Actualizat pe mai 3, 2023

În România, există mai multe bănci și instituții financiare care oferă credite pentru diverse nevoi personale, cum ar fi renovarea locuinței, cumpărarea de autoturisme sau alte cheltuieli neprevăzute.

Printre acestea se numără și UniCredit Consumer Finance, o companie specializată în oferirea de credite pentru persoanele fizice.

UniCredit Consumer Finance – Credit Nevoi Personale: Acte Necesare, Condiții de Acordare și Simulare Rate

În acest articol, vom discuta despre actele necesare pentru a obține un credit nevoi personale de la UniCredit Consumer Finance, condițiile de acordare, suma maximă, dobânzile și vom face o simulare a ratelor pentru trei exemple de credite: unul mare, unul mediu și unul mic ca sumă (vezi și detalii suplimentare despre IFN-uri care acordă credite mari).

Acte Necesare pentru Credit Nevoi Personale de la UniCredit Consumer Finance

Înainte de a aplica pentru un credit nevoi personale la UniCredit Consumer Finance, este important să aveți la îndemână documentele necesare. Acestea includ:

1. Act de identitate

Acesta poate fi buletinul de identitate sau pașaportul, în funcție de preferințele dumneavoastră.

2. Adeverință de venit sau declarație fiscală

Este necesară pentru a demonstra că aveți suficiente venituri pentru a putea plăti rata creditului.

3. Adeverință de la locul de muncă

Este necesară pentru a confirma faptul că sunteți angajat și că aveți un loc stabil de muncă.

4. Dovada deținerii unui cont bancar

UniCredit Consumer Finance va avea nevoie de informații despre contul dumneavoastră bancar pentru a putea face transferul banilor.

Condiții de Acordare pentru Credit Nevoi Personale de la UniCredit Consumer Finance

Pentru a putea aplica pentru un credit nevoi personale de la UniCredit Consumer Finance, trebuie să îndepliniți anumite condiții. Acestea includ:

1. Vârsta minimă

Trebuie să aveți cel puțin 18 ani pentru a aplica pentru un credit nevoi personale la UniCredit Consumer Finance.

2. Să aveți venituri suficiente

Trebuie să aveți venituri suficiente pentru a putea plăti rata lunară a creditului.

3. Să fiți angajat

Este important să fiți angajat și să aveți un loc stabil de muncă.

4. Să aveți un istoric de credit bun

UniCredit Consumer Finance va verifica istoricul dumneavoastră de credit pentru a determina dacă sunteți eligibil pentru un credit nevoi personale.

Suma Maximă pentru Credit Nevoi Personale de la UniCredit Consumer Finance

Suma maximă pe care o puteți împrumuta depinde de venitul dumneavoastră lunar și de istoricul dumneavoastră de credit.

În general, UniCredit Consumer Finance oferă credite nevoi personale de la 1.500 de lei până la 40.000 de lei. Totuși, aceasta poate varia în funcție de cazul dumneavoastră specific.

Dobânzi pentru Credit Nevoi Personale de la UniCredit Consumer Finance

Dobânzile pentru creditele nevoi personale de la UniCredit Consumer Finance sunt fixe și nu variază pe parcursul perioadei de rambursare a creditului. Acestea depind de istoricul de credit și de termenul de rambursare a creditului.

Simulare Rate pentru Credit Nevoi Personale de la UniCredit Consumer Finance

Pentru a vă face o idee mai clară despre ratele lunare pe care le veți plăti pentru un credit nevoi personale de la UniCredit Consumer Finance, am realizat câteva simulări pentru trei exemple diferite de credite: unul mare, unul mediu și unul mic ca sumă.

Exemplu 1: Credit Nevoi Personale de 20.000 de lei

Pentru un credit nevoi personale de 20.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 60 de luni și o dobândă anuală efectivă de 7,99%, rata lunară este de aproximativ 404 de lei.

Exemplu 2: Credit Nevoi Personale de 10.000 de lei

Pentru un credit nevoi personale de 10.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 36 de luni și o dobândă anuală efectivă de 9,99%, rata lunară este de aproximativ 322 de lei.

Exemplu 3: Credit Nevoi Personale de 5.000 de lei

Pentru un credit nevoi personale de 5.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 24 de luni și o dobândă anuală efectivă de 12,99%, rata lunară este de aproximativ 255 de lei.

Este important să rețineți că aceste simulări sunt doar pentru a vă oferi o idee aproximativă a ratelor pe care le veți plăti și că dobânzile și termenii efectivi pot varia în funcție de cazul dumneavoastră specific.

În concluzie, UniCredit Consumer Finance este o opțiune populară pentru cei care caută un credit nevoi personale.

Pentru a aplica pentru un credit, va trebui să aveți documentele necesare la îndemână, să îndepliniți anumite condiții și să alegeți suma și termenul de rambursare potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Înainte de a aplica, este important să citiți cu atenție termenii și condițiile și să discutați cu un reprezentant al companiei dacă aveți întrebări sau nelămuriri.

Alte oferte de credite nebancare din partea unor IFN-uri afiliate marilor bănci

În afară de Unicredit Consumer Finance, există și alte instituții financiare nebancare (IFN-uri) afiliate marilor bănci care oferă împrumuturi pentru nevoi personale.

Printre acestea se numără Cetelem, care face parte din grupul BNP Paribas și oferă credite cu dobânzi fixe și variabile, cu sume de la 1.000 de lei până la 60.000 de lei și perioade de rambursare între 6 și 84 de luni. În plus, Cetelem oferă și un credit revolving cu o limită de credit de până la 20.000 de lei, care poate fi reutilizat după ce a fost rambursat parțial sau integral.

Un alt IFN afiliat unei bănci este Garanti BBVA Consumer Finance, care face parte din grupul Garanti BBVA și oferă credite cu dobânzi fixe și variabile, cu sume de la 1.000 de lei până la 75.000 de lei și perioade de rambursare între 6 și 60 de luni. În plus, Garanti BBVA Consumer Finance oferă și credite pentru refinanțarea altor credite.

În fine, Credit Europe Bank oferă și ea credite pentru nevoi personale prin intermediul subsidiarei sale, Credit Europe IFN, cu dobânzi fixe și variabile, cu sume de la 1.000 de lei până la 50.000 de lei și perioade de rambursare între 6 și 60 de luni.