Pentru ce se pot acorda creditele agricole

Atat in teorie, cat si in ofertele institutiilor financiare, creditele specifice sectorului agricol poarta diverse denumiri. Cele ma cunoscute sunt:

Principalele tipuri de institutii financiare care ii pot ajuta financiar pe fermieri sunt:

Finantari rambursabile pentru agricultura:

  1. banci
  2. institutii financiare nebancare
  3. cooperative de credit
  4. case de ajutor reciproc

Finantari nerambursabile pentru agricultori:

  1. Comisia Europeana
  2. Guvernul Romaniei

Principalele tipuri de credite agricole

Împrumuturi pentru depozite agricole

Împrumuturile pentru instalațiile de depozitare în fermă vă pot ajuta să vă permiteți costul construirii unei instalații de depozitare la fermă pentru recolta și produsele dumneavoastră. Pentru a se califica, mărfurile pe care le depozitați trebuie să se încadreze în categoriile de: porumb, ovăz, grâu, orz, orez, soia, arahide, semințe oleaginoase, linte, mazăre, fân, biomasă, fructe, legume sau cereale.

Credite pentru exploatarea fermelor

Împrumuturile de exploatare ajută fermierii în nevoile de zi cu zi sau cerințele de extindere. Ele vin atât în opțiuni directe, cât și indirecte. Un împrumut indirect este oferit de un creditor privat, dar poate fi garantat de stat. Acest lucru face împrumutul mai accesibil. Un împrumut indirect garantat poate fi emis cu o garanție de până la 95 la sută. Împrumuturile directe pot fi acordate și persoanelor demne de credit care nu se califică pentru împrumuturi private din alte circumstanțe.

Credite pentru achizitia fermei

La fel ca împrumuturile de exploatare, împrumuturile de proprietate oferite de vin atât sub formă de împrumut garantat, cât și direct. Limitele sunt aceleași cu acele limite prevăzute de programul de împrumut operațional. Acești bani trebuie să fie direcționați direct către achiziționarea de pământ, animale, culturi sau utilaje necesare pentru a ajuta la dobândirea dreptului de proprietate asupra unei ferme destinate producției comerciale. Pe lângă cerințele de credit, proprietarul fermei trebuie să aibă experiență în industria agricolă pentru a promite funcționarea cu succes a noii afaceri.

Programul de finanțare a pescuitului

Acest program este conceput pentru proiecte specifice în domeniul pescuitului care se califică. Un program calificat este eligibil pentru finanțare de până la 80% printr-un program de împrumut direct. Acest program de împrumut este conceput pentru a refinanța o datorie privată a unei nave de pescuit sau pentru a asigura întreținerea și repararea unei nave existente. Totuși, proiectele calificate nu includ construcția completă a unei noi nave de pescuit sau a unei noi zone de pescuit. Pentru a se califica, pescuitul trebuie să respecte reglementările guvernamentale și de mediu. Proprietarul afacerii trebuie, de asemenea, să nu aibă datorii federale delincvente și să aibă o bună stare financiară. Acest program nu este conceput pentru a refinanța un împrumut în situație de nerambursare sau de nerambursare.

Locuințe pentru muncă în fermă

Acest program oferă împrumuturi și granturi prin intermediul inițiativei pentru locuințe rurale. Programul oferă capital pentru construirea sau înlocuirea structurilor de locuințe pentru lucrătorii agricoli din mediul rural. Programul este menit să facă locațiile mai locuibile și poate include înlocuirea sau repararea mobilierului din interiorul structurii locuinței. În plus, acest împrumut sau grant se poate extinde la o gamă largă de proiecte agricole, inclusiv proiecte rare, cum ar fi creșterea stridiilor sau pescuitul.

Cele mai bune oferte de creditare agricola din Romania

Ferma Plus credite agricole IFN | linie fara garantii

Credite si imprumuturi agricole: Ferma plus, Motorina, Prefinantare culturi, Multiplicare loturi semincere, Culturi speciale, Ferme de vaci de lapte Ferme porci

Imprumuturile agricole rapide nebancare de la Agricover Credit IFN ofera cele mai bune solutii, gandite special pentru satisfacerea nevoilor fiecarui client, oferind credite de capital de lucru atat pentru finantarea necesarului de exploatare pentru culturile agricole, cat si pentru zootehnie si industria procesatoare.

Agricover Credit IFN SA este prima institutie financiara din Romania specializata pe finantarea necesarului de capital de lucru al producatorilor agricoli. Finantarea este acordata pentru producatori ce activeaza in cultura cerealelor si a oleaginoaselor (cultura mare), pomicultura, viticultura, legumicultura si nu in ultimul rand in zootehnie.

Accesibilitatea finantarilor pentru micii fermieri

Caracteristicile creditului nebancar agricol Ferma Plus, oferit de catre Agricover Credit IFN SA :

Garantii:

Credite agricole Mikro Kapital

Alte sisteme de finantare si solutii de credite pentru agricultura: Credite pentru agricultura. Mikro Kapital IFN SA – institutie financiara nebancara de microfinantare – membra a grupului multinational de companii “Mikro Kapital”.

Credite agricole Patria Credit IFN – Patria Bank

Credite Agricole – combinatia ofertelor de imprumut nebancar cu cele de creditare bancara – parteneriat Patria Credit IFN cu Patria Bank, ofera solutii complete de credite si finanari in agricultura, PFA si IMM: redite pentru capital de lucru; credite pentru investitii in terenuri si utilaje; imprumuturi mixte – investitii si capital de lucru

Credite agricole Creditul Fermierului IFN

Invest Fermier – Credit pe termen mediu – echipamente, utilaje, masini, constructii, achizitii terenuri, animale, pasari sau orice alte obiective de investitii.

Credite agricole Credit Agricole Bank România S.A.

Creditul de Nevoi Personale Facile – imprumut bancar de consum si investitii fara garantii.

In cazul in care nu va incadrati in sistemul creditelor agricole – oferta de IFN-uri fiind foarte limitata, puteti apela la imprumuturi nebancare rapide clasice – alegandu-le insa pe cele care pot acorda sume mai mari de bani, pe perioade mai lungi, cu dobanzi foarte mici. Cele mai bune exemple in acest caz sunt ofertele de la Garanti Credite de Consum si cele de la Cetelem.