nu stii niciodata cat o sa te coste, cate va trebui sa faci pentru ei, cata vreme o sa te toace la cap ca te-au scapat din necaz, si acum nu vrei sa le fii sluga 20 de ani.. Asa ca, nu mai bine te duci la camatari, decat la neamuri?

Poate ca da, poate ca nu. Camatarii sunt periculosi, nu? Dar oare IFN-urile ce sunt? Nu sunt oare tot un fel de camatari? Pai raspunsul este ca NU. Sunt firme serioase, cele mai multe cu capital si conducere din tari occidentale.

I.F.N.

Or fi imprumuturile IFN mai scumpe decat cele de la banca, dar macar stii bine de la inceput exact cati bani poti lua imprumut, cat te costa, in cat timp trebuie sa ii platesti in rate. Poti sa afli toate astea si de pe internet, sau de la birou. Consultantii lor iti vin acasa sa te ajute cu hartiile si cererea, ba daca vrei, vin si sa ia banii de rata, saptamana de saptamana. Platesti, dar iti faci si treaba.

Deci cum spuneam, imprumuturile nebancare sunt niste imprumuturi destul de bune, luate de la firme mari, serioase si cunoscute ca si bancile. Ce este nou in 2019? In linii mari, mai nimic. Totusi, la fel ca si in economie, si la imprumuturile nebancare criza isi arata efectele. Anul acesta, in 2019, se acorda mai multe imprumuturi nebancare, dar la sume medii mai mici. Se dau din ce in ce mai putine imprumuturi in valuta, leul e rege (ca si la banci).

Dobanzile sunt cam aceleasi, perioadele de acordare si conditiile, cam la fel. Dar din ce in ce mai multe operatiuni se intampla pe internet. Acum aproape orice IFN serios acorda imprumuturi nebancare online. Chiar si bancile au inceput usor usor sa faca asa ceva.

Totusi, parca se fac ceva mai multe verificari. Imprumuturile nebancare doar cu buletinul au disparut, si, chiar daca au aparut alte forme in locul lor cardul doar cu buletinul, totusi, fara o dovada de venit e din ce in ce mai greu sa vedeti vreun ban imprumut. Se poate, dar sume mici, pe perioade foarte scurte.

Cate ore dureaza un credit urgent?

Adevaratele riscuri ale unui credit urgent IFN ce se obtine in maxim cateva ore: cum poti sa te feresti de banii usor de luat cu imprumut si unde sunt cele mai mici dobanzi?

Cu cat mai usor de luat este un credit, cu atat mai mari sunt riscurile ca acesta sa va aduca necazuri. Exemplificasem deja pe situatii concrete de credite nebancare prin telefon – acum vom trece la cazurile mult mai dese: credit urgent in careva ore prin IFN. O mica notita: daca va plictisiti cu cititul, nu inchideti. Mergeti al sfarsitul textului sa vedeti direct Riscurile. Sunt doar trei randuri.

Daca suntem in situatia de a alege intre un credit urgent acordat de un IFN si un credit bancar de la o Institutie Bancara, pentru a face alegerea corecta ar trebui sa stim urmatoarele:  Un semenea credit de la un IFN poate fi obtinut de regula in aproximativ doua ore.

Daca ai varsta peste 18 ani, un venit stabil din salariu sau pensie, o adresa de e-mail valabila si un numar de telefon personal, cardul tau de salariu poate fi alimentat cu un credit urgent in cateva ore, cu sume intre 500 si 3000 lei. Banii pot fi retrasi de la bancomat sau folositi pentru plati la comercianti sau pe internet. Dobanda la credit este de 1,20% pe zi iar perioada de creditare pana la 45 de zile.

Exemplu oferta

Pentru a accesa un credit rapid IFN de la Viva Credit trebuie sa ai peste 21 de ani, un venit stabil din salariu, pensie sau PFA si un cont bancar cu un card atasat. Actele necesare sunt o copie CI si un extras de cont bancar al cardului de salariu pe ultima luna. La primul credit poti imprumuta maxim 1000 lei. Dobanda creditului este de 1,20% pe zi, iar dobanda penalizatoare este de 1,25% pe zi. Primul credit este fara dobanda. De pidla, un imprumut de la Viva Credit poate fi luat si cu istoric negativ la Biroul de Credit.

Creditul poate fi rambursat anticipat, fara comisioane. Poti solicita refinantarea cu cinci zile inainte de scadenta. Nu sunt necesare garantii sau giranti. Durata de acordare a unui credit urgent este de cateva ore la primul credit si de maxim o ora la creditele urmatoare.

Alternativa credit bancar

Un credit bancar pentru nevoi personale se acorda cu sau fara garantii, in functie de politica bancii care il acorda. Creditul poate fi obtinut in cateva zile, dupa verificarea si aprobarea dosarului de credit contra unui comision.

Bancile sunt mult mai stricte decat IFN-urile in privinta veniturilor pe care trebuie sa le ai si a documentelor doveditoare. Sumele care pot fi accesate la un credit bancar sunt mult mai mari  si ajung la un credit pentru nevoi personale la 20000 euro. Dobanzile percepute la un credit bancar sunt infinit mai mici in comparatie cu cele solicitate de IFN-uri, iar perioada de creditare se stabileste in ani si nu in zile.

Creditul practic BT de la Banca Transilvania poate fi accesat pentru sume intre 5000 si 20000 euro, pe o perioada de cinci ani, fara comision de analiza si cu o asigurare de viata gratuita inclusa. Produsul are doua variante de dobanda: 9,9% daca primesti salariu intr-un cont BT si 10,9% daca nu primesti salariu intr-un cont BT. Poti rambursa anticipat creditul cu un comision de 1% daca perioada de rambursare este peste un an si de 0,5% daca perioada de rambursare este sub un an.

Pentru a obtine un credit bancar de la Banca Transilvania este necesar sa ai venituri permanente, sa nu ai restante la alte credite, sa ai cetatenie romana si varsta de maxim 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare. Documentele necesare sunt actele de identitate pentru sot/sotie, codebitori, iar daca nu incasezi salariu intr-un cont BT si adeverinta de venit.

Riscuri

Trei randuri mici, simple, dar merita citite, legate de riscurile legate de un credit urgent IFN.

Primul risc:riscul de lacomie. E atat de usor si de rapid, incat iei bani de care nu ai cu adevarat nevoie. Practic poti sa ajungi cu mari sume in cont, ba chiar sa le si cheltui, fara sa te fi ridicat o secunda de pe scaunul tau de acasa.

Al doilea risc: riscul de neplata. Dobanzile sunt foarte mari, termenele scurte, se plateste tot o data.

Al treilea risc: riscul de obisnuinta. Cand stii ca in cateva minute ai bani, risti sa nu mai fii atent la bugetul personal, la dramuit cheltuielile.