Creditul auto specializat in cele doua variante: ai masina si vrei imprumut, sau ai gasit masina second hand si nimeni nu iti da credit sau leasing sa o cumperi.

Mogo auto rulate | credit auto second hand

Mogo inseamna credit auto. Ce inseamna credit auto la Mogo? Ca sa glumim putin: ori una, ori cealalta. Adica ambele. Ai o masina, ai nevoie de bani, Unde poti garanta cu ea pentru a obtine un imprumut avantajos pe termen lung, cu plata in rate? Cu siguranta nu la o casa de amanet. Ramane varianta sa mergi la Mogo. Sau nu ai o masina, nici nu ai bani de una noua. Ca sa cumperi in rate o masina second-hand, poti merge doar la cele cateva societati foarte mari care au in oferta atat masini rulate, cat si societatea proprie de leasing. Dar aici ofertele sunt foarte putin variate, iar preturile foarte mari. Ce, chiar toti ne permitem sa luam Touareg sau Q7?

Credite auto pentru orice buzunar

Ne bucuram ca apreciati acest articol. Daca totusi nu este exact ceea ce cautati, credem ca v-ar putea fi de mai mult ajutor materialul Credite nebancare urgente online. Sau, daca totul este OK, continuati acest articol, urmeaza sectiuni si mai interesante si trimiteri la cele mai bune oferte.

Ce reprezinta Mogo? Cine sunt ei si cu ce se ocupa? Avantaje, dezavantaje, riscuri? Cine poate apela la seviciile Mogo? Ce avem de castigat?

Sa le luam pe rand. Mogo IFN SA s-a lansat legal in Romania anul trecut, si a inceput activitatile comerciale de imprumuturi nebancare in luna iulie a acestui an. Are sediul in Bucuresti, iar filiale pentru moment sunt Mogo Timisoara, Mogo Cluj si Mogo Iasi. Firma are la baza grupul baltic Mogo Finance lansat in 2012, cu activitati pentru moment in Letonia, Lituania, Estonia, Georgia si Romania.

Principala ocupatie a Mogo este creditul auto – in cele doua variante descrise mai sus, vazut ca un imprumut nebancar rapid acordat in 15 minute si rambursabil in 5 ani – cel mai lung credit nebancar din Romania.

Serviciile Mogo – creditul auto sunt simple:

  1. Vreau Masina! Iti gasesti singur masina, orice masina, orice vechime, orice sursa (doar sa o poti cumpara legal, cu actele in regula). Se accepta la finantare autovehicule cu pret minim de 2500 lei si maxim 66000 lei adica cca 540 euro minim – 14300 euro maxim). Trebuie sa ai un avans – cel putin 15% din valoarea de achizitie. Apoi, iti alegi perioada in care vrei sa achiti (sau suma lunara pe care o cinsideri potrivita): intre 6 luni si 5 ani.
  2. Am masina, am nevoie de bani! Conditii relativ similare: poti imprumuta, in functie de valoarea de pata a masinii cu care garantezi, intre 2500 si 45000 lei, pe termen foarte lung, intre 6 luni si 60 de luni.

Desigur, conteaza si cat costa, nu? Dobanda este clara, 3,15% dobanda lunara ca sa cumperi masina, 3,50% dobanda lunara daca imprumuti bani cu masina garantie. Verifica la final lista completa de taxe si comisioane Mogo – creditul auto.

Tot pe site gasesti un instrument rapid si foarte util de evaluare a valorii masinii (fie cea cu care vre sa garantezi, fie cea pe care doresti sa o cumperi.

Când este mai bun un credit auto decat un contract de leasing auto?

La un moment dat, aproape fiecare șofer aflat în căutarea unei mașini noi s-a confruntat cu marea întrebare: este mai bine să cumpere pe credit sau să faca leasing?

Din păcate, nu există un răspuns universal. Cum să achiziționați un vehicul depinde în mare măsură de prioritățile cuiva – dacă obțineți cea mai bună afacere din punct de vedere financiar, să aveți luxul de a vă urca la un nou set de roți la fiecare câțiva ani sau să conduceți o mașină mai scumpă decât vă puteți permite să o dețineți. Când vine vorba de obținerea celei mai bune oferte, cumpărarea este în general mult mai bună decât închirierea. De asemenea, vă oferă mai multă flexibilitate în modul în care vă folosiți mașina.

Cumpărați vs. închiriați o mașină: diferențe cheie

Când oamenii decid să închirieze o mașină, este adesea pentru că se concentrează pe imaginea pe termen scurt. Contractele de leasing necesită de obicei un avans mai mic și prezintă plăți lunare mai mici decât un împrumut.

Motivul este că, în cazul plății unui împrumut, suma principală este valoarea întregii mașini împărțită la numărul de luni de împrumut. Deci, dacă cumpărați o mașină de 27.000 EURO și aveți un împrumut pe 3 ani, plătiți 750 EURO în fiecare lună în principal (preț de vânzare de 27.000 EURO/36 de luni = 750 EURO). Desigur, vei fi responsabil și pentru interes.

Cu un leasing, însă, plata lunară corespunde doar sumei pe care se așteaptă să se deprecieze mașina, nu prețului integral de achiziție. Să presupunem că dealer-ul estimează că mașina își va pierde jumătate din valoare pe parcursul unui leasing de trei ani, valorând 13.500 EURO atunci când locatarul o returnează reprezentanței. Plata principalului va fi de numai 375 EURO pe lună (suma de amortizare de 13.500 EURO/36 de luni = 375 EURO).

Înseamnă asta că leasingul are mai mult sens din perspectivă financiară? De obicei, contrariul este adevărat. Cu excepția cazului în care aveți obiceiul de a cumpăra și vinde mașini la fiecare doi ani, obținerea unui împrumut este probabil abordarea mai rentabilă.

Pentru că, deși ați plătit mai puțin în primii ani, nu aveți capital propriu în mașină atunci când contractul de leasing expiră. Deci, dacă doriți să păstrați mașina, trebuie să veniți cu cei 13.500 de dolari pe care îi valorează acum. Și pentru că leasing-urile tind să vină cu taxe financiare și costuri inițiale mai mari – taxa de inițiere a leasingului este un exemplu comun – probabil că ar fi mai bine să cumpărați vehiculul de la început.

Motive pentru a cumpăra o mașină

Pe lângă faptul că va costă mai puțin, în multe cazuri, cumpărarea unei mașini are și alte avantaje: