Actualizat pe aprilie 12, 2023

Aprobare in 24 de ore, sume de pana la 5000 de lei acordati in rate pe 2 ani, credite pensionari fara limita de varsta. Oferta disponibila doar prin anumite IFN si banci.

Daca aveti o pensie de cel putin 1500 lei pe luna, puteti oricand imprumuta pana la 5000 de lei, rapid, fara sa trebuiasca sa aduci garantii, giranti sau justificarea utilizarii acestei sume de bani. Creditul se acorda in maxim 24 de ore, are o dobanda speciala, maxim 2 ani. Aveti nevoie de bani pentru un tratament urgent, pentru o bicicleta cadou nepotului, sau chiar o vacanta de-o viata meritata?

Ce daca banca spune ca esti prea in varsta?

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Uneori varsta poate constitui un impediment pentru contractarea unui credit de la o banca sau de la o institutie financiara nebancara (IFN). Fie solicitantul este prea tanar si nu are varsta de peste 18 ani (sau chiar 21-23 de ani la unele institutii financiare), fie este prea in varsta, de peste 65-70 de ani. Ei bine, acum exista imprumuturi cu adevarat speciale: Credite pensionari fara limita de varsta!

Banca sau institutia financiara nebancara care acorda creditul pot solicita o anumita varsta maxima intrucat nu-si asuma riscul de a ramane cu finantarea nerambursata in cazul in care intervine un deces. Astfel, majoritatea bancilor solicita ca varsta sa fie cuprinsa intre 65 si 70 de ani, implinita la sfarsitul perioadei de rambursare pentru creditele de nevoi personale fara garantii.

Exista si institutii, foarte putine insa, care accepta o varsta de pana la 75 de ani. De exemplu, TBI Bank (fosta TBI Credit).

Variante noi de credit pentru pensionari fara limite de varsta

Puteti oare obtine banii atat de necesari fara sa mai fiti dscriminati pe motiv de varsta? Da, se poate si fara discriminare: acum exista pe piata oferte de credite pentru pensionari fara limita de varsta.

Institutia financiara nebancara Credius a lansat recent Creditul fara discriminare de varsta, destinat pensionarilor indiferent de varsta. Deja renumitul IFN acorda astfel pensionarilor de orice varsta imprumuturi rapide de la 400 de lei si pana la 25.000 de lei pe o perioada cuprinsa intre 10 si 60 de luni (maxim 5 ani).

Pentru sumele care depasesc 10.000 de lei se solicita fideiusor (codebitor, persoana care garanteaza creditul si se obliga ca va plati datoria in cazul in care solicitantul nu o mai face din orice motive). Comisionul de analiza este zero, dobanda este fixa, de 9% pe an, iar comisionul lunar de administrare este de 4,4%, se arata in oferta pentru pensionari.

Pe portalul instituitiei financiare nebancare se arata ca, in conformitate cu normele interne acordare imprumuturi Credius, oferta de credit este personalizata. Solicitantul trebuie sa obtina un venim minim de 400 de lei pe luna si sa prezinte urmatoatele documente: actul de identitate, cerere de credit tip, ultimul talon de pensie in original, decizia de pensionare in copie si original si extras de cont bancar pe ultima luna incheiata.

Care sunt IFN-urile pentru pensionari?

IFN-urile care acorda credite pentru pensionari au prelungit varsta maxima pana la care se poate angaja un imprumut

Pana nu de mult un pensionar nu avea nicio sansa de a mai obtine vreodata credit. Cauzele erau multe, si de multe ori nu era vina bancilor: inflatia facea ca o pensie buna de stazi sa nu mai valoreze mare lucru peste jumatate de an, sanatatea era la pamant… Nu ca astazi situatia este ca in vest, dar fata de acum 10-15 ani, fara discutie, chiar daca ne place atat de tare sa ne plangem tot timpul, treburile stau mult, mult mai bine, inclusiv in ce priveste speranta de viata..

Dar cate dintre banci s-au acomodat cu noua sitatie in ce priveste pensionarii? Putine. Cu totul altele sunt insa optiunile la institutiile financiare nebancare. Vom vedea mai jos.

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Dintre IFN-urile pe care le analizam si promovam in paginile acestui portal, doar cateva societati acorda credite cu ultima rata scadenta la varsta de 65 de ani sau peste. Una dintre acestea este Credius. Oarecum de inteles pe de o parte: Credius acorda imprumuturi rapide doar cu buletinul si credite pentru cumpararea in rate direct din magazin, ambele cu rambursare pe termen lung.

Dupa Credius, vine cu o limita aparte Garanti Credite de Consum: 69 ani (data ultimei rate scadente). Apoi, vine grupul mare al IFN-urilor care acorda credite pensionarilor cu limita de varsta a ultimei rate la 70 de ani: Provident, iCredit, Cetelem, Ferratum, Extra Finance, Viva Credit – pana la salariu si Personal si Simplu Credit.

Trebuie sa facem o nota explcativa aici: In exemplul Garanti Credite de Consum, pentru a lua un credit pentru nevoi personale pe o perioada maxima – 5 ani, indeplinind regula celor 69 de ani impliniti dupa ultima rata scadenta, inseamna ca nu puteti obtine imprumutul daca aveti peste 64 de ani. Cel putin in cazul barbatilor, unde varsta de pensionare este de 65 de ani.. s-ar spune ca nu este un credit pentru pensionari. Dar la acelasi IFN, daca aveti 66 de ani si 11 luni, puteti face fara probleme cerere pentru un credit pe 3 ani.

TBI credit pentru pensionari

Gata cu paranteza, acum vine campioana: la TBI Bank (fosta TBI Credit), varsta maxima este de: 75 ani (saptezeci si cinci ani) ! Sa vedem care sunt conditiile de acordare:

Deci absolut nimic spectaculos, iar pensia minima ceruta pentru a putea solicita imprumuturi la TBI Bank (fosta TBI Credit) este de 500 lei la creditele pentru nevoi personale si 350 lei la creditele de bunuri.

Banci care acorda credite pentru pensionari, fara limita de varsta

Există mai multe instituții financiare care oferă credite pentru pensionari, fără limită de vârstă. Iată câteva exemple:

  1. Banca Transilvania – oferă credite pentru pensionari cu vârsta de peste 75 de ani, cu o perioadă de rambursare de până la 5 ani și cu o dobândă fixă sau variabilă, în funcție de preferințele clienților.
  2. BRD – Groupe Société Générale – oferă credite pentru pensionari cu vârsta de peste 70 de ani, cu o perioadă de rambursare de până la 7 ani și cu o dobândă fixă sau variabilă, în funcție de preferințele clienților.
  3. CEC Bank – oferă credite pentru pensionari cu vârsta de peste 70 de ani, cu o perioadă de rambursare de până la 5 ani și cu o dobândă fixă sau variabilă, în funcție de preferințele clienților.
  4. Raiffeisen Bank – oferă credite pentru pensionari cu vârsta de peste 65 de ani, cu o perioadă de rambursare de până la 5 ani și cu o dobândă fixă sau variabilă, în funcție de preferințele clienților.
  5. UniCredit Bank – oferă credite pentru pensionari cu vârsta de peste 70 de ani, cu o perioadă de rambursare de până la 7 ani și cu o dobândă fixă sau variabilă, în funcție de preferințele clienților.

Este important să verificați cu atenție condițiile fiecărei instituții financiare înainte de a lua o decizie și să alegeți oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor și posibilităților dumneavoastră.