Actualizat pe aprilie 20, 2023

Obține acum creditul de care ai nevoie fără să mai aștepți! Descoperă ofertele cele mai avantajoase din categoria IFN credite persoane fizice.

În ultimii ani, instituțiile financiare nebancare (IFN) au devenit o alternativă populară pentru cei care caută credite personale. În acest articol, vom discuta despre creditele pentru persoane fizice oferite de IFN-uri, cum funcționează acestea și ce trebuie să aveți în vedere atunci când le contractați.

Descriere oferta IFN credite persoane fizice

Beneficiari: orice persoana fizica romana sau straina in varsta de cel putin 18 ani si care indeplineste toate criteriile de eligibilitate impuse de catre banci.

Destinatie: acoperirea tuturor cheltuielilor de tip nevoi personale, respectiv finantarea rapida si usoara a oricarui tip de cheltuiala, fara nici un alt document justificativ.

Avantaje:

Moneda de acordare: RON, EUR, USD, CHF

          Valoare maxima: 15.000 EUR sau 10.000 EUR echivalent in lei, in functie de banca si de conditiile specifice de creditare.

          Gradul de indatorare: in functie de fiecare societate bancara, maxim 70%, luindu-se in calcul toate celelalte obligatii de plata ale solicitantului.

          Dobanda: doar apeland la un consultant vei putea alege cea mai buna oferta de pe piata pentru dobanda.

          Comisioane: comisioanele se pot retine din credit, nefiind necesara detinerea acestora la acordarea creditului. De asemenea, doar printr-un consultant vei plati cele mai mici comisioane si vei avea reducere la alte costuri.

          Conditii de eligibilitate: doar apeland la un consultant, sursele tale care pot fi luate in calcul, vor fi multiple, in sensul in care se poate face un cumul de venituri fie pe familie, fie cu alti coplatitori externi, fara a mai fi necesar ca acestia sa aiba aceeasi adresa cu solicitantul de credit.

De asemenea, sursele pentru stabilirea veniturilor pot proveni din:

Nu mai trebuie sa pierzi timp, sa mergi la banci pentru a afla cea mai buna oferta. Aplica acum sau ia legatura cu un consultant si creditul va fi mult mai simplu si mai ieftin pentru tine.

Cel mai bun moment pentru un credit nevoi personale

Creditele pentru nevoi personale acum trei ani, luand ca exemplu luna octombrie, au fost in total 600 milioane lei. Acum doi ani, crescusera binisor, la 800 milioane lei. Dar anul trecut saltul a fost mai mult decat semnificativ: s-a ajuns la 1200 milioane lei total, adica o crestere 50% fata de anul anterior, si dublu fata de cu doi ani in urma.
Ce inseamna aceasta? De ce anul urmator ar trebui sa fie cel mai prielnic an pentru investitii prin credite de nevoi personale?

Ofertele sunt foarte bune acum, dar tot e bine sa apelezi la imprumut doar daca ai nevoie serios de bani

Idea este urmatoarea: o data cu relansarea puternica a creditelor de consum, acordate preponderent de catre banci, dar si cu o concurenta serioasa din partea IFN-urilor, preturile au scazut – respectiv dobanzile.

In plus, piata creditelor este deja foarte bine reglementata si controlata, astfel incat la contractele noi de imprumut este foarte greu sa mai gasiti clauze abuzive.

In concluzie, anul acesta creditele personale sunt foarte ieftine. Dar de ce credem ca nu vor mai fi la fel de ieftine la anul? Sunt mai multe motive la care ne gandim.

In primul rand, credem ca se va reveni pe inflatie. In al doilea rand, toate legile noi care incep sa lege de maini bancile (ca de exemplu legea darii in plata) vor face ca bancile sa aiba nevoie de profit din alte parti. Nu in ultimul rand, dupa ce trece anul electoral si se termina cu cadourile, pomenile, cresterile de salarii si pensii sau alte de-acestea, urmeaza un an mai neplacut, din punct de vedere economic.

De aceasta credem ca este anul potrivit pentru a repara casa, a cumpara mobila, a lua un teren.. orice credeti ca este bun si merita o investitie. Dar de ce anume este foarte important sa va feriti? Pai, 1: feriti-va de creditele in valuta, chiar si de cele in euro. Daca se revine pe inflatie, nu se stie unde mai ajunge cursul de schimb; 2 – chiar daca este posibil sa pierdeti cativa lei.. mai bine evitati un credit cu dobanda variabila.

Multa vreme, cam pana la jumatatea acestui an, situatia era simpla: indicii de referinta tot scadeay, adica si dobanzile noastre – cei cu credite la dobanda variabila – tot scad, dar cine stie cat va mai dura? La un moment dat dobanzile vor reincepe sa creasca, este clar. Acum insa, si mai mult ca sigur asa va continua si in anul urmator, ROBOR a inceput sa creasca semnificativ – de aici si dobanzile, si ratele pana la urma.

Acordarea de credite de consum – imprumuturi destinate nevoile personale, este in varf anul curent, dar trebuie sa fim atenti.

Costul imprumutului rapid la domiciliu

Pentru a putea primi un credit rapid Provident in maxim 48 de ore trebuie sa comanzi extra-optiunea Imprumut la Domiciliu – altfel se aplica conditiile standard

Orice s-ar crede, obtinerea unui imprumut nebancar de la Provident dureaza undeva intre 10 si 15 zile. Pentru ca sa primesti banii mult mai repde, cand ai o situatie de urgenta, IFN-ul iti d posibilitatea de a reuzi, prin optiunea de acordare a imprumutului la domiciliu. Bineinteles, acest serviciu nu este gratuit. Sunt multe IFN-uri care acorda creditee rapid la domiciliu, niciunul din acestea nu ese ieftin, insa doar Provident iti ofera posibilitatea sa alegi: vrei, platesti, nu vrei, astepti cateva zile in plus.

Comoditate maxima, dar la nu gratis

V-am obisnuit in acest site cu prezentarea si analiza ofertelor bancare si nebancare. Aici insa, vom face un exerciciu special: o comparatie intre creditele nebancare Provident clasice, si varianta de imprumut rapid la domiciliu a aceluiasi institutii financiare nebancare. Pe scurt deci, vom compara doua produse de creditare diferite, provenind insa de la aceeasi institutie.

Pentru a face insa analiza mai intereseanta, dar mai ales – mai utila, vom contnua cu o comparatie raportata la o alta institutie de credit.

Dar sa incepem cu inceputul, caracteristici credite Provident:

Deci serviciul de imprumut rapid la domiciliu la Provident costa 409.20 lei – la un credit de 1000 lei. De ce atat de mult, doar ca sa primesti banii mult mai repede? In principiu da, dar trebuie sa spunem ca imprumutul la domiciliu Provident nu inseamna doar sa it aduca banii acasa, ci:

Este clar ca scapi astfel de cel putin 44 de drumuri ! Deja s-ar putea sa inceapa sa merite costurile. Numai daca aduni comisioanele bancare sau costurile drumurilor, si deja se scade o parte mare din cei 400 si ceva de lei costul serviciului.

Dar ca sa vedem daca merita, sa comparam cu alte servicii de gestionare la domiciliu a creditului: iCredit. Daca iei 1000 de lei imprumut de la iCredit, perioada maxima de rambursare este de 36 de saptamani (fata de cele 44 ale Provident), iar rata saptamanala la acest credit este de 56.03 lei.

Asta inseamna ca, daca iCredit ti-ar da acesti 1000 de oei pe 44 de saptamani, rata ar fi de aproape 46 de lei. Cat e la Provident, cu serviciul de gestionare la domiciliu? Aproape 40 de lei.

Care ar putea fi avantajele in acest caz, la iCredit, daca costul este ai mare? In general, iCredit acorda mai usor creditele (au condtii minime mai lejere) si in general mai repede (chiar si la 24 de ore.

IFN credit pentru fiecare

Vrei un imprumut rapid, tip IFN, dar ti-e teama de costuri? Aflati aici cat costa un imprumut nebancar – oferte credit IFN pentru fiecare, cat si cand ai nevoie

Bancile ofera cu mare greutate un credit, pentru ca cer foarte multe documente si pentru ca analiza dosarului dureaza atat de mult, incat iti trece. IFN-urile, in schimb, acorda cu mult mai mare usurinta orice fel de imprumuturi, rapid si fara bataie de cap: foarte putine documente si timpi de de analiza dosar foarte scurti. Dar cat costa? Nici bancile nu dau cele mai ieftine imprumuturi, dupa cum nici institutiile financiare nebancare, in cea mai mare parte a lor, nu iau pielea de pe tine. Dar oricum am privi situatia, usurinta cu care primesti banii de la un IFN are un cost suplimentar: dobanda este mai mare.

Detaliile unui credit IFN

Cat de mare este dobanda la IFN? Depinde de institutie si mai ales, de tipul imprumutului.

Cand se calculeaza costul unui imprumut nebancar, regula este simpla: cu cat mai repede se dau banii si cu cat acele cerute la dosar sunt mai putine, cu atat mai mare este dobanda.

O alta importanta a acestei reguli ne spune insa si altceva: cu cat sunt mai mari costurile imprumutului, cu atat mai mica este suma acordata si tot cu atat este mai scurta perioada de rambursare.

Spre exemplu, un imprumut nebancar luat de la Cetelem, de 20000 lei, pe o perioada de 60 de luni (5 ani), are o dobanda anuala efectiva care porneste de la 9,81%, DAR: se cere un dosar aproape ca la banca (inclusiv adeverinta de venit, documentele de domiciliu si fisa fiscala). In contraexemplu, un imprumut rapid de la Ferratum, acordat doar cu buletinul (la propriu), cu virarea banilor chiar si in 60 de minute, pentru 1000 de lei imprumutati pentru 30 de zile, rambursati in total aproape 1400 lei.

Poate va mira asemenea costuri, atat cele foarte mci de la anumite IFN-uri (exista banci care au dobanda mai mare decat anumite oferte de la Cetelem sau de la Garanti Credite de Consum), dar si cele atat de mari de la altele, dar pana la urma totul se explica foarte simplu.

Fiecare IFN are politica sa – sunt societati private, care acorda imprumuturile din fonduri proprii, au riscuri mari (sunt destui si clientii care nu platesc ratele la timp). Fiecare tip de client are caracteristicile sale – raportate mai ales la categoria de risc, si in consecinta e normal ca dobanzila sa nu fie aceleasi pentru orice client si pentru orice imprumut. Fiecare tip de credit are riscurile sale – una este sa acorzi un imprumut catre un salariat cu venituri mari, neinscris in Biroul de Credite, si de la care ai prins garantii, alta este sa dai bani doar pe un formular completat pe net, cu o copie de pe buletin.

Cum cauti un imprumut rapid?

Credite rapide: sume mari, dobanzi aproape ca la banci, rambursare in 3-5 ani si acordare in maxim 48 de ore

Pentru a obtine cel mai bun credit rapid pentru nevoile tale este bine sa intelegi cel mai important lucru: trebuie sa dovedesti ca ai cum sa achiti ratele, fara probleme, si ca ai de gand sa o faci. Cel mai sigur pentru a obtine asa ceva este pentru cei care sunt angajati cu carte de munca, cu ceva vechime, si cu familie, fara alte datorii mari si fara restante la alte imprumuturi.

Pare dificil? Poate, dar la fel de dificil ar fi sa dovedesti ca ai cum sa dai banii inapoi la banca sau la IFN, daca tu nu ai venituri, sau nu poti sa faci dovada lor. Sau, mai rau, daca nu vrei sa faci efortul de a cere la angajator o adeverinta de salariu si o fisa fiscala, apoi un extras de cont de la banca unde ai cardul.

Tip oferta imprumut IFN

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Esti angajat cu cel putin 12 luni vechime la actualul loc de munca, nu ai alte datorii mari (nici tu nici sotul / sotia), nu esti inscris in Biroul de Credit cu restante din urma, si ai nevoie rapida de bani mai multi imprumut?

La banci dureaza 1-2 saptamani, uneori si mai mult, si niciodata nu stii clar care sunt regulile: una iti spune functionarul la sucursala, alta vine raspunsul de la analiza dosarului din centrala.

La IFN-uri ai auzit ca dobanzile sunt extraordinar de mari? Nu mai este de mult corect. Este adevarat, pentru cei care vor credite rapide doar cu buletinul, fara adeverinta de salariu, de pe o zi pe alta si pentru timp foarte scurt, dobanzile sunt mari si foarte mari. Dar pentru un credit de nevoi personale normal, acordat rapid si transparent, la institutii financiare nebancare serioase, dobanzile sunt cu un pic mai mari decat la majoritatea bancilor. Garantat, exista anumite credite IFN care au o dobanda totala (anuala efectiva) mai ica decat anumite credite bancare, pentu aceasi suma, aceeasi perioada si aceeasi persoana !

Printre cele mai atractive dobanzi din sistemul creditelor nebancare rapide se numara, fara discutie, produsele Cetelem, Garanti Credite de Consum si Credius. Ai nevoie rapid de o suma mai mare, de exemplu 5000 de lei? Nu vrei rata foarte mare dar nici sa o lungesti 5 ani? Ok, cere un credit pe 36 de luni, 5000 lei, pentru achizitie bunuri sau nevoi personale. La Cetelem rata ar fi de 187.85 lei / luna. La Garanti Credite de Consum – 236.94 lei / luna. La Credius – 262.61 lei / luna.

Care este diferenta dintre cele trei?

  1. Durata de acordare, care este, desigur, invers fata de cost: la Credius poti avea banii si in 60 de minute direct in magazin;
  2. Conditiile de acordare, cu cat este mai ieftin, cu atat mai dificil;
  3. Actele cerute (la asemenea dobanzi – pentru ca toate trei sunt foarte bune pentru un credit rapid – se cere cu siguranta adeverinta de venit).

Te califici pentru un imprumut nebancar?

Verifica inainte de a solicita un imprumut! Fiecare IFN are propriile reguli de evaluare a cererii tale de credit, la unele te poti califica, la altele nu

Desi in regulile institutiilor financiare nebancare nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa depui de mai multe ori o cerere pentru acordarea de credite, este lesne de inteles ca daca ti s-a respins o data dosarul, cam degeaba te apuci sa mai faci cereri inca o data, si inca o data, asteptandu-te la un rezultat diferit. Nu te gandi ca, daca ti s-a respins cererea, o fi de vina consultantul cu care ai vorbit la telefon, sau vreo doamna de la birou.

Regulile de calificare ale IFN-urilor, chiar daca difera de la o institutie la alta, sunt totusi clare si precise, astfel incat iti spunem cu certitudine: ai depus cerere la IFN-ul X, dar nu ai primit imprumutul? Daca nu ti s-a schimbat ceva semnificativ in situatie (adica sa ai o slujba mai bine platita.. ceva de genul acesta), atunci ia-ti gandul de la ACEK IFN.
Poti incerca insa la altii, dar deja trebuie sa fii mult mai atent: cauta sa aflii de dinainte care sunt regulile, si sa ceri doar atat cat esti cat de cat sigur ca nu ti se poate refuza.

Calificare imprumuturi nebancare

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Multi oameni intreaba, si gasiti asemenea exemple la mai toate IFN-urile: “Daca mi s-a refuzat un credit, pot face o noua cerere?”

Raspunsul este aproape intotdeauna “Da, desigur, dar…”. Acel ‘dar’ spune multe..

Un exemplu foarte bun gasim la Viva Credit – plus noul credit rapid cu plata in rate Viva Personal, inca din faza de depunere prealabila a cererii, trebuie sa fii de acord cu urmatorul text: ‘Sunt de acord cu faptul ca Viva Credit IFN S.A. poate refuza cererea mea de credit fara a-mi explica motivul refuzului’.

Alt exemplu, iCredit, unde la aceasta intrebare raspunsul este ca da, puteti depune o cerere ori de cate ori doriti, insa: sa treaca cel putin 3 luni de cand ti-a fost respinsa cererea, iar intre timp sa ti se fi imbunatatit situatia (este vorba in special de cresterea veniturilor). Ganditi-va ca un imprumut rapid iCredit se acorda aproape fara acte, consultantul se deplaseaza la voi..

La fel aproape se intampla si la celelalte IFN-uri, insa luati aminte: acolo unde se cer foarte putine acte, sau chiar deloc, si ti s-a respins cererea, mai bine uiti. La institutiile care cer foarte multe documente insa, chiar daca nu ti-a iesit, este mai usor sa revii cu un nou dosar, cu conditia de a aduce acte noi, sau de a cere mai putin bani. La Garanti Credite de Consum, de pilda, actele solicitate pentru angajati sunt: document de identitate (buletin sau carte de identitate), adeverinta de salariu (sau ultimii fluturasi de salariu – stampilati), fisa fiscala (se obtine anual sau la cerere de la angajator, pentru anul precedent incheiat) si factura de utilitati (de la caz la caz).

In cazul in care aveti si alte venituri, se completeaza cu documentele corespunzatoare.

Alte credite prin societati nebancare

Selectam aici ofertele cele mai bune de credite prin societati nebancare: alege un imprumut IFN in functie de suma dorita, de perioada si de dobanzi. Comisioane zero, fara taxe ascunse, fara adeverinta.

Cu mare neplacere va anuntam: vine inflatia. Vor creste cursul de schimb, produsele si serviciile se vor scumpi. Vor creste si salariile, pensiile, dar nu in acelasi ritm. Ce luati acum dintr-un salariu, nu veti mai putea lua la anul din acelasi salariu, si nici macar daca vi se mareste salariul.

Descriere produse

Daca discutam despre obtinerea unor bani necesari, prin credit, de ce ati alege un credit prin societati nebancare? Nu recomandam asta, dar ne adresam in general persoanelor care nu au cu usurinta acces la banci. Daca nu va incadrati in acest segment, sigur ca bancile ofera credite mult mai ieftine. Important chiar: acum exista cateva banci care acorda credite cu adevarat rapide, unele chiar online: cititi articolul mai potrivit, credit rapid bancar.

Ce putem face? Mare lucru nu putem face, dar sunt cateva lucruri de care ne putem ingriji. In primul rand, pe cat posibil, sa avem cat mai putine datorii. Va mirati de ce spunem asta intr-un articol despre societatile nebancare? Da, normal, insa e ceva in plus: daca aveti investitii importante de facut, faceti-le acum. Nu lasati reparatiile casei sau imbunatatirile atat de necesare pe vremuri grele. Un imprumut obtinut de la una dintre aceste societati nebancare – IFN, va poate ajuta in anumite conditii.

Am inteles, au ramas aici cei care au nevoie sa apeleze la societatile nebancare pentru a face rost de bani. A doua intrebare asteptata: trebuie sa mergeti la sediul institutiei? Sunt mai avantajoase imprumuturile acordate prin contracte la distanta (Internet sau telefonic)? Merita sa fiti comozi, pentru unul sau doua drumuri? Mai ales ca daca afceti un drum, poate aflati mai multe detalii? Adevarul este ca nu aveti mare lucru de aflat iin plus fata de ce se gaseste pe orice site IFN: suma, dobanda, termenul de plata. Altceva nu va mai trebuie, pentru ca altceva nu mai exista la un credit pentru care apelati la societati nebancare.

Si acum incepem sa le luam pe rand.

Mai intai, va intrebam: aveti nevoie de o suma mare de bani, pe termen mai lung? Sau va trebuie putini bani, rapid, sa zicem, pana la urmatorul salariu?

Sumele mai mari de la IFN sunt credite nevoi personale. Mai scumpe decat la banci, mai ieftine decat cele pana la salariu. Cele mai ieftine sunt clar si cele mai greu de obtinut (aprobarile se fac mai greu adica).

Pana la salariu insa, e altceva: un credit rapid nebancar. Daca sunteti nou in povestea asta, cautati repede creditele nebancare cu dobanda zero. Dobanda zero se da doar la primul contract cu acel IFN. Dar la ce trebuie sa fiti atenti: chiar daca e dobanda zero, daca intarziati cu plata sumei principale, vi se va calcula dobanda mare, si va inglodati rau de tot in datorii. Dar sa luati 1000 de lei, sa-i dati inapoi intr-o luna, fara un leu in plus fata de ce ati luat, e bine, nu?

Credite nebancare in rate:

1. Credius – timpul mediu de aprobare al cererii este de cca 30 minute;

2. Ferratum rate – Credit rapid nebancar in rate;

3. Viva Personal – Linie de credit pe o perioada mai lunga decat mult mai cunoscutul Viva Credit pana la salariu.

Credite rapide IFN:

1. Viva Credit – Credite pana la salariu nevoi personale – printre cele mai vechi si fara probleme societati nebancare;

2. CreditFix – Imprumut nebancar rapid fara acte;

3. Ferratum Money – Credit de urgenta IFN cu dobanda promotionala;

4. CreditPrime – Dobanda 0 PLUS 10% bani inapoi pentru plata la timp a sumelor datorate;

Nu va incarcam aici cu legaturi directe la aceste societati nebancare. Este de ajuns sa cautati in Google dupa numele companiei – asa cum l-am scris mai sus, si vedeti singuri tot ce va intereseaza, direct.