Actualizat pe aprilie 26, 2023

Creditul auto specializat in cele doua variante: ai masina si vrei imprumut, sau ai gasit masina second hand si nimeni nu iti da credit sau leasing sa o cumperi.

Creditele auto sunt o modalitate populară de a cumpăra o mașină nouă sau second-hand în România. În funcție de nevoile dumneavoastră, există diferite opțiuni de finanțare disponibile. În acest articol, vom discuta despre creditele auto second-hand, creditele auto pentru mașini noi, creditele auto nebancare, sistemul de garanții la un credit auto și ofertele de credite pentru mașini disponibile la instituțiile financiare din România.

Creditele auto second-hand (auto rulate)

Dacă sunteți interesat să achiziționați o mașină second-hand, există opțiuni de finanțare disponibile și pentru aceasta.

Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că, de obicei, ratele la creditele auto pentru mașini second-hand sunt mai mari decât cele pentru mașinile noi, din cauza riscurilor implicate în finanțarea unui vehicul mai vechi.

În plus, trebuie să țineți cont de faptul că perioada de rambursare a creditului poate fi mai scurtă decât cea pentru mașinile noi.

Creditele auto pentru mașini noi

Dacă doriți să achiziționați o mașină nouă, puteți opta pentru un credit auto. Acest tip de finanțare poate oferi rate mai mici și perioade de rambursare mai lungi decât cele pentru mașinile second-hand.

De asemenea, puteți beneficia de oferte speciale de la instituțiile financiare, cum ar fi reduceri la dobânzi sau perioade de grație la începutul creditului.

Creditele auto nebancare

În afara instituțiilor bancare, există și alte opțiuni de finanțare disponibile pentru cumpărarea unei mașini, cum ar fi creditele auto nebancare.

Acestea pot fi o soluție pentru cei care nu au un venit regulat sau care nu pot obține un credit bancar din diverse motive. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la dobânzile ridicate și la alte costuri ascunse asociate cu aceste tipuri de credite.

Sistemul de garanții la un credit auto

Atunci când luați un credit auto, trebuie să fiți conștienți de sistemul de garanții asociat cu acesta.

De obicei, instituțiile financiare vor cere o garanție sub formă de ipotecă sau de gaj asupra mașinii achiziționate. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care nu puteți plăti ratele, instituția financiară poate lua posesia mașinii pentru a-și recupera datoria.

Oferte de credite pentru mașini (Credite Auto)

În prezent, piața creditelor auto din România oferă o gamă variată de opțiuni, atât de la bănci, cât și de la instituții financiare nebancare.

În acest capitol vom analiza cele mai avantajoase oferte de credite auto disponibile în România, împreună cu detalii privind condițiile de acordare, dobânzile și comisioanele aferente.

Credit auto Banca Transilvania

Banca Transilvania oferă credite auto pentru persoanele fizice, cu o dobândă fixă și o perioadă de rambursare de până la 7 ani. Suma maximă acordată este de 100.000 de lei, iar avansul minim este de 15%. De asemenea, banca permite încheierea unui pachet de asigurări auto. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul băncii la adresa https://www.bancatransilvania.ro/credite/credite-de-nevoi/credit-auto.

Alpha Bank – Alpha Auto

Alpha Bank oferă credite auto pentru persoane fizice, cu o dobândă fixă sau variabilă și o perioadă de rambursare de până la 7 ani. Suma maximă acordată este de 75.000 de euro, iar avansul minim este de 20%. Banca oferă și posibilitatea încheierii unui pachet de asigurări auto. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul băncii la adresa https://www.alphabank.ro/persoane-fizice/credite/credite-auto/alpha-auto.

Credit auto Toyota Financial Services

Toyota Financial Services oferă credite auto pentru achiziționarea de vehicule Toyota noi sau utilizate, cu o dobândă fixă și o perioadă de rambursare de până la 5 ani. Suma maximă acordată este de 120.000 de lei, iar avansul minim este de 15%. De asemenea, clientul poate beneficia de oferte speciale pentru asigurarea și întreținerea vehiculului. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul companiei la adresa https://www.toyota.ro/buy-and-offers/financing/credit-auto.

Credit auto Transilvania Leasing & Credit

Transilvania Leasing & Credit oferă credite auto pentru persoane juridice, cu o dobândă fixă și o perioadă de rambursare de până la 5 ani. Suma maximă acordată este de 200.000 de euro, iar avansul minim este de 20%.

Banca permite încheierea unui pachet de asigurări auto și acoperă o gamă largă de vehicule, inclusiv autoturisme, camioane și utilaje agricole.

Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul băncii la adresa https://www.transilvanialeasingsicredit.ro/persoane-juridice/credit/credit-auto.html.

Creditul Expresso Mașina BRD

BRD oferă credite auto pentru persoane fizice, cu o dobândă fixă și o perioadă de rambursare de până la 5 ani. Suma maximă acordată este de 50.000 de euro, iar avansul minim este de 20%.

Banca oferă și posibilitatea încheierii unui pachet de asigurări auto și a unui program de întreținere a vehiculului la partenerii săi. Clienții pot opta pentru plata ratei lunare în funcție de preferințele lor, prin ordin de plată sau direct din contul BRD.

Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul băncii la adresa https://www.brd.ro/persoane-fizice/credite/credite-personale/creditul-expresso-masina.

Creditul auto Porsche Finance

Porsche Finance Group Romania este o subsidiară a Porsche Bank AG, oferind clienților săi posibilitatea de a accesa servicii financiare și produse dedicate automobilelor Porsche și ale altor mărci de prestigiu.

Printre aceste produse se numără și creditul auto Porsche Finance, care permite achiziționarea unui vehicul nou sau second-hand prin intermediul partenerilor Porsche.

Creditul este disponibil pentru persoane fizice și juridice, iar valoarea finanțării poate fi de până la 80% din prețul autovehiculului.

Detalii despre creditul auto Porsche Finance pot fi găsite pe site-ul companiei la adresa https://www.porschefinance.ro/produse/credit-auto/.

Creditul auto TBI Bank

TBI Bank este o instituție financiară internațională, prezentă în țările din Europa Centrală și de Est, care oferă produse și servicii bancare variate, inclusiv credite auto.

Creditul auto TBI Bank este disponibil pentru persoane fizice și juridice și poate fi folosit pentru achiziționarea de autovehicule noi sau second-hand, inclusiv autoutilitare și motociclete.

Finanțarea poate ajunge până la 90% din valoarea mașinii, iar perioada de rambursare poate fi de până la 60 de luni.

Mai multe informații despre creditul auto TBI Bank pot fi găsite pe site-ul băncii la adresa https://tbibank.ro/product/creditul-auto/.

Finanțarea achiziției de autovehicule prin Mogo Finance IFN

MOGO Finance este o companie fintech cu sediul în Estonia, specializată în finanțarea achiziției de autovehicule.

MOGO oferă servicii de leasing și credite auto pentru persoane fizice și juridice, cu o gamă largă de opțiuni de finanțare și flexibilitate în adaptarea la nevoile clienților. Clienții pot alege perioada de rambursare și rata lunară, în funcție de preferințele lor și posibilitățile financiare.

Detalii despre produsele MOGO, inclusiv creditul auto, pot fi găsite pe site-ul companiei la adresa https://www.mogo.ro/.

Creditul auto UniCredit Consumer Financing (UCFin)

UniCredit Consumer Financing (UCFin) este o divizie a UniCredit Bank, specializată în finanțarea persoanelor fizice. Printre produsele UCFin se numără și creditul auto, care permite achiziționarea unui autovehicul nou sau second-hand, indiferent de marcă.

Finanțarea poate ajunge până la 90% din valoarea autovehiculului, iar perioada de rambursare poate fi de până la 84 de luni (atenție la perioada lungă de rambursare – nespecifică dat fiind limita uzuală de 5 ani pentru creditele de consum – mai multe detalii despre asemenea excepții în pagina credit nevoi personale 10 ani).

Detalii despre creditul auto UCFin pot fi găsite pe site-ul băncii la adresa https://www.ucfin.ro/creditul-auto.

Creditul auto Autogeist

Autogeist este o companie specializată în finanțarea achiziției de autovehicule, oferind clienților săi posibilitatea de a accesa credite auto avantajoase și flexibile.

Creditul auto Autogeist este disponibil pentru persoane fizice și juridice, indiferent de marcă și vârstă a autovehiculului, și poate fi utilizat pentru achiziționarea de mașini noi sau second-hand.

Finanțarea poate ajunge până la 80% din valoarea autovehiculului, iar perioada de rambursare poate fi de până la 60 de luni.

Clienții Autogeist beneficiază de o evaluare rapidă a cererii și de o gamă variată de opțiuni de finanțare.

Mai multe informații despre creditul auto Autogeist pot fi găsite pe site-ul companiei la adresa https://www.autogeist.ro/credit-auto/.

Avantajele și dezavantajele unui credit auto – văzute în special prin comparație cu sistemul de leasing auto

Atunci când vine vorba de achiziționarea unui autovehicul, există două opțiuni populare de finanțare disponibile pentru cumpărători: creditul auto și leasingul auto. Fiecare dintre acestea are avantajele și dezavantajele sale, iar decizia finală depinde de preferințele și nevoile fiecărui individ.

Avantajele creditului auto includ faptul că proprietarul autovehiculului își deține mașina imediat după achiziție, iar aceasta poate fi vândută oricând dorește. În plus, odată ce creditul auto este achitat, proprietarul mașinii este liber să o folosească fără nicio restricție. De asemenea, creditul auto poate fi utilizat pentru achiziționarea unui autovehicul folosit, ceea ce în general nu este posibil în cazul leasingului.

Pe de altă parte, dezavantajele creditului auto includ costul mai mare al dobânzii și taxelor în comparație cu leasingul auto. De asemenea, proprietarul autovehiculului trebuie să-și asume întreținerea și reparațiile mașinii, iar aceste costuri pot fi foarte mari, în special după expirarea garanției.

În ceea ce privește leasingul auto, avantajele includ ratele mai mici decât cele ale creditului auto și faptul că întreținerea și reparațiile sunt de obicei acoperite de către compania de leasing. În plus, la sfârșitul perioadei de leasing, proprietarul poate alege să-și schimbe mașina cu un model mai nou, ceea ce poate fi un avantaj în termeni de confort și siguranță. De asemenea, leasingul auto poate fi o opțiune mai bună pentru cei care nu doresc să-și asume riscul devalorizării autovehiculului în timp.

În ceea ce privește dezavantajele, leasingul auto nu oferă aceeași libertate de utilizare a autovehiculului ca și creditul auto, deoarece mașina trebuie returnată la sfârșitul perioadei de leasing. În plus, proprietarul autovehiculului nu deține efectiv mașina, ci doar o folosește, ceea ce poate fi o problemă pentru unii oameni. De asemenea, în cazul în care mașina suferă daune semnificative în timpul perioadei de leasing, acest lucru poate avea un impact negativ asupra valorii de revânzare a autovehiculului.

În concluzie, fiecare dintre aceste opțiuni de finanțare are avantajele și dezavantajele sale. Este important să se ia în considerare nevoile și preferințele individuale, precum și costurile implicate, pentru a lua cea mai bună decizie pentru fiecare situație în parte.