Actualizat pe aprilie 12, 2023

Oferte speciale pentru studenti: credite de nevoi personale si pentru studii

Acest articol va examina ofertele speciale de credite de nevoi personale pentru studenți și de studii disponibile, cu un accent deosebit pe dobânzile, condițiile de eligibilitate și cerințele de creditare pentru fiecare ofertă. Vom analiza, de asemenea, beneficiile și riscurile asociate cu astfel de produse de creditare, precum și modalitățile prin care studenții pot obține cele mai bune oferte de creditare pentru nevoile lor specifice.

Oferta credit studenti ING Bank

ING Bank oferă un credit special pentru studenți, denumit “ING Student Loan”. Acest credit este conceput pentru a ajuta studenții să-și finanțeze studiile și să-și dezvolte cariera.

Iată câteva detalii despre oferta de credit pentru studenți de la ING Bank:

Pentru a solicita un credit de studenți de la ING Bank, trebuie să te prezinti la o sucursală a băncii cu următoarele documente:

Dacă îndepliniți criteriile de eligibilitate și aveți documentele necesare, puteți obține rapid un credit de nevoi personale de la ING Bank pentru a-ți finanța studiile.

Imprumuturi speciale pentru studenti – oferta speciala a BRD

Printre primele banci lansate in servicii speciale pentru studenti si tineri aflati inca la studii, BRD are in portofoliu doua oferte specializate:

Creditul 10 – fara venituri, fara garantii, pentru studii si nevoi personale – maxim 12000 lei, gratie 12 luni

Creditul pentru studii – necesita venituri, max 15000 euro si 10 ani fara garantii, 100000 euro si 20 de ani cu garantii. Creditul pentru studii se poate acorda si in lei, iar perioada de gratie e de maxim 6 luni.

Pentru a vedea cel mai clar care sunt diferentele intre cele doua credite, am simulat un asemenea credit in cele doua oferte (Creditul 10 si cel pentru studii), cu aceleasi date: 1650 lei, 5 ani, perioada de gratie 6 luni, si asigurare de viata.

Creditul 10 BRD in lei:

Credit 1650 LEI + comisioane 284 LEI + dobanda 336 LEI = total 2329 LEI

Caracteristicile creditului:

Credit pentru studii BRD in lei:

Credit 1650 LEI + comisioane 284 LEI + dobanda 311 LEI = total 2 304 LEI

Caracteristicile creditului:

Deducem ca diferenta se face clar la conditiile de acordare. Daca, de pilda, ai vreo forma de venit dovedibila, sau codebitori, nu prea ai ce cauta sa accesezi unul dintre aceste credite, cu exceptia acelei parti:perioada de gratie. Daca insa nu ai niciun venit, dar poti face dovada ca esti student, atunci poti intra in schema.

O dobanda anuala efectiva de 15-16% este un pic mai mare decat la un credit de nevoi personale obisnuit, dar cand nu ai niciun venit, este chiar foarte buna. E practic o forma avansata a celebrului credit nebancar, devenita acum la BRD: “creditul doar cu buletinul si carnetul de student”.

FINS – credite pentru studenti si pentru tineri

Prin programele de finantare a studiilor oferite de catre FINS IFN s.a. se acorda pana la 12000 euro pentru un an de studii sau 18000 euro pentru doi ani de stdiu, pentru studentii romani care aplica si sunt acceptati la un program de master intr-una din universitatile europene inscrise in top 200.

Cele mai multe dintre aceste universitati la care puteti acum studia cu ajutorul creditelor pentru studenti si tineri se afla in Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Danemarca, Italia, Spania, Austria, Belgia, Suedia, Norvegia sau Elvetia.

Cand veti rambursa creditul? Cand sunteti gata, adica dupa finalizarea studiilor si obtinerea unui job!

Cine poate primi un credit pentru tineri si studenti?

Pentru tinerii care doresc sa urmeze un program master de prestigiu in Europa, dar nu au banii necesari pentru acoperirea taxelor de scolarizare si a cheltuielilor curente, solutia vine de la FINS IFN s.a.: finantare de pana la 12000 Euro pentru un an de studii sau 18000 Euro pentru programele de 2 ani.

Imprumutul pentru studii este destinat unei arii foarte largi de cheltuieli necesare studentilor, incluzand taxe de scolarizare, costul vietii (locuinta si masa, inclusiv avans sau depozit pentru chirie), carti si materiale didactice, laptop nou sau tableta, asigurari medicale, transport, urgente si alte cheltuieli neprevazute.

Alte avantaje: dobanda accesibila, fara dovada de venit, fara giranti, fara garantii si fara costuri pentru rambursare anticipata.

Acordarea imprumutului se face in urma unui sistem de evaluare bazat pe dosarul de admitere la universitate. Conditiile principale sunt ca solicitantul sa fie acceptat la un program de master la una dintre universitatile din top 200 european, intr-o alta tara decat cea in care au fost finalizate studiile universitare. De asemenea, pentru a putea obtine acest credit pentru studii este obligatoriu sa nu figurati ca restantier al vreunei institutii financiare, banca sau IFN.

Alte criterii de evaluare:

La final, angajamentul FINS IFN s.a.: Te asteptam sa-ti gasesti jobul potrivit inainte de a incepe sa rambursezi creditul!. Asteptam cu nerabdare inceperea procesului de creditare pentru a afla concret ce inseamna acest angajament, pentru moment nu avem alte detalii.

FINS IFN s.a. este prima societate de credit romaneasca specializata in credite pentru studii si imprumuturi pentru tineri – pana la 12000 euro pe an.

Creditare pentru studenti prin Studentomat

Campanie Raiffeisen destinata studentilor care au serviciu – card cu costuri zero si credit nevoi personale prin overdraft de pana la 6 salarii

Daca esti dintre cei de isprava, care tin in acelasi timp si un serviciu, dar urmeaza si o facultate, Raiffeisen te premiaza. Si ca sa nu iti complice viata cu fleacuri, aduna totul intr-un singur produs: Studentocardul.

Il folosesti pentru a incasa totul la un loc: salariu, bani de acasa, burse si cine stie ce alte surse mai ai. La ce te ajuta? In primul rand, nu te costa absolut nimic sa il obtii, sa il ai si sa il folosesti.

In al doilea rand, iti da acces la posibilitatea de a imprumuta sume importante de bani, fara vreun dosar sau macar o cerere, prin overdraft.

Studentocard iti permite sa incasezi salariul fara niciun comision.

Apoi, tot ZERO costa  sa scoti bani de la orice bancomat Raiffeisen. Nici macar daca mergi doar ca sa aflii soldul nu te costa.

Imprumuturi pentru studenti – un vis devenit realitate

Costul de emitere a acestui card? Nimic, zero.

Costul lunar de administrare, pe care orice detinator obisnuit de card il plateste? La Studentocard este tot 0 (zero).

Daca pe langa asta vrei sa operezi prin Raiffeisen online – Internet Banking? Abonamentul este, ati ghici? Zero lei.

Asta in legatura cu banii tai. Dar ce se intampla cand ai nevoie de mai mult, sau de un imprumut rapid pe perioada scurta? Cu ce te ajuta Studentocard?

Acest card iti da acces la posibilitatea de a face practic un credit rapid pentru orice fel de nevoi personale, prin optiunea de overdraft (descoperirea de cont). Prin acest sistem puteti apela practic instantaneu la nevoie la un credit bancar, mergand pana la 6 salarii !

Atentie, maximul de descoperire pe aceasta forma de creditare depinde de prezenta unei conventii cu angajatorul. Totusi, fara asa ceva, doar pe semnatura voastra, si tot aveti acces la o data si jumatate salariul.

Campanie Raiffeisen destinata studentilor care au serviciu – card cu costuri zero si credit nevoi personale prin overdraft de pana la 6 salarii.

Credit pentru studii sau de nevoi personale?

Trebuie sa alegeti: cu ce este mai bun un credit pentru studii fata de unul clasic de nevoi personale?

In mod normal la un credit pentru studenti aveti cateva facilitati suplimentare la stabilirea conditiilor minime. Daca pentru un solicitant de credit pentru nevoi personale obisnuit se cer salariu, sau pensie, sau o forma clara si permanenta de venit, pentru studenti se pot accepta si forme mai variate.

In plus, se permit perioade de gratie mai mari – chiar si de 1 an, ceea ce este mult pentru un credit pe perioada atat de scurta.

Dar ca sa intram in concret, vom compara un credit pentru studenti (Piraeus Bank) cu un credit bancar de consum (ING Personal) si cu unul de nevoi personale nebancar (Cetelem).

Imprumuturile pentru studenti sunt in linii mari tot credite de nevoi personale

Creditul pentru studenti de la Piraeus Bank iti poate da pana la 15000 euro, pe o perioada de maxim 7 ani, fara garantii; cel de consum de la Volksbank urca tot pana la 15000 euro, pe maxim 5 ani insa; la Cetelem se pot acorda si sume semnificativ mai mari, insa nu in conditii usoare de venit, perioada maxima fiind ca la Volksbank, de 5 ani.

Cel mai simplu in prima faza este sa comparam costurile. Vom simula un credit rapid si mai mic, de 21750 lei, pe 5 ani:

Devine clar, creditul nebancar este cel mai scump, dar este foarte posibil sa fie cel mai usor de obtinut, si cel mai rapid. Creditul pentru studenti este clar cel mai costisitor din aceasta analiza.. atunci, ce are in plus? Faptul ca se accepta o limita de indatorare semnificativ mai mare decat la un credit de nevoi personale obisnuit.

Spre exemplu, pentru aceeasi suma – cea din exemplul de mai sus, venitul minim acceptat la Cetelem este de 1547 lei, in timp ce la Piraeus este de aju8ns 1000 lei. Ne inchipuim ca la Volksbank sub 2000 de lei la aceasta suma nici nu se discuta.

Ce trebuie in plus pentru a primi creditul pentru studii la Piraeus?

Formulare completate:

Documente necesare:

Trebuie sa alegeti: cu ce este mai bun un credit pentru studii fata de unul clasic de nevoi personale?

Credite fara dobanda pentru tineri

Conditii: varsta de cel mult 26 de ani, si o dovada a modului de utilizare a banilor. Nu se va solicita dovada veniturilor – astfel creditul fara adeverinta va fi cu adevarat fara adeverinta, nu doar fara hartie, ci fara venituri. Pentru ce se pot cheltui banii? Plata studiilor (trebuie prezentata o factura a costurilor acestpra), chirie (se prezinta cntract personal de inchiriere a unei locuinte), si chiar constuctia unei locuinte (aici este mai complicat, fiind necesar sa se prezinte congactul incheiat cu un constructor).

Pentru acestee credite fara dobanda pentru tineri statul va garanta pana la 80% din suma imprumutata.

Ce sanse sunt ca promisiunile politice sa se adevereasca?

Potrivit programului de guvernare care a fost aprobat impreuna cu guvernul Mihai Tudose, valoarea maxima a imprumutului va fi de 40.000 lei. Sumele astfel acordate sunt destinate, conform celor care au realizat programul de guvernare, pentru plata cursurilor, chiriei sau a unei parti din constructia unei locuinte.

Atat studentii cat si tinerii vor trebui sa indeplineasca o singura formalitate: aceea de a prezenta bancilor prin care statul va derula acest program contractul de chirie sau de constructie a unei locuinte, facturile pentru cursuri sau cartile necesare, se afirma in textul programului de guvernare.

Nu se mentioneaza necesitatea ca acestia sa aiba un venit sau din ce surse vor plati ratele, si care va fi perioada de acordare a imprumuturilor.

Pentru ca bancile sa poata derula un asemenea program, respectand in acelasi timp legislatia si normele BNR, statul va garanta 80% din valoarea fiecarui credit, preluand astfel riscurile bancare ale produsului.

Sa privim putin mai in detaliu aceasta stire. In primul rand, discutam de imprumuturi fara dobanda. Unde am mai intalnit acesc concept? Strict, la anumite societati nabancare care au in oferta promotii prin care primul credit pe care vi-l acorda are costuri zero. Aceste imprumuturi insa se acorda cu sume foarte mici, pe perioade foarte scurte, iar dupa acest prim contract, urmatoarele imprumuturi pe care le-ati solicita de la respectiva societate de credit nu ar mai fi fara dobanda.

In al doilea rand, acestea sunt credite pentru tineri. Orice tanar din tara aceasta, ca de altfel, orice om care a facut parte din categoria tineretului in ultimii 25 de ani, stie ca este foarte greu, daca nu imposibil, sa obtii un imprumut bancar, mai ales daca nu ai un loc de munca cu vechime. Este cazul studentilor, de exemplu, dar, de ce nu, si a tinerilor care lucreaza in agricultura si ar dori sa isi construiasca o casa. Pana acum, doar acest program – promisiune a guvernului, pare sa se adreseze acestei categorii de produse – credite pentru tineri. Sa speram ca programul va fi pus in practica cat mai curand.

Dupa atatea vesti proaste din economie, iata si o veste buna: tinerii vor putea primi dupa 1 ianuarie credite garantate de catre stat, fara dobanda.