Care este diferenta intre un credit imobiliar si un credit ipotecar?

Mare atentie la un aspect: un numar mult prea mare de clienti potentiali face confuzia intre un credit imobiliar si un credit ipotecar. Creditul imobiliar este aproape intotdeauna ipotecar, dar nu si invers. Credit imobiliar inseamna “pentru achizitia sau constructia de imobile”. Acest tip de credit este de cele mai multe ori garantat cu imobilul respectiv (chiar si in cazul specific al programului Prima Casa), si admite plata in rate lunare pe termen foarte lung, mergand peste 20 de ani.

Un credit ipotecar insa poate fi si unul simplu de consum sau nevoi personale, dar cu garantie pe un imobil. Ipoteca este garantarea cu un imobil, adica ceea ce ofera majoritatea institutiilor financiare (bancare si nebancare): Credite nevoi personale cu garantie ipotecara.

Imprumuturi cu garantii EasyCredit

Credite nebancare cu acordare rapida, sume mari si dobanzi rezonabile se pot obtine prin Easy Credit – imprumuturi de consum cu garantie si dobanda fixa

Singurele forme de imprumut rapid in care cu adevarat nu se face in vreun fel dovada venitului sunt cele cu garantii, oferite de institutii financiare nebancare serioase, cum ar fi cea prezentata aici: Easy Credit. La Easy Credit ai preaprobarea in 15 minute si final financiara in maxim 2 zile lucratoare.

Avantajul de a merge la Easy Credit IFN pentru un imprumut cu garantii este major in special pentru cei care sunt in biroul de credit sau au fost refuzati de catre banci pentru diverse motive. Easy Credit nu cere adeverinta de venit, si nu refuza restantierii. Daca ati citit cu atentie tot ce am scris mai sus, trebuie clar sa intelegeti ca acordarea unui imprumut rapid cu garantii este partea usoara, o data ce aveti un imobil (casa, apartament, teren) cu care sa garantati. Dar astfel, responsabilitatea analizei riscului de neplata cade doar in sarcina voastra. Easy Credit va da banii, pana la 100000 de euro, pe ce perioada doriti (maxim 5 ani).

Puteti opta pentru sistem bancar de plata (dobanda lunara plus parte din credit), sau la un sistem special – plata lunar doar a dobanzii, si plata sumei imprumutate abia la finalul contractului – voi alegeti.

Credite pentru bunuri

Imprumut pentru cumparaturile de bunuri si echipamente necesare acasa sau in activitatea personala

Stim ca sunteti foarte dornici sa aflati mai multe pareri despre imprumutul nebancar Easy Credit de aceea venim in intampinarea voastra cu mai multe astfel de informatii. In cele mai multe situatii parerile despre un IFN si mai ales, despre creditele cu garantii imobiliare sunt bune si foarte bune. Exista, desigur, si oameni care se plang, dar acestora le recomandam sa citeasca cu mare atentie regulile, sfaturile si opiniile legate de creditarea responsabila – pe care le gasiti pe atat in acest site, cat si pe orice site al IFN-urilor serioase, INAINTE de a apela la credit.

Nu uitati: creditarea responsabila inseamna in primul rand sa nu va angajati la un imprumut pe care sa nu il mai puteti inapoia. Nu uitati: analizati mai multe oferte. Ca in cazul oricarui produs financiar, atunci cand este vorba de a lua un imprumut personal, analizati cu atentie mai multe oferte, fara a va limita doar la o banca sau doar la banci in general. DAE (rata anuala efectiva) arata costul real al unui imprumut luand in considerare dobanzile de platit, alte costuri (taxe si comisioane), precum si cand platile devin scadente. Ce va recomandam insa: comparati in functie de DAE credite pe aceeasi suma si pe aceeasi perioada. Comparatia in functie de DAE a unui credit bancar pe 5 ani cu un imprumut nebancar pe 6 luni nu are nici un sens din punct de vedere matematic.

Mai mult chiar, incercati sa nu amestecati in comparatii creditele cu garantii cu cele negarantate, si mai ales, pe cele cu garantie ipotecara de celelalte. Vreti sa va spun un secret? Cel mai ieftin credit nebancar este contractul de amanet. Ca nivel al costurilor raportate la suma imprumutata, nimic nu este mai ieftin. Dar totusi, procentul celor care isi pierd bunurile pentru ca nu achita la timp este atat de mare, incat amanetul ramane una dintre cele mai riscante modalitati de finantare a unor nevoi personale sau urgente. Incercam sa raportam aceasta informatie la un credit ipotecar, ca cele oferite de Easy Credit? Pur si simplu, nu are sens – comparatia nu exista decat la nivel vag teoretic!

Oferta credit cu garantii Libra Internet Bank

Vrei sa stii care sunt toate conditiile si actele necesare pentru un credit cu garantii mobiliare? Cel mai simplu sistem din cate am avut ocazia sa analizam, este cel de la Libra Internet Bank.

Exista, in principiu, trei mari tipuri de credite (bancare sau IFN):

  1. Creditele pentru nevoi personale fara garantii.
  2. Creditele ipotecare (garantii imobiliare – casa, apartament, teren).
  3. Creditele pentru nevoi personale sau pentru achizitii cu garantii mobiliare – orice bun de valoare, care nu este casa, apartament sau teren, de exemplu garantarea cu un autoturism.

Analizam in continuare aceste oferte prin prisma ofertelor speciale din portofoliul Libra Internet Bank. Caracteristicile principale ale creditelor garantate cu garantii mobiliare sunt suma foarte flexibila – intre 5000 si 600000 lei, iar perioada de imprumut intre 1 si 5 ani. O alta caracteristica generala: bunul cu care se garanteaza trebuie sa aiba o valoare efectiva de piata de cel putin 120% din suma solicitata pentru imprumut.

Costuri: modul de calcul al dobanzii la acest credit este IRCC + 10-15%.

Cerinte de baza: varsta de cel putin 21 ani, cu cel mult 60 ani impliniti la data semnarii contractului. Venitul minim acceptat – minim pe economie.

Imprumutul se aproba cu dosar minimal, insa este necesara aducerea unei adeverinte de salariu – sau alta dovada a veniturilor legale.

Imprumutul STANDARD CU GARANTII MOBILIARE – persoane fizice e optiunea ta atunci cand ai nevoie de bani, fara sa fie nevoie sa justifici utilizarea acestuia. Poti primi simplu pana la 600000 lei si sa folosesti banii pentru orice ai avea nevoie.

Nota: ce inseamna un imprumut de 600000 lei? In euro, echivaleaza cu cca 125000 euro. Acesta este – ca exemplu, valoarea unei locuinte din clasa de varf (nu de lux insa). Cum pentru o garantie, bunul pus trebuie sa reprezinte cel putin 120% din valoarea creditului aprobat, inseamna ca pentru a atunge pragul acesta de imprumut, bunul pe care trebuie sa il aduceti in garantie trebuie sa valoreze de fapt peste 150000 euro.

Finantare nevoi personale prin Libra

Banca aceasta s-a specializat in creditele pentru nevoi personale sau activitati curente, atragand zeci de mii de clienti noi, in special persoane fizice.

Cum poti apela la banca ce asigura cel mai bun imprumut prin Internet pentru nevoi personale din Romania, in Lei cu dobanda fixa sau in Euro cu dobanda variabila? O posibila rezolvare: imprumut simplu si rapid prin Libra Internet Bank, incepand cu 5000 lei, credit maxim acordat 22’500 lei, perioada minima pentru credit: 6 luni (cu maxim 5 ani). Costuri: dobanda acestui imprumut incepe de la 9-12% DAE.

Cerinte de baza: varsta de cel putin 18 ani, cu cel mult 65 ani impliniti la data semnarii contractului. Venitul minim acceptat – functie de suma imprumutata. Acest imprumut se acorda fara adeverinta de salariu, fara sa fie nevoie sa primiti macar salariul in cont, dar atebtie, daca salariul il primiti direct pe card, veti avea dobanda mai mica.

Credit cu buletinul, intr-un an in care o multime de banci au tratat incorect clientii cu probleme la plata ratelor, aceasta banca a fost salvatoare pentru toti cei pe care i-a putut ajuta cu refinantari si imprumuturi rapide pentru nevoi personale.

Cine este Libra Internet Bank?

Numele Libra Bank nu este chiar nou in mintea noastra, dar nici foarte vechi nu ne suna. Totusi, aceasta banca are deja mai mult de doua decenii de activitate in Romania. Prima lansare a fost in anul 1996, incepand cu denumirea de Banca Romana pentru Relansare Economica.

Actualmente, Libra Internet Bank este o banca de sine statatoare – institutie bancara de drept privat roman. Ca parte a grupului NCH – New Century Holding, este inrudita direct sau indirect cu branduri renumite cum ar fi: grupul Vel Pitar, United Capital, Winmarkt, IMS Proprietati, Netbridge, Active Soft,Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB, Elpreco, Romportmet, Elpreco Craiova, Asirom, Romarta, Active Soft (ziare.com, bestmusic.ro, metalhead.ro, 220.ro), Vodanet (acasa.ro, ele.ro), NetBridge (trafic.ro, boom.ro) sau iMedia (eva.ro, cinemagia.ro, automarket.ro).

NCH este un grup american de investitii cu activitatile conturate cel mai clar in Europa Centrala si de Est. Actiunile grupului incorporeaza active de circa 3 miliarde de dolari, cele romanesti situandu-se in zona a 300 de milioane de dolari.

Alpha Rapid cu garantie imobiliara

Cuvinte cheie: Alpha Rapid cu garantie imobiliara, Nevoi personale. Denumirea comerciala a ofertei de credit bancar / imprumut nebancar: Alpha Rapid cu garantie imobiliara. Tipul imprumutului: Nevoi personale cu ipoteca. Numele institutiei financiare de credit (sau marca comerciala inregstrata, dupa caz): Alpha Bank

Detalii oferta credit:

Ai un bun? Valorifica-l fara sa il vinzi. Hai la Alpha Bank!

Daca iti cumperi o casa cu credit bancar aceasta este astfel ipotecata. Daca ai insa deja o casa, dar iti trebuie o suma mare de bani? Faci la fel, aduci proprietatea in garantie si primi astfel un credit pentru envoi personale foarte rentabil.

Cel mai sigur si mai ieftin imprumut garantat de la Alpha Bank, acordat in cel mai scurt timp – pentru care se pot pune ipoteca orice tip de imobile.