Actualizat pe aprilie 12, 2023

Fără amanet, fără giranți, fără colaterali, doar oferte de credit fără garanții: pentru a identifica cele mai bune oferte, este important să analizăm cu atenție toate aspectele

Cele mai bune oferte de credite fara garantii

În căutarea celor mai bune oferte de credite fără garanții, există mai multe aspecte importante de luat în considerare. Astfel, este necesar să analizăm cu atenție oferta de pe piață, pentru a identifica opțiunile cele mai avantajoase și care corespund nevoilor noastre.

Unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să ținem cont este rata dobânzii, care influențează direct costul total al creditului. În general, creditele fără garanții au dobânzi mai mari decât cele cu garanții, deoarece instituțiile financiare își asumă un risc mai mare prin acordarea unor împrumuturi fără garanții materiale.

Totuși, există instituții financiare care oferă condiții avantajoase și dobânzi competitive pentru creditele fără garanții. Este important să ne documentăm și să comparăm ofertele existente pe piață, pentru a identifica cele mai bune condiții.

Un alt aspect important de luat în considerare este perioada de rambursare a creditului. Aceasta trebuie să fie adaptată posibilităților noastre financiare și să ne permită să rambursăm creditul într-un timp rezonabil. Este important să analizăm cu atenție și posibilitatea de a efectua plăți anticipate sau de a rambursa creditul înainte de termen, fără costuri suplimentare.

De asemenea, trebuie să ținem cont și de comisioanele percepute de instituția financiară. Acestea pot include comisioane pentru analiza dosarului de credit, pentru acordarea creditului sau pentru administrarea creditului pe perioada de rambursare.

Pentru a găsi cele mai bune oferte de credite fără garanții, este important să folosim surse de informare diverse și să ne documentăm cu atenție. Putem utiliza site-urile de comparare a ofertelor financiare, precum și site-urile instituțiilor financiare, pentru a afla mai multe despre condițiile oferite.

În concluzie, există mai multe instituții financiare care oferă credite fără garanții în condiții avantajoase. Pentru a identifica cele mai bune oferte, este important să analizăm cu atenție rata dobânzii, perioada de rambursare, comisioanele percepute și posibilitatea de a efectua plăți anticipate sau de a rambursa creditul înainte de termen. Prin compararea ofertelor și folosind surse de informare diverse, putem găsi soluția potrivită pentru nevoile noastre financiare.

Lista oferte credite nebancare la care nu se solicita garantii

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Sunt foarte multe IFN-uri care acorda credite ultra-rapid, cu aprobare in maxim 2 de ore (chiar mult mai putin in anumite cazuri):

Alte imprumuturi nebancare si credite bancare cu timp de raspuns rapid:

Exista si IFN-uri la care perioada de verificare a dosarului si de aprobare a imprumutului dureaza mai mult, de la 2-3 zile pana la 2 saptamani. In afara de Provident (care ofera insa posibilitatea serviciului contra cost Imprumut la domiciliu – banii la tine acasa in maxim 48 de ore), si de Cetelem – specializata in special in plata in rate si carduri, aici se incadreaza in special IFN-urile asociate bancilor:

Care sunt insa diferentele intre cele mai rapide imprumuturi nebancare, si cele acordate in timp mai lung, aproape ca la o banca? In primul rand, dobanda si comisioanele. Apoi, conditiile generale (suma maxima, perioada de rambursare).

Ca idee generala, creditele cu acordare foarte rapida, de la IFN, se acorda in general foarte usor, cu foarte putine acte sau doar cu buletinul, insa sumele acordate sunt mici, perioadele de rambursare sunt scurte, iar dobanzile sunt foarte mari.

Imprumuturile cu aprobare si acordare in termene mai mari, in general, ofera sume mai mari, pe perioade mai lungi (chiar si de 5 ani, ca la banci), insa la dobanzi mult mai bune, apropiate chiar de cele bancare.

Lista oferte credite nde la banci la care nu se solicita garantii

Oferte bancare la fel de bune ca cele IFN, si cu dobanzi ultra-accesibile. Oferte verificate, reale, simple, accesibile, online, ieftine.

Deja majoritatea imprumuturilor fara garantii din domeniul nebancar au acordare rapida (intre 1 ora si 2 zile maxim).

De asemenea, multe banci au inceput, in concurenta, sa scurteze timpul de acordare a imprumuturilor fara garantii.

Nu ai garantii. Nu iti permiti dobanda IFN. Ce te faci?

Daca ne raportam la costuri, si excludem ajutorul dat de familie sau prieteni, exista doar doua surse de finantare rapida ieftina: bancile si casele de amanet.

Acolo unde gasim oferte bancare asemanatare ca viyteza si ljeritate in acordare, ne intrebam de ce? Ce le diferentiaza totusi de IFN-uri? Cum isi permit sa dea imprumuturi la fel ca un IFN, dar mult mai ieftin?

Asa cum era de asteptat, raspunsul este simplu: conditiile de acordare legate in special de perioada de angajare si de nivelul minim al veniturilor. Cu alte cuvinte, bancile isi asuma mult, mult mai putine riscuri. De asemenea, bancile, lucrand cu rulaj financiar asigurat de catre depunerile constante ale clientilor, isi permit sa acorde imprumuturi pe perioade lungi sau foarte lungi. De exemplu, cel mai lung credit IFN obisnuit dureaza doi ani, ofertele de pana la 5 ani fara garantii fiind extrem de rare, bancile nici nu ofera pe perioade mai scurte. Ba mai mult, acolo unde legea o permite, banca poate da credit de consum cu sau fara garantii cu perioada de pana la 10 ani.

Documentele solicitate pentru credit bancar fara garantii

Cele mai “IFN” oferte bancare

Multe din paginile acestui site sunt dedicate, datorita ofertelor speciale ale acestora, institutiilor financiare nebancare.

Asa ca ne oprim acum atentia si asupra unor banci. Am trecut deja peste mirarea unor banci in acest departament al rapidelor, putem sa terminam cu facutul crucilor si sa vedme ofertele, da?

OTP Bank

Oferta: Imprumuturi rapide, fara garantii, pentru nevoi personale, cu aplicare online.

Toate acestea seamana foarte mult cu oferta unui IFN, doar ca dobanda OTP Bank este de doar 14.12%. Si asta la o acordare rapida – raspuns garantat in 24 de ore. Si totul fara garantii.

Anunt important de la OTP Bank:

“Pentru a putea utiliza serviciile OTP Bank România este necesar să vă actualizați datele personale sau ale companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali, în sucursală sau online, urmând instrucțiunile de mai jos.

Pentru persoane fizice este necesară actualizarea datelor personale referitoare la: angajator/ocupaţie, sursa fondurilor, număr de telefon, adresa de email sau act de identitate.”

Formular online (doar pentru clientii OTP Bank) – download: https://www.otpbank.ro/assets/pdf/formular_simplificat_actualizare_date_PF.pdf

CitiBank

O alta banca cu oferte la fel de bune ca cele ale IFN-urilor (sau chiar mai bune).

Imprumutul de nevoi personale de la CitiBank iti poate aduce pana la 60000 lei, cu o dobanda anuala de 13,99%, si:

Putin “can-can” despre CitiBank si alte banci americane. De curand s-a lansat in Romania cu mare tam tam First Bank, prezentata si auto-prezentata ca prima banca americana prezenta in Romania. In afara faptului ca, intrand prin achizitionarea Piraeus Bank, au devenit in fapt o banca romaneasca, ne intrebam: ce facem cu CitiBank? Citi s-a deschis in New York, acum mai bine de 200 de ani. De peste 20 de ani exista si CitiBank in Romania.

Atunci, cum poate Fisrt Bank sa spuna ca e prima banca americana de la noi?

Raspunsul este simplu: simplu, printr-un artificiu: CitiBak Romania este in fapt o sucursala a Citibank Europe plc, Dublin, Irlanda. Deci CitiBank Romania, parte a imensului si multisecularului grup american, este de fapt o “banca irlandeza”.

Apropo, First Bank tocmai a cumparat si Leumi Bank, se misca repede americanii din america. Ca de americanii din Irlanda, sincer, nu am mai auzit nimic de cam multa vreme. Daca nu scriam acum acest articol pe oferte bancare rapide, cred ca se faceau 5 ani fara sa stiu nimic..

Alte oferte bancare de credit rapid

Ce alte banci, in afara de OTP Bank si CitiBank mai ofera acum credite in regim cu adevarat rapid? Lista ests scurta, dar mult mai lunga decat era acum cativa ani:

Recomandarea noastra: Credit nevoi personale fara garantii BCR

Creditul in trei acte DIVERS BCR pentru consum, achizitii sau nevoi personale, fara ipoteca

DIVERS BCR este cel mai rapid credit de nevoi personale din oferta BCR, si va asigura urmatoarele avantaje:

BCR acorda acest tip de credite de nevoi personale de foarte multi ani, iar experienta de pana acum, atat a bancii cat si a clientilor, este pozitiva.

De ce ati alege aceasta oferta?

Imprumut clasic bancar, fara garantii, pentru destinatii diverse

In primul rand datorita importantei bancii: BCR este cea mai mare banca romana, cea mai solida si probabil cea mai serioasa. Are de departe cel mai mare numar de filiale, astfel incat iti este oricand la indemana un sediu BCR. De asemenea, paleta de servicii oferite de catre BCR este absolut completa, incluzand modelele moderne de utilizare a banilor (online banking prin 24 BCR, sistem de plata facturi si debit direct, carduri de toate felurile etc).

In al doilea rand, produsul in sine este deosebit. Creditul se poate acorda rapid, cu aprobare finala in cel mult 3 zile de la depunerea dosarului complet. Suma pe care o puteti obtine poate fi foarte mare, printre cele mai mari sume de bani imprumut pe care le puteti obtine fara garantii: pana la 88.000 lei, adica aproape 20000 de euro ! Perioada de rambursare este de 5 ani pentru creditele noi, dar se poate intinde pana la 10 ani pentru refinantari, clienti cu salariul la BCR sau clienti vechi cu comportament bun.

Foarte important: acest tip de credit de nevoi personale se poate acorda si pensionarilor. Acestia, in locul adeverintei de salariu, trebuie sa aduca talonul de pensie, in locul fisei fiscale – decizia definitiva de pensionare, si, la fel ca pentru angajati, o factura de utilitati recenta.

Atragem atentia si asupra uneia dintre cele mai bune utilizari a acestui credit: refinantarea altor credite, in special a celor de la alte credite. Multi dintre dumneavoastra stiu ca au prins perioada buna, cand se faceau credite rapide pentru orice, fara multe acte si fara garantii. Era minunat atunci, dar vremurile s-au schimbat, banii sunt mai putini, si ratele la credite sunt prea mari. Ce putem face? Refinantarea este cu certitudine o solutie.

Apeland la un credit nou, putem sa obtinem o dobanda mai mica, dar si o rata mai mica (atat datorita trecerii creditului din valuta, in lei, dar si datorita unei perioade mai mari de rambursare). Cum spuneam, pentru refinantarea creditelor vechi de la alte banci, perioada de rambursare pentru produsul DIVERS BCR poateajunge pana la 10 ani.

Un ultim, da foarte important aspect al acestui tip de imprumut, este dobanda. Cat costa un credit de nevoi personale fara ipoteca DIVERS BCR? DAE este de maxim 12%/an. Spre exemplu, la un imprumut de 15000 lei, pe 5 ani, pentru clienti care primesc salariul pe card la BCR,dobanda anuala efectiva este de 10,76%/an, adica rata lunara va fi de 320,65 lei.

Incheiem cu ce vrem sa va spunem de fiecare data: noi nu va spunem ce sa faceti, nici nu va dam raspunsuri. Noi va invatam ce sa intrebati!

Avantajele si dezavantajelor creditelor fara garantii

Aparent, datorita riscurilor de a pierde ceva important, aceste imprumuturi rapide nebancare fara garantii par a fi de preferat. In realitate insa, alegerea nu este chiar atat de evidenta. In primul rand, creditele – rapide sau pentru nevoi personale, fara garantii ipotecare sau mobiliare, sunt mai costisitoare si in general necesita verificari suplimentare ale veniturilor. In al doilea rand, nici tot ce se spune rau despre creditele cu ipoteca sau alte garantii nu este in totalitate adevarat.

Lipsa garantiilor reduce timpul de asteptare dar creste costul

Ne bucuram ca apreciati acest articol. Daca totusi nu este exact ceea ce cautati, credem ca v-ar putea fi de mai mult ajutor materialul Credit pensionari fara limita de varsta. Sau, daca totul este OK, continuati acest articol, urmeaza sectiuni si mai interesante si trimiteri la cele mai bune oferte.

In randurile de mai jos vom detalia in mod comparativ aceste situatii, dar pe scurt: imprumuturile rapide nebancare fara garantii se acorda mai repede, sunt mai putin riscante, dar costa mai mult, in timp ce creditele cu garantii se acorda in mai mult timp, sunt mai riscante, dar se acorda fara aceleasi verificari de venit si mai ales, mult mai ieftin. Ce tratam de fapt aici? Miturile legate de finantarea prin credit. Sau, cum se intampla din pacate de foarte multe ori, stirile false despre banci si IFN-uri.

Primul mit nereal legat de creditele cu garantii imobiliare: “nu conteaza cat esti dator, banca iti poate lua casa”. Gresit. Cu siguranta, toata procedura de tratare a restantierilor si de recuperare a prejudiciilor reprezinta un efort substantial si nerentabil din partea oricarei banci sau IFN. Banca nu doreste sa iti ia casa, si nici n-o poate face pentru orice suma.

Daca un client nu ramburseaza o suma de 500 lei, nici dupa multele proceduri pe care o banca (sau un IFN) le incearca, proprietatea adusa in garantie se executa prin vanzare la licitatie. Din suma obtinuta la vanzare, banca isi ia inapoi sumele datorate (credit, dobanzi, penalizari, costuri judiciare), statul isi ia taxele datorate, executorul ce i se datoreaza si lui, notarul la fel.. si ce ramane, ramane la datornic.

Desigur nu este o situatie ideala, omul a ramas fara casa, dar ce incercam sa spunem: banca nu se alege cu o casa in schimbul a 500 de lei, sa aiba interesul sa va incurce.

Al doilea mit: “daca iau un imprumut rapid nebancar fara garantii sau unul de nevoi personale bancar, si nu platesc ratele, nu au ce sa imi faca”. La fel de gresit.

Pe calea judecatoreasca, se poate ajunge pana la executarea bunurilor proprietate sau coproprietate personala, la fel ca si cand ati fi garantat cu ele. Procedura de executare este mai complicata pentru banca, si de durata mai mare, dar cu aceleasi rezultate.

Si acum sa incercam sa intelegem de ce bancile, precum si societatile financiare nebancare, acorda totusi credite rapide fara garantii:

Care este cel mai rapid credit nebancar?

Ai nevoie de un imprumut rapid pentru rezolvarea unei probleme grave, nu ai timp sa alergi dupa adeverinta de salariu, ai buletinul de identitate la tine, un card bancar personal si un telefon mobil? Se rezolva la IFN

Cel mai rapid imprumut se obtine la IFN, iar cele mai rapide dintre acestea sunt Credius si Ferratum. Creditul Aici si Acum de la Credius IFN se acorda in maxim 1 ora in magazinele partenere (alegi produsul, discuti cu consultantul de credit, completati impreuna cererea, si in maxim o ora pleci acasa cu ce ai cumparat).

Imprumutul special de la Ferratum se aproba in cateva ore (in timpul programului de lucru, luni-vineri), si imediat la aprobare ai deja banii gata de ridicat la orice ghiseu al CEC Bank. Deja de la al doilea credit nebancar Ferratum cererea se poate face si printr-un simplu SMS, iar aprobarea este facuta aproape imediat (desigur, totul depinde de cat de corect v-ati respectat obligatiile la primul imprumut).

Este rentabil un imprumut fara garantii?

Care este rentabilitatea unui credit rapid cu buletinul, care sunt dobanzile, cat de repede poti obtine sumele necesare, si cat vei avea de platit in total?

Si pentru ca pana acum am discutat mai mult despre creditele nebancare rapide pana la salariu sau in rate, prezentam aici si alte oferte – la fel de serioase si de utile, atat de la banci cat si de la IFN-uri, de imprumuturi cu buletinul acordate rapid, simplu si adaptate nevoilor tale curente.

Afla de aici raspunsurile: care sunt avantajele unui credit rapid cu buletinul, cat este dobanda, cat de repede poti obtine sumele necesare si cat vei avea de platit in total?

Cum se obtine un imprumut cu buletinul rapid de la un IFN specializat in servicii de creditare online? Simplu, direct pe site, online, in 3 etape foarte simple si scurte, in cateva minute esti gata. Mai intai, se creaza un cont personal, care este doar al tau si poate fi vazut doar de catre personalul autorizat al societatii. In aceasta etapa completezi un formular foarte scurt si atasezi un singur lucru: copie scanata de pe buletinul de identitate (pentru ca scanner nu are toata lumea, mult mai simplu este sa faci o poza cu telefonul). In etapa a doua vei completa datele legate de venit, insa fara sa fie nevoie de adeverinta de salariu, sau talon de pensie, sau alte declaratii.

Tot in etapa aceasta incarci in formular un extras de cont. Daca nu folosesti o aplicatie de online banking, da un telefon sau treci pe la banca si roaga-i sa iti trimita pe emailul tau un pdf cu extrasul. Este foarte important sa completezi cinstit toate datele, astfel nu risti sa ti se refuze creditul rapid. Urmeaza etapa a treia, ultima si cea mai simpla: semnarea contractului de imprumut. Platforma online de credite este cel mai rapid sistem de acest fel, cu o interfata foarte prietenoasa si simplu de utilizat.

Inainte de a incepe insa orice procedura de inregistrare a cererii de imprumut, ai la dispozitie calculatorul de credit ExtraSimplu, in care introduci extrem de usor ce te intereseaza: ce suma de bani ai nevoie sa imprumuti si in cat timp esti sigur ca poti rambursa creditul. Vei vedea acolo calculul exact al dobanzii, vei vedea de asemenea ca nu exista alte comisioane sau taxe, si asa stii clar cat trebuie sa dai inapoi. Daca nu e bine, muta cursorul: ori umbli la suma ceruta, ori la perioada de rambursare, pana gasesti solutia cea mai buna pentru tine.