Actualizat pe mai 3, 2023

Sunt momente în viață când ne confruntăm cu cheltuieli neprevăzute și nu avem suficienți bani pentru a le acoperi. În astfel de situații, împrumuturile rapide pot fi o soluție salvatoare.

Dar ce se întâmplă dacă nu aveți un venit lunar regulat? Există o soluție și pentru această problemă – împrumutul rapid fără venit lunar. Acest articol vă va ghida prin tot ceea ce trebuie să știți despre această opțiune de împrumut.

Ce este un împrumut rapid fără venit lunar?

Un împrumut rapid fără venit lunar este o formă de împrumut pe termen scurt care este acordat persoanelor care nu pot furniza un venit lunar regulat. Această opțiune de împrumut este ideală pentru cei care sunt șomeri sau pentru cei care nu au un venit stabil, cum ar fi studenții sau persoanele care lucrează pe cont propriu. În general, împrumuturile rapide fără venit lunar sunt disponibile în sume mici și au o perioadă de rambursare scurtă.

Cum puteți obține un împrumut rapid fără venit lunar?

Obținerea unui împrumut rapid fără venit lunar poate fi o sarcină dificilă, dar nu este imposibilă. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma:

Pasul 1: Căutați o instituție de creditare

Căutați o instituție de creditare care oferă împrumuturi rapide fără venit lunar. Este important să verificați credibilitatea instituției de creditare și să citiți recenziile și feedback-ul clienților anteriori.

Pasul 2: Furnizați garanții

Pentru a obține un împrumut rapid fără venit lunar, va trebui să furnizați garanții pentru suma împrumutată. Aceasta poate fi o proprietate, un bun de valoare sau un garant.

Pasul 3: Prezentați alte surse de venit

Chiar dacă nu aveți un venit lunar regulat, puteți prezenta alte surse de venit, cum ar fi economiile personale sau asistența financiară de la rude sau prieteni.

Pasul 4: Finalizați procesul de aplicare

După ce ați furnizat garanțiile și sursele alternative de venit, trebuie să finalizați procesul de aplicare. Aceasta poate include completarea formularelor, furnizarea de documente și acordarea permisiunii pentru verificarea creditului.

Pasul 5: Așteptați aprobarea și rambursați împrumutul

Dacă împrumutul este aprobat, va trebui să rambursați împrumutul în termenul specificat în acordul / contractul de împrumut.

Avantajele și dezavantajele împrumuturilor rapide fără venit lunar

Avantajele împrumuturilor rapide fără venit lunar

Dezavantajele împrumuturilor rapide fără venit lunar

Când să considerați un împrumut rapid fără venit lunar?

Împrumuturile rapide fără venit lunar trebuie să fie o opțiune de ultimă instanță. Acestea pot fi utile în situații de urgență, cum ar fi plăți medicale neașteptate sau repararea unei mașini necesare pentru locul de muncă.

Dar ar trebui să evitați să luați un împrumut rapid fără venit lunar pentru cheltuieli nesemnificative sau pentru a acoperi datorii anterioare.

În concluzie, împrumuturile rapide fără venit lunar sunt o opțiune pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare și nu pot furniza un venit lunar regulat. Dar trebuie să fiți conștienți de riscuri și să luați în considerare toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie finală.

Dacă alegeți să solicitați un împrumut rapid fără venit lunar, asigurați-vă că ați ales o instituție de creditare de încredere și că ați citit cu atenție termenii și condițiile împrumutului.

O variantă neașteptată de credit fără venit: creditul cu garanție auto

Indiferent de variantă (finanțare cu garanție auto sau finanțare achiziție auto), termenii contractului sunt în bună măsură similari. Alte variante, când nu dorești să garantezi cu autoturismul? Vom vedea.

Acest tip de împrumut rapid se poate acorda până la un maxim de 75.000 lei, perioada de maxim 5 ani. Asigură dobândă fixă, fără alte comisioane. Se adaugă costurile de procesare notarială ce nu țin de instituția creditoare.

A nu se confunda un asemenea contract cu cel de leasing. Leasing-ul nu este un credit, ci o altă formă de finanțare.

Garanția reprezintă o ipotecă mobiliară asupra autoturismului. Aceasta se înscrie în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare. Costurile cu înscrierea și cu ștergerea la final cad în sarcina împrumutatului.

Pe întreaga perioadă a contractului de credit, autoturismul trebuie să beneficieze de o asigurare facultativă tip CASCO. Aceasta se cedează integral în favoarea creditorului. Asigurarea se face la valoarea de evaluare de la momentul deschiderii garanției. Costurile acestei polițe de asigurare cad în totalitate în sarcina clientului.

Modalități de plată la creditele auto fără venit

În varianta de împrumut rapid fără venit cu garanție auto, sistemul de plată este exclusiv cel al ratelor lunare egale.

Se poate de asemenea apela la sistemul rambursării anticipate. În cazul rambursării anticipate parțiale, valoarea poliței de asigurare nu se va modifica.

Avantajul este că faci rost foarte ușor de bani astfel, chiar dacă nu ai venit standard. Prin venit standard înțelegem venituri ca salariat sau situația pensionarilor. Dezavantajul este că în cazul în care se întâmplă ceva cu mașina, poți avea necazuri. Chiar dacă aceea era garanția ta, ratele trebuie plătite în continuare.

Dar mai bine să nu încheiem acest segment într-o notă pesimistă. Partea bună este că un credit garantat vine în general cu dobânzi mai mici. Așadar, sumele de plată nu vor fi împovărătoare peste măsură, chiar dacă sunteți “fără venit”. Deci nu vă faceți griji, da?

Condiții acordare credit fără venit lunar

Află rapid cum poți obține un credit fără venit lunar. Calculează suma, venitul minim din alte categorii și află care ar fi dobânda și ratele de plată.

Vă aflați pe lunga listă a celor care, deși obțin venituri în mod relativ constant, dar acestea nu se pot numi “venit lunar”? Atunci da, sigur veți avea probleme în obținerea unui credit. De ce? Acordarea unui credit nu depinde decât de istoricul de credit și de dovada unor venituri suficiente pentru a plăti ratele, nu?

Teoretic, dacă aveți un Raport curat la Biroul de Credit, adică fără restanțe în ultimii patru ani, aveți istoric bun. La fel, dacă dovediți câștigul unor sume suficiente pentru a avea lună de lună bani de rată, iarăși este totul ok. Atunci de ce ar fi probleme?

Probleme la obținerea unui credit fără venit lunar

Problemă numărul 1: veniturile nelunare / nesalariale sunt greu de dovedit. Discutăm în principiu de venituri din activități independente, desfășurate în general pe persoană fizică sau PFA. Aici nu există raportări lunare către ANAF, ci declarații anuale pe propria răspundere, la care decizia de impunere vine după luni sau chiar ani. Iar până nu aveți o decizie de impunere din partea ANAF, nu aveți niciun fel de adeverință de venit.

Problemă numărul 2: calculul ratei maxime posibile la un credit fără adeverință de venit este dificil. Veniturile nelunare sunt făcute în general în valoare brută, rămânând ca ulterior să se calculeze și să se plătească taxele. Deci banca ar trebui să facă toată analiza taxelor datorate pentru a determina pentru voi care este venitul net lunar.

Problemă numărul 3: veniturile nelunare nu au vreo formă de garanție a continuității. Dacă primiți bani de 2-3 ori pe an, ratele tot lună de lună trebuie plătite. Adevărul este că, exceptând veniturile din pensii, niciun altfel de venit lunar nu este garantat în vreun fel, orice angajat își poate pierde locul de muncă, dar oricum, prin comparație cu drepturi de autor sau cu venituri din agricultură, venitul salariaților este mult mai sigur.

Problemă numărul 4: dosarul pentru analiză și acordarea împrumutului la un credit fără venit lunar este mult mai stufos și cu o durată mai mare de rezolvare (pozitivă sau negativă).

Categorii venituri nepermanente acceptate la acordarea unui credit fără venit:

Precalcul sumă maximă ce poate fi împrumutată.

Orice instituție financiară care respectă normele și legislația trebuie să ofere pe site-ul propriu un calculator de credite. Dacă rulați astfel de calcule, veți primi ca informație principală cât ar fi rata lunară. Rata lunară estimativă se determină prin calcul în funcție de suma împrumutată și de perioada aleasă. Bine, acum vă întrebați – ce facem cu rata lunară estimativă?

Partea dumneavoastră este inversă: calculați cât vi se poate accepta ca rată lunară maximă. Cum? Faceți suma tuturor veniturilor pe care le puteți dovedi pe ultimele 12 luni. Cel mai bun este un extras de cont bancar. Dacă lucrați cu bani în mână sau încasări, e mai mult de muncă – adunați actele de încasare. Din suma adunată scădeți taxele și impozitele datorate. Scădeți – în cazul în care aveți și așa ceva – ratele lunare la alte credite. Din ce rămâne, împărțiți la 12 – iată un venit mediu lunar al dumneavoastră.

Cum rata nu prea are cum să depășească 35% din acest venit mediu lunar, ca să mergeți mai la sigur, calculați 25-30% din acel venit mediu lunar, și cam atât poate fi rata. Înapoi la calculatoarele de credite de la bănci, găsiți suma maximă la care rata corespunde sumei calculate mai sus.

Întrebări frecvente

1. Cine poate solicita un împrumut rapid fără venit lunar?

Oricine poate solicita un împrumut rapid fără venit lunar, indiferent de venitul lunar sau de istoricul de credit.

2. Care sunt sursele alternative de venit pe care le pot furniza pentru a obține un împrumut rapid fără venit lunar?

Puteți furniza surse alternative de venit, cum ar fi economiile personale sau asistența financiară de la familie și prieteni, dacă este posibil.

3. Care sunt riscurile împrumuturilor rapide fără venit lunar?

Riscurile împrumuturilor rapide fără venit lunar includ dobânzi mari și comisioane suplimentare, precum și datorii și costuri suplimentare în cazul în care nu puteți rambursa împrumutul la timp.

4. Care este suma maximă pe care o pot solicita prin împrumuturile rapide fără venit lunar?

Suma maximă pe care o puteți solicita prin împrumuturile rapide fără venit lunar variază în funcție de instituția de creditare. De obicei, acestea sunt pentru sume mici.

5. Cum pot fi sigur că instituția de creditare pe care o aleg este de încredere?

Pentru a vă asigura că instituția de creditare pe care o alegeți este de încredere, verificați recenziile și evaluările altor clienți, citiți cu atenție termenii și condițiile împrumutului și asigurați-vă că instituția de creditare este autorizată de autoritățile relevante.